MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Değişim fırtınası: CHP İzmir'de iktidar olduğu 22 ilçenin 18'inde...
Politika
28 Ocak 2019 Pazartesi 09:09

Değişim fırtınası: CHP İzmir'de iktidar olduğu 22 ilçenin 18'inde...

CHP’de kritik PM ve MYK sonrası 2 ilçe dışında İzmir adayları belli oldu. Büyükşehir ve ilçelerde değişim fırtınası yaşandı. 22 CHP’li belediyenin 18’inde mevcut başkanlar aday gösterilmedi.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) cevabı merakla beklenen soru yanıt buldu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ile ilçe belediye başkan adayları belli oldu.

CHP’nin İzmir Adayı Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer oldu.

İzmir’de CHP’nin yerelde iktidar olduğu 22 ilçede adeta ‘değişim fırtınası’ yaşandı.

DEĞİŞİM FIRTINASI
22 CHP’li belediyenin 18’inde mevcut başkanlar aday gösterilmedi. Sadece Balçova’da Mehmet Ali Çalkaya, Karabağlar’da Muhittin Selvitopu, Güzelbahçe’de Mustafa İnce, Bayındır’da Ufuk Sesli yeniden aday gösterildi.

MYK’ya sunulan listede Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina listede yer almazken, her iki ilçede aday gösterilen isimler Cevat Durak ve Aydoğan Hepdemirgil PM’den geçemedi. Bayraklı ve Buca bir sonraki PM’ye kaldı. Her iki ilçede mevcut başkanların aday gösterilme ihtimali var.

SOYER VE BATUR FARKLI GÖREVE
Seferhisar Belediye Başkanı Tunç Soyer Büyükşehir Adayı gösterildiği için ilçesinde mecburen aday değişimi yaşandı. Soyer’in yerine meclis üyesi Yeliz Celiloğlu aday gösterildi.

İsmi uzun süre İzmir Büyükşehir Adaylığı için geçen Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ise Konak’tan aday gösterildi. Batur’un Konak’a alınması sonrası ilçesinde İl Eski Başkanı Ali Engin aday gösterildi. 

2 BAŞKAN KENDİ BIRAKTI
Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç 2019 seçimlerinde yeniden aday olmama kararı alarak başvuruda bulunmadı.

KAYBEDİLEN 8 İLÇEDEN SADECE KEMALPAŞA’DA AYNI ADAY
CHP’nin 2014’te kaybettiği 8 ilçenin biri  dışında yeni isimler aday gösterildi. 2014’te kaybedilen Tire ve Kiraz İYİ Parti’ye bırakılmıştı. Kemalpaşa’da 2014’ün adayı Rıdvan Karakayalı 2019’da da yeniden aday gösterildi. Selçuk, Torbalı, Aliağa, Ödemiş ve Menderes’te ise parti yeni isimleri aday gösterdi.

ESKİ BAŞKANLAR YİNE YENİDEN...
Ödemiş eski Belediye Başkanı Mehmet Eriş Kemalpaşa eski Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı da geçmişte görev yaptıkları koltuklara aday gösterildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir