MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DSP İzmir Adayı Karakülçe'den o eleştiriye yanıt: Derdimiz kimseyi...
Politika
19 Şubat 2019 Salı 12:31

DSP İzmir Adayı Karakülçe'den o eleştiriye yanıt: Derdimiz kimseyi...

DSP Genel Başkan yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Adayı Karakülçe, Kafe Siyaset programına konuk oldu. Karakülçe, CHP’den aday gösterilmeyen isimlerin DSP’ye geçişleriyle ilgili gelen eleştirilere, “Kimseyi ayartmak gibi bir derdimiz tavrımız girişimimiz olmadı. Bizle bir temas kurmak istiyorsa birinci koşulumuz kendi partisiyle ilişkisini kesmesi... Geçen kişinin ; ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunması ve DSP ilkeleriyle sıkıntısı olmaması lazım” dedi.

GERÇEKİZMİR - Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selçuk Karakülçe, Gerçekizmir’de Kafe Siyaset programında gazeteci Sercan Avcı’nın konuğu oldu.

HER BELEDİYEYE OKUL YAPTIRMA DERNEĞİ

“Mütevazı bir kampanya olacak. Kendi bütçemiz çerçevesinde, çok da fazla finansöre yer vermeden bir kampanya gerçekleştireceğiz” diyen Karakülçe,  seçim bildirgelerini ve projelerini önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını söyledi. Karakülçe, “Bildirgemizde kentsel dönüşümden, keşmekeş olmuş trafiğe bir çok konu  var. Özellikle gençlerimiz üzerinden ciddi bir üretim yapıp onların Avrupa’ya Batı’ya göndermek değil de Anadolu’yu aydınlatmasında büyük bir çaba içerisinde olmamız gerekiyor. Eğer İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kazanırsak ilk işimiz 30 belediyeye okul yaptırma dernekleri kurmak olacak. Bu benim en büyük ideallerimden, projelerimden biri... Büyükşehir alırsak, 30 ilçede eğitim ve kültür dernekleri kurup, her mahalleye bir okul yapılmasını sağlayacağız” dedi.

CHP’YE SERT TEPKİ

CHP’den  “Yine mi siz, oyları bölüyorsunuz” eleştirisi aldıklarını söyleyen Karakülçe sert tepki gösterdi. Karakülçe, “  16 yıldır oyları bölmüyoruz... istesek de bölemiyoruz ama 16 yıllık bir muhalefet milleti inletmiş bir iktidarı yerinden edemiyor. Son tabloda da gelinen nokta, partilerin artık ittifaka bürünmesi oldu. Gerek aday seçimlerinde gerek yönetim oluşturma şekillerinde isimlerini kapattığınız zaman birbirinden  farkı kalmadığını görüyoruz. DSP’ye olan teveccühün başında insanların yeni bir ses, soluk arayışı geliyor. Bunu ararken DSP  olmasının sebebi geçmişte iktidarda olduğunda,  icraata geçirdiği projelerin temelinde sözle değil eylemde de karşılık bulduğu en büyük noktası kurucumuz Bülent Ecevit. Halkta bize oluşan krediyi bugüne kadar getirdi.. Bu teveccühü inşallah bu seçimlerde daha iyi noktalara taşıyacağız” dedi.

KİMSEYİ AYATRMAK GİBİ BİR GİRİŞİMİMİZ OLMADI

CHP’den aday gösterilmeyen isimlerin DSP’den aday olmasına yönelik DSP’ye gelen eleştirilere yanıt veren Karakülçe, “ Eğer ki bizim derdimiz ille oradan alıp çıkarmak gibi olsaydı, 16 mevcut başkanı aday göstermediler. Kimseyle en ufak bir temasımız söz konusu değil. Kimseyi ayartmak gibi bir derdimiz tavrımız girişimimiz olmadı. Bizle bir temas kurmak istiyorsa birinci koşulumuz kendi partisiyle ilişkisini kesmesi...Kendi partisiyle ilişkisini kesmeden bizim temasımız olamaz. İlçe yöneticilerimize soruyoruz; ülkenin bölünmez bütünlüğü, DSP ilkeleriyle sıkıntısı olmaması lazım. Bunu AKP’den gelenlere de ilk gün söylemişizdir. CHP’li arkadaşlarımızın da çoğu DSP’den giden arkadaşlarımız, partilerine dönmek istiyorlar. Alınmayan çok kişi de var. Ayrıca DSP’lilerden gelen teklifi kabul etmedim gibi DSP’yi kendi siyasi geleceklerine malzeme etmek isteyen, diğer adaylara güzelleme yapmak isteyen bir kara tabloyla da karşı karşıyayız. Biz buna imkan yaratmayacağız.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir