MENÜ
İzmir 17°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DİSK'ten o belediyeye rest: Diyalog yolları tükendi!
Güncel
10 Haziran 2021 Perşembe 16:15

DİSK'ten o belediyeye rest: Diyalog yolları tükendi!

Bayraklı Belediyesi'nde sıkıntılar yaşandığını belirten DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada, "Bütün diyalog yolları tüketilmiştir. Sorunlarımıza çözüm bulunamamıştır. Bundan sonra bizim için örgütlü gücümüzü kullanmaktan başkaca bir yol bırakılmamıştır" denildi.

GERÇEKİZMİR - Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş Sendikası'ndan Bayraklı Belediyesi için yapılan açıklamada sert ifadeler kullanıldı. Sendika, belediye yönetimini hedef alırken süreçte yaşanan sıkıntıları tek tek sıraladı.

Ayrıca 11 Haziran Cuma Günü (Yarın) konuyla ilgili Bayraklı Belediyesi şirket binası önünde basın açıklaması yapılacağı kamuoyuna ilan edildi.

Genel İş Sendikası 6 Nolu Şube Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
Basına ve kamuoyuna;
Yaklaşık 2 aydır Bayraklı Belediyesi'nden çalışan üyelerimizin yaşadığı başta iş yeri değişikliklerinde yaşanan hukuksuz uygulamalar çeşitli vasıflarda çalışan üyelerimizin vasıflarının hala verilmemiş olması, toplu sözleşme ile kazanılan pirim haklarımızın geriye dönük kısmının hala ödenmemiş olması, izin kullanırken ya da izin ücretimizi talep ederken yaşanan sıkıntılar,bununla birlikte terfi bekleyen işçilerimizin terfileri ile ilgili çalışmaların savsatılması, kadın üyelerimizin çalıştıkları iş kodları dışında işlerde çalıştırılmaya zorlanması, sendika temsilcilerine sendika yöneticilerine ve üyelerimize yönelik tehdit ve hakaretlere işçilerin iş sağlığı ve iş güvenliği kapsamında aldığı iş kıyafetlerinin eksik verilmesi gibi bir çok konuda sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu konuların çözülmesi için bütün diyalog yolları tüketilmiştir. Sorunlarımıza çözüm bulunamamıştır. Bundan sonra bizim için örgütlü gücümüzü kullanmaktan başkaca bir yol bırakılmamıştır. Bu sebeple 11/06/2021 tarihinde (yarın) saat 11:00'de üyelerimizle kendi hak ve hukuklarına sahip çıkmak için yapacağımız basın açıklamasına katılımınızı bekler, iyi çalışmalar dileriz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir