MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dağ'dan Körfez Geçiş Projesi açıklaması: Sıfırdan gündeme alacağız!
Politika
14 Mart 2024 Perşembe 14:12

Dağ'dan Körfez Geçiş Projesi açıklaması: Sıfırdan gündeme alacağız!

Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ katıldığı canlı yayında Körfez Geçiş Projesi’ne dair önemli mesajlar verdi.

GERÇEKİZMİR - Cumhur İttifakı’nın AK Partili İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ Haber Global yayınında gündeme ve 31 Mart’taki yerel seçime dair önemli açıklamalarda bulundu.

Dağ hayata geçireceği projeleri arasında yer alan Körfez Geçiş Projesi’ne dair konuştu. Dağ, projeyi sıfırdan gündeme alacaklarını açıkladı.

Dağ konuya dair, "Körfez Geçiş Projesi olması gereken işlerden birisi. 2011’de başlamıştık aslında. Birçok davalar ile zaman kaybetme durumu oldu. Şu an davalık olarak en son olumsuz bir karar çıktı. Biz onu tekrar hızlıca gündemimize alacağız. Belki de proje üzerine yeniden çalışmamız ve tetkikler yapmamız gerekecek. Kuzey bölgemizde yaşayanların Çeşme tarafına geçişle alakalı çok ciddi talepleri var. Bu da bizim için gerekli hususlardan birisi. Şehrin etrafındaki döngüyü birleştirmemiz lazım. Projesi birçok dava ile engellendi. Tekrar onu sıfırdan gündeme alıp inşallah devamını sağlayacağız" ifadelerini kullandı. 

KÖRFEZ GEÇİŞ PROJESİ DAĞ'IN VAATLERİ ARASINDA ŞÖYLE İFADE EDİLMİŞTİ;

İzmir Körfez Geçişi, şehrimizin iki yakasını birleştirecek köprü ve tüp geçitten oluşan büyük bir ulaşım projesidir. Bu proje, İzmir’in ulaşım ağını dönüştürerek şehrin çehresini değiştirecek ve dünya standartlarında bir metropole dönüşmesine katkı sağlayacak. Proje, 12,6 kilometrelik bir köprü ve yapay ada içerecek olup, raylı sistemlerle entegre edilecek ve şehir içi ulaşımı optimize ederek trafik akışını artıracak. İzmir Körfez Geçişi projesi, şehrimizin ulaşım konforunu, hızını ve güvenliğini artırarak daha yaşanabilir bir kent haline gelmesine katkı sağlayacak.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir