MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DİSK'ten İZSU Genel Müdürü Erdoğan'a destek: Güvenimiz tam!
Güncel
26 Temmuz 2024 Cuma 18:51

DİSK'ten İZSU Genel Müdürü Erdoğan'a destek: Güvenimiz tam!

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı imzası ile yapılan açıklamada İzmir'in Konak ilçesinde sağanaktan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin soruşturmada, gözaltına alınan ve ardından adliyeye sevk edilen İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan'a destek açıklaması yapıldı. 

GERÇEKİZMİR - DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı imzası ile yapılan açıklamada İzmir'in Konak ilçesinde sağanaktan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin soruşturmada, gözaltına alınan ve ardından adliyeye sevk edilen İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan'a destek açıklaması yapıldı. 

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

İzmir’deki yaşanan yağmur felaketi sonrası Gediz A.Ş tarafından ihmaller zinciriyle  başlayan ve 2 vatandaşımızı yitirdiğimiz olayın üzüntüsünü hala  yaşıyoruz.

Tabi ki ihmaller zincirinin affedilir bir tarafı olmamakla birlikte sorumluların cezalandırılması bizim de talebimizdir…

Ancak İktidarın siyasallaştırarak bundan malzeme çıkarması ve bu konunun İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü olması siyasallaştırmanın bir amacıdır.

Bu kadar hızlı operasyonları başlatılarak gözaltı süreçlerinin ayrıca yapılması aklımıza, AKP iktidarı dönemindeki başta Soma katliamı, Ermenek, Zonguldak, Aladağ facialarının sorumlularının da  üst bürokratlar düzeyinde olmaması AKP iktidarını anlayışının bir göstergesidir.

Yalnız konu muhalefetteki belediyeleri ve bürokratlarına gelince bu kadar hızlı davranılmasını doğru bulmadığımızı ifade ediyoruz. Buna gösterge olarak da AKP Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın grup toplantısına belediyeleri işlevsiz hale getirmek adına SGK ve vergi borçlarıyla ilgili doğrudan talimat vermesi bu saldırıların işaretidir.

22 yıldır yönettikleri belediyelerde kaybetmenin acısını hazmedemeyenler bıraktıkları borçları yeni belediye başkanlarına yükleyerek yönetecekleri kentleri ve birlikte çalıştığı emekçileri karşı karşıya getirmek adınadır. Tam da bu saldırılara  karşı başta İZSU Genel Müdürü olmak üzere birlikte çalıştığımız bürokratlara güvenimiz tamdır.

Her zaman her yerde olduğu gibi tüm haksızlıklara, hukuksuzluklara ve adaletsizliklere  karşı olacağımızı buradan  tüm İzmir kamuoyuyla paylaşıyoruz.

 

 

                                                                                                             

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir