MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DEVA'da yeni başkandan özeleştiri mesajları!
Politika
1 Ağustos 2023 Salı 16:24

DEVA'da yeni başkandan özeleştiri mesajları!

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Serap Karaosmanoğlu göreve gelmesinin ardından parti binasındaki ilk basın açıklamasını gerçekleştirdi.

DEVA Partisi İzmir'in Kurucu İl Başkanı Seda Kaya Ösen'in 14 Mayıs'ta gerçekleşen seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) listesinden milletvekili seçilmesinin ardından DEVA Partisi İzmir İl Başkanı olan Serap Karaosmanoğlu göreve başlamasının ardından partisinin il binasındaki ilk basın açıklamasını gerçekeştirdi. 

Karaosmanoğlu'nun ifadelerinden öne çıkanlar şöyle: 

Türkiye’nin DEVA’sı olmak için çıktığımız yolda, zorlu engelleri aşarak, seçim süreçlerinin öncesinde ve sonrasında vermiş olduğumuz emeklerle bugünlere gelmiş bulunuyoruz. Benden önce yine bir kadın İl Başkanı’na sahip olan partimiz bildiğiniz üzere 14 Mayıs 2023 milletvekili seçimlerinde milletvekili çıkarma başarısını göstererek kurucu il başkanımızı Ankara’ya İzmir’e ve İzmirlilere hizmet etmesi için İzmir Milletvekili olarak gönderdi.

ÖZ ELEŞTİRİ İLE SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRİYORUZ
Bu başarı il ve ilçe teşkilatlarımızın çalışmalarına daha çok yoğunlaşmasına, heyecanımızın artmasına, vatandaşlarımızla dün olduğu gibi bugün bir ve birlikte olmamıza olanak sağladı. İlk günden bu yana benim de kurucusu olduğum DEVA Partisi İzmir İl Teşkilatı, doğuşundan bu yana ilkelerinden taviz vermeyişinin bir örneğini göstererek şahsımı, yani teşkilatın içerisinde yetişen, gelişen ve emek veren birine İzmir İl Teşkilatı’nı emanet etti. Akraba - tanıdık, eş - dost siyasetini bir kenara bıraktığımızı ilk günden bu yana devamlı söyledik, dile getirdik. İşte kanıtını olarak bugün kıymetli basın mensuplarıyla bunu bir kez daha paylaşıyoruz. DEVA Partisi olarak samimi ve doğru bir şekilde, kendi içimizde öz eleştirilerle seçim sonuçlarını değerlendiriyoruz.

Milletimizin bize vermiş olduğu muhalefet görevini layıkıyla yerine getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Seçimlerden önce neredeyse her konuda ortaya koymuş olduğumuz eylem planlarıyla vatandaşlarımızın karşısına çıkmıştık. Bu eylem planlarını şimdilik hayata geçirme noktasında yetkimiz olmasa dahi, planları tüm siyasi partilerle paylaşıyor ve vatandaşlarımızın derdine DEVA olacak tüm önerilerimizi açık yüreklilikle ortaya koyuyoruz.

BABACAN UYARMIŞTI!
Seçimlerden önce ekonomi alanında yaşanacak buhranı Genel Başkanımız Ali Babacan’ın birçok kez dile getirdiği tüm kamuoyunun hafızasındadır. Bugün sayın Genel Başkanımızın yapmış olduğu uyarıların önemini hep birlikte kavrıyoruz. Seçimlerden önce hayretler içerisinde karşıladığımız akaryakıt, temel gıda, hijyen gibi hayatın her alanına dokunan ürünlerdeki fiyatların bugün çok daha ilerisinde, çok daha kötü yerlerdeyiz. Zam ve vergi furyasının nerede biteceği ile ilgili toplumda müthiş bir bilinmezlik hali bulunmakla birlikte, umutsuzluk ve kaygı hiç olmadığı kadar yaygın durumda. Sosyal medyada, haberlerde, günlük hayatta birebir olarak muhattap olduğumuz şiddet vakaları tüm bu sorunlarla baş etmemiz gerekirken kamusal düzenimizi de tehlikeye atmaya devam etmektedir.

İZMİR MERKEZİ İDARENİN GÜCÜNDEN MAHRUM KALMAMALI!
Ege’nin İncisi İzmir’in sorunları olduğu bilinmekle birlikte sorunların çözülmesi için yerel idarenin merkezi idarenin gücünden mahrum kalmaması gerektiği görüşünde birleşiyoruz. Bu noktada İzmir’de bulunan siyasiler olarak oturmuş olduğumuz makamların en önemli amacının Güzel İzmir’e ve İzmirlilere hizmet etmek olduğunu akıllarımızdan çıkarmamalıyız. İzmir’in dört bir yanında canla başla çalışmaya hazır bulunan teşkilatlarımızla daha çok vatandaşımızın onayını ve güvenini kazanmak için yeni dönemde çalışmaya devam edeceğiz. Gençlik ve kadın kotalarımızdan taviz vermeyerek eski kodlarından kurtulacak yeni siyaseti inşa etme ısrarımızdan vazgeçmeyeceğiz… Özgürlük ve hukuk alanlarındaki geriye gidişlere, ekonomik dar boğazlara, şiddetin yaygınlaşmasına, kadın cinayetlerine, beyin göçüne dur demek var gücümüzle çalışacağız… DEVA Partisi bugünün denetçisi, yarınların teminatı, özgür, mutlu ve huzurlu Türkiye’nin çimentosu olacaktır. İl Başkanlığımdaki ilk basın toplantımızın hayırlı olmasını temenni ediyor, kuruluşumuzdan bugüne İzmir’in her bir yanında sıcak - soğuk, yağmur - çamur demeden, broşür dağıtan, esnafın elini sıkan, kapıları çalarak İzmirlilere tebessüm eden, onların dertlerini dinleyen, koltuk - makam düşünmeden partimizi ve politikalarımızı anlatan DEVA Partisi’nin tüm yönetici ve üyelerine teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir