MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Davutoğlu'ndan çarpıcı 'İzmir hedefi' ve 'ittifak' mesajları!
Politika
12 Mart 2022 Cumartesi 11:54

Davutoğlu'ndan çarpıcı 'İzmir hedefi' ve 'ittifak' mesajları!

Kentteki temaslarını değerlendiren Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu toplantıda ayrıca İzmir ve ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Partinin İzmir'deki hedefini açıklayan Davutoğlu, 'Millet İttifakı' süreci, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığı mesajı ve İzmir İl Başkanlığı koltuğunda kısa sürede yaşanan 5 değişiklikle ilgili sorulara çarpıcı yanıtlar verdi. 

GERÇEKİZMİR - Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu yoğun İzmir mesaisinin ikinci gününün açılışını basın mensuplarıyla yaptığı buluşmayla yaptı. 

Kentteki temaslarını değerlendiren Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu toplantıda ayrıca İzmir ve ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Partinin İzmir'deki hedefini açıklayan Davutoğlu, 'Millet İttifakı' süreci, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığı mesajı ve İzmir İl Başkanlığı koltuğunda kısa sürede yaşanan 5 değişiklikle ilgili sorulara çarpıcı yanıtlar verdi. 

İSTİKLAL MARŞI VE 12 MART MESAJLARI
Sözlerine İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yılını kutlayarak başlayan Davutoğlu, “O zaman da söylenildiği gibi Allah bir daha bu milleti İstiklal Marşı yazmak durumunda bırakmasın. İstiklal Marşı yine bizim rehberimiz, hem edebi hem de siyasi manifestomuz olarak nesillerin zihninde yaşayacak” dedi. Davutoğlu, “Ayrıca 12 Mart’ın kötü bir hafızası var. Demokrasimize bir darbe daha vurulmasının yıldönümü... Özellikle demokrasiyi tekrar işler hale getirmek için mücadele ettiğimiz bugünlerde 1971’de olduğu gibi doğrudan veya dolaylı hiç bir müdahalenin olmamasını diliyorum” diye konuştu. 

İZMİR BİZİM UFUK ŞEHRİMİZ!
Gelecek Partisi Lideri "İzmir bizim tarihimizin akışının öncü şehirlerinden biridir. İzmir bizim ufuk şehrimizdir. Modernleşmenin tüm kurumlarının ilk gerçekleştiği, Cumhuriyetin temellerinin, İktisat Kongresi’yle ekonominin temellerinin ve Adnan Menderes inşasında demokrasinin temellerinin atıldığı bir şehir... Önümüzdeki dönemde de İzmir’in bu ufuk şehir niteliğini koruyacağına inancım tamdır. Başbakan olduktan sonra aldığım ilk kararlardan bir tanesi İzmir’de başbakanlık ofisi açmaktı. İzmir Türk siyasetinin belirleyici şehirlerinden biridir. İnşallah Türkiye bu karanlık, bu zor ekonomik krizler, siyasi gerginlikler ve kutuplaşmalara dayalı iklimi aşacaktır ve İzmir de hak ettiği yeri bulacaktır" diye konuştu.  

Davutoğlu kentteki temaslarını değerlendirdiği açıklamasında ise, "Dün İzmir’de birçok temasta bulundum. Herşeyden önce Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e misafirperverliği nedeniyle teşekkür ediyorum. Kendisiyle İzmir’in sorunları, İzmir’in ufku üzerine güzel bir sohbette bulunduk. Tabipler Odası ziyaretinde özellikle bugünlerde hekimlerimize yönelik kullanılan ve sözlü şiddet olarak tanımlanabilecek açıklamaların gölgesinde onlara desteğimizi ilettik. İl Başkanlığımızı açtık ve Kemeraltı ve Karşıyaka’da saatlerce vatandaşlarımızla bir araya geldik. Kemeraltına yıllar giderdim, ilk kez bu kadar sakin, ilk kez bu kadar esnafımızı bezgin, halkımızı alışverişten uzak gördüm" ifadelerine yer verdi. 

İZMİR'DE İDDİAMIZ EN GÜÇLÜ PARTİ OLMAK
Davutoğlu partinin İzmir'deki hedefine yönelik soruyu, "Ben hiçbir zaman azla yetinmedim, arkadaşlarım da azla yetinmezler. Başbakanlığımı bırakırken hatırlarsanız, “Artık düşük profilli başbakan istiyoruz” diye bir söz sarf edilmişti. Çünkü benim düşük profilli başbakan olmayacağımı biliyorlardı. Dolayıslya İzmir’de de bizim iddiamız en güçlü parti olmak ve bu yönde de önemli mesafeler kaydediyoruz. İl Başkanımız Onur Bey’in İzmir’de iyi bir altyapı oluşturduğunu gördüm. Biz Gelecek Partisi olarak İzmir’de tüm ilçelerde teşkilatlanacağımıza ve herhangi bir seçime İzmir’de en iyi şekilde gireceğimize inancım tam..." şeklinde yanıtladı.  

İTTİFAK YENİDEN YAPILANMALI 
Davutoğlu, Gelecek Partisi’nin, Millet İttifakı’na dahil olup olmayacağı yönündeki soruya ise “Güçlendirilmiş parlamenter sistem konusunda elde edilen mutabakat çok önemli… Çünkü mesele kişi meselesi değil, sistem meselesi…. Sistem sağlam bir zemine oturmadıkça, iyi kurgulanmamışsa siyasi şartların kişileri nasıl etkileyebileceğini kötü örnekleriyle gördük. O yüzden önce sistem, sonra sistem, sonra sistem… Bu bakımdan elde edilen mutabakat çok önemli. Mutabakat açıklamasında da ortaya konduğu gibi bu bir iş birliği, birliktelik… Ancak ittifak bir seçim ile ete kemiğe bürünür. Bu bir seçim ittifakı değil. Benim şahsi kanaatim; mümkün olan en kısa sürede ilkeleri açık bir şekilde ortaya konmuş, gelecek planlaması itibarıyla da ana bir perspektifin verildiği bir ittifak yapılanmasının, ittifakın yeniden yapılanmasının doğru olacağı… Ama bu konular istişareye açık konular… Bütün liderler bu konuda kanaatlerini dile getirecek ve partilerimizin Türkiye’nin ortak vizyonu çerçevesinde daha geniş tabanlı bir iş birliği yapmasının imkanlarını araştıracağız. Önemli olan iyi niyet, önemli olan şahsi hesaplarımızın ülke vizyonunun önüne geçmemesi… Bizleri o masada memnun neden liderler arasında bu konuda karşılıklı güvene dayalı bir psikolojinin oluşmuş olması…” yanıtını verdi. 

ŞU ANDA KONU İSİM TESPİTİ DEĞİL 
Gelecek Partisi Genel Başkanı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Beş lider de isterse Cumhurbaşkanı adayı olurum” yönündeki açıklamasını ise “Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunu hiç konuşmadık. Liderler arasında bu konunun, günü geldiğinde konuşulması gereken bir husus olduğu konusunda kanaat birliği var. Tabii ki gazeteciler soru sorduğunda görüşler beyan ediliyor. Nihayetinde Cumhurbaşkanı adayı konusu da o masada istişare edilecek. Ve kişilerden daha çok Cumhurbaşkanlığı makamının getirdiği niteliklerin öne çıkması, o niteliklerin gerektirdiği şartlar oluşturulduktan sonra kişiler konuşulabilir. Şu anda öncelikli konumuz isim tespiti değil" sözleriye değerlendirdi. 

DİNAMİZM EMARESİ OLARAK GÖRMEK GEREKİYOR
Gelecek Partisi kurulduğundan bu yana İzmir İl Başkanlığı görevinde 5’inci kez değişiklik olmasının hatırlatılması üzerine Davutoğlu şunları söyledi: Siyasi partiler dinamik yapılar. Özellikle yeni kurulan partilerde dinamizmi hayat emaresi olmak görmek gerekiyor. Yeni kurulmuş iddiasız bir partide rekabet söz konusu olmaz. Çekim alanı olmaz. AK Parti'de ilk yıllarda ekip oluşturma döneminde bazı değişimler yaşanmıştı. Bunu dinamizm olarak görüyorum... 

PROGRAMINDA NOTLAT 
Davutoğlu İzmir programı kapsamında gazetecilerle görüşmesinin ardından Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'ni ziyaret etti. Ardından Davutoğlu, Rumeli Kadınları Derneği'ne giderek dernek yetkilileri ile görüştü.

Gelecek Partisi Lideri daha sonra, Türk siyasetçi ve Zihinsel Özürlüleri Yetiştirme ve Koruma Vakfı (İZÖV) Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Özfatura'yı Engelsiz Yaşam Köyü'nde ziyaret etti. İkilinin görüşmesinden sonra Davutoğlu, Buca İlçe Binası'nın açılışını gerçekleştirdi. Buca ilçe binasının ardından Menderes ilçe binasının açılışını gerçekleştiren Davutoğlu, şehirden ayrıldı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir