MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Değirmenci'den 'TİP'in İzmir adayı olacak' iddiaları sonrası ilk açıklama!
Politika
10 Şubat 2024 Cumartesi 16:17

Değirmenci'den 'TİP'in İzmir adayı olacak' iddiaları sonrası ilk açıklama!

Geçtiğimiz genel seçimlerde TİP’den İzmir milletvekili adayı olan Gazeteci İrfan Değirmenci’nin Halk Tv’den ayrılması kulisleri hareketlendirdi. Değirmenci’nin TİP’ten İzmir Belediye Başkan adayı olacağını konuşulurken ünlü gazeteci iddiaları Gerçekizmir’e değerlendirdi. Değirmenci adaylık iddialarını reddetmedi.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Türkiye’nin yüzünü yerel seçimlere çevirdiği süreçte siyasi partiler adaylık ve saha çalışmalarını sürdürüyor.

İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ümit Özlale uzun süredir saha mesaisini sürdürürken, Cumhuriyet Halk Partisi’nin(CHP) Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı, AK Parti’nin Hamza Dağ’ı, Saadet Partisi’nin Mustafa Erduran’ı, Yeniden Refah Partisi’nin Cemal Arıkan’ı ve Zafer Partisi’nin Naşit Birgüvi’yi aday gösterdiği süreçte Türkiye İşçi Partisi’nin(TİP) de aday çıkarması bekleniyor.

Geçtiğimiz genel seçimlerde TİP’in İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı olan ancak çok küçük bir farkla milletvekili olma şansını kaybeden Gazeteci İrfan Değirmenci’nin Halk Tv’den ayrıldığını ilan etmesi kulisleri hareketlendirdi.

Değirmenci’nin yerel seçimlerde aday olmasına kesin gözüyle bakılırken ünlü gazetecinin geçtiğimiz genel seçimlerde milletvekili adayı olduğu İzmir’den veya Ankara’nın Çankaya ilçesinden belediye başkan adayı olması bekleniyor.

DEĞİRMENCİ: UYGUN GÖRÜLECEK HER POZİSYONA ADAYIM!

Konu hakkında Gerçekizmir’e açıklamalarda bulunan Değirmenci adaylık iddialarını reddetmezken, “Bunun İzmir’de konuşuluyor olması beni çok mutlu ediyor. Başka şehirlerde de konuşuluyor olması mutlu ediyor. Ben halkımızın mücadelesini büyüteceğim her yerde bana uygun görülecek her pozisyona adayım” dedi.

“BİR KEZ KAYBETTİYSEN BİR DAHA DENE AMA DAHA GÜZEL YENİL”

'İzmir seçenekler arasında mı?' sorusunu yanıtlayan Değirmenci, “Parti Meclisi’miz var, her partide olduğu gibi. Tartışacağız, konuşacağız. Süreç belli en geç 20 Şubat’ta Yüksek Seçim Kurula’na(YSK) listeler teslim edilmiş olacak. Genel seçimlerde milletvekili seçildik aslında itirazlarımı kabul etmiş olsalardı elimizde belgeler vardı ama mücadele devam ediyor. Bir kez kaybettiysen bir daha dene ama bir daha yenil ama daha güzel yenil” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Özgür özel çok başarısız
 16 Şubat 2024 Cuma 13:46
Özgür özel sınıfta kaldı
 Değişim
 10 Şubat 2024 Cumartesi 17:29
Değirmenci İzmirden büyükşehir adayı olursa CHP nin Kazanma şansı zorlaşır.çünki Değirmenci sol oyları alıyor.Aslında Özgür Özel çok yeni genel başkan olduğu için Önseçim yapacaktı ve hiç kendisine muhalefet gurubu oluşturmayacaktı.Önseçimde çıkan kimse aday olurdu ve parti içi kırılmalar olmazdı.kendiside yıpranmazdı.demeki ne kadar Siyasette olsada eksikleri varmış.Özgür Özeli,in Değişim sınıfta kaldı.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir