MENÜ
İzmir 23°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DİSK'ten asgari ücret kararına sert tepki: Yüzde 55'i uçurumdan aşağı attılar!
Ekonomi
22 Aralık 2022 Perşembe 12:41

DİSK'ten asgari ücret kararına sert tepki: Yüzde 55'i uçurumdan aşağı attılar!

2023 yılı asgari ücreti 8 bin 500 lira olarak açıklanırken, karar DİSK cephesinden sert tepki geldi. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı hükümetin kararına, "8 bin 500 lira ile gerçekten asgari ücretle çalışan bu toplumun yüzde 55’ini açlığa ittiler, uçurumdan aşağı attılar" sözleriyle tepki gösterdi. 

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düzenlediği basın toplantısıyla milyonları ilgilendiren kararı açıkladı. 

İşçi ve işveren kesiminin uzlaşma sağlayamadığı çalışan temsilcilerinin de masadan kalktığı sürece hükümet nokta koydu. Geçmiş yıllarda da taraflar anlaşamadığı halde hükümet tarafından sonlandırılan çok sayıda asgari ücret süreci olduğunu ifade eden Erdoğan 2023 yılı asgari ücretini net 8 bin 506 lira olarak belirlendiğini açıklandı. 

Karara ilk tepki Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) cephesinden geldi. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı hükümetin kararına, "8 bin 500 lira ile gerçekten asgari ücretle çalışan bu toplumun yüzde 55’ini açlığa ittiler, uçurumdan aşağı attılar" sözleriyle tepki gösterdi. 

"UÇURUMDAN AŞAĞI ATTILAR!" 
Gerçekizmir'e konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı, "Tüm asgari ücretle çalışanları ortalama ücretleri ve taban ücretli olarak belirledikleri asgari ücretle açlığa ve yoksulluğa ittiler. Bundan sonra eğer ülkede insanlar icralık olup sosyal cinayetlerde intiharlarda ve önümüzdeki günlerde gıda enflasyonu yükselmesi ile yaşam standartları düşen insanlar AKP’den önümüzdeki seçimlerde hesabı soracaktır. 13 bin 200 TL bizim hedefimiz. 8 bin 500 lira ile gerçekten asgari ücretle çalışan bu toplumun yüzde 55’ini açlığa ittiler, uçurumdan aşağı attılar’’ dedi.

ORTA OYUNU!
Çalışan ve işveren kesiminin ortak noktada buluşamamasını değerlendiren Sarı, ‘’Ya masada olmayacaksın sokakta olacaksın ya da sokakta değilsen masada müzakerelerle bu iş yürütülmez. İşçiler gücünü sokaktan ve üretimden alır. Üretimden gelen gücünü göstermediğin sürece masadan kalkmak da imza atmıyorum demek de bir orta oyunudur’’ diye konuştu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir