MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DSP'ye geçen o isimden flaş mesaj: CHP'den aday gösterilsem fark atardım!
Politika
2 Nisan 2019 Salı 15:02

DSP'ye geçen o isimden flaş mesaj: CHP'den aday gösterilsem fark atardım!

Kiraz'da DSP'nin adayı olarak yarışan ve seçimi Başkan Özçınar'a kaybeden Karakaş, “CHP’den aday gösterilseydim açık ara farkla seçimi kazanırdım. Çünkü büyükşehrin hizmetlerini anlatmadık, tanıtamadık. Arkamızda büyükşehir olduğunu halkımıza anlatamadık. Ama ben yine CHP’nin gerçek oyunun yüzde 50 üzerinde oy aldım” açıklamasında bulundu.

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Kiraz’da tek belediye başkan aday adayı olan ancak İYİ Parti ile yapılan ittifak kapsamında varılan aday çıkarmama kararı sonrası Demokratik Sol Parti’ye (DSP) geçiş yapan ve sandığa bu partinin adayı olarak giden Salim Özkarakaş'tan çarpıcı açıklamalar geldi. 

Kiraz’da AK Parti’nin Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Saliha Özçınar ve İYİ Parti’nin Adayı Mehmet Emin Avşar ile yarışan Karakaş yüzde 40.98'lik oy oranı yakaladı. Ancak AK Parti’li Özçınar yüzde 47.33'li oy oranıyla koltuğunu korudu. İYİ Parti’nin Adayı Avşar ise yüzde 8.97 oyla üçüncü sırada kaldı.

Sandık sonuçlarının ardından önemli açıklamalarda bulunan Karakaş, CHP’ye dönüş ile ilgili açık kapı bıraktı.

CHP'DEN ADAY OLSAM AÇIK ARA FARKLA ALIRDIM
Karakaş, “CHP’den aday gösterilseydim açık ara farkla seçimi kazanırdım. Çünkü büyükşehrin hizmetlerini anlatmadık, tanıtamadık. Arkamızda büyükşehir olduğunu halkımıza anlatamadık. Ama ben yine CHP’nin gerçek oyunun yüzde 50 üzerinde oy aldım” açıklamasında bulundu.

BEN CHP'NİN EVLADIYIM
CHP’ye dönüşü olup olmayacağına dair konuşan Karakaş, “Ben yine CHP’nin evladıyım. Çünkü ben DSP’ye üye olurken isteseydim 300-500 CHP üyesi ile geçerdim ama CHP’nin dokusuna dokunmadım. Çünkü CHP’nin evladıyım. Benim ne CHP’ye ne halka öfkem var” ifadelerini kullandı. Karakaş CHP’ye geçişinin söz konusu olup olmadığına yönelik ise, “Önümüzdeki süreçte düşüneceğim” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Tanju
 2 Nisan 2019 Salı 15:22
Il baskaninin hatasi
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir