MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Demir’den 100 gün raporu, ‘kesinti’ çıkışı, ‘pozitif ayrımcılık’ çağrısı
Yerel Yönetimler
25 Temmuz 2024 Perşembe 20:35

Demir’den 100 gün raporu, ‘kesinti’ çıkışı, ‘pozitif ayrımcılık’ çağrısı

Torbalı Belediye Başkanı Demir, geride kalan 100 gündeki hizmetlerini anlattı. İller Bankası’ndan gelen gelirde yaşanan kesintiye dikkat çeken Demir, “Türkiye’de en fazla vergi veren ilçeyiz pozitif ayrımcılık olmalı. Hükümet yetkililerine çağrıda bulunuyorum. Torbalı’nın hakkını Torbalılara verin” çağrısında bulundu. Demir mali disipline de ayrı bir parantez açtı ve “3 ayda toplam borcumuzun 205 milyonunu ödedik” dedi. CHP İl Başkanı Aslanoğlu, Demir için 'Atom Karınca' benzetmesi yaptı.

GERÇEKİZMİR - Yerel seçimlerde Torbalı Belediye Başkanı seçilen CHP’li Övünç Demir, görevde geride kalan 100 günlük hizmet süresinde yapılan çalışmaları düzenlediği toplantıyla anlattı.

İsmail Uygur Kültür Merkezi’nde ‘Torbalı’nın Yeni 100’ü’ adı altında gerçekleşen lansman toplantısına CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, CHP YDK üyeleri Özkan Tice ve Ekincan Aksoy, partinin ilçe başkanları, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ASLANOĞLU’NDAN ‘ATOM KARINCA’ ÖVGÜSÜ

İl Başkanı Aslanoğlu konuşmasında Demir’i övdü. Aslanoğlu, “İlk 100 günde yaptıklarınızla gurur duyuyorum başkanım. Övünç Başkan çok çalışkan bir isim. Atom Karınca bir başkanınız var” dedi.

‘Torbalı seninle gurur duyuyor’ sloganları eşliğinde konuşmasına başlayan Torbalı Belediye Başkanı Demir, “Bu ne güzel Torbalı böyle. Torbalı’yı daha da güzelleştireceğiz” dedi.

YORULMADIK YORULMAYACAĞIZ

Demir'in konuşmasında öne çıkanlar şöyle;

“Dinlenmemek üzere yola çıktık. Hiç yorulmadık. Bir çift mavi gözün kendini izlediğini bilenler asla yorulmazlar. Bizler de yorulmadık. Yorulmayacağız.

Bir çocuğun yüzünü güldürdüysek, bir engelli kardeşimizin sokağa çıkmasını sağladıysak, bir emeklimize ‘yalnız değilsiniz’ dediysek buna değdi.

GERÇEK MAKAMIMIZ SOKAKLAR

Gerçek makamımız sokaklar. Bunu asla lafta bırakmadık. 60 mahallede vatandaşla kucaklaştık. Kolları lafta sıvamadık. Projelerimizi gerçekleştirmeye başladık.

Emeği hizmeti dayanışmayı büyüttük. Bu gurur hepimizin.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay’ın desteğini her zaman arkamızda hissediyoruz.

ARA SOKAKLARA KADAR ASFALT DÖKECEĞİZ

Belediyenin mali disiplini oturttuktan sonra göreceksiniz ara sokaklara kadar asfalt dökeceğiz. Bu konuda sizlerden sabır ve zaman istiyorum.

MEYDAN VE HİZMET BİNASI PROJESİNİ TAMAMLAYACAĞIZ

Yarım kalan belediye binamızı bitireceğiz. Yarım kalan meydan projemizi de bitireceğiz. Önümüzdeki yaza bitireceğiz. Daha sonra belediye binamızı tamamlayacağız. Ciddi mağduriyetler doğuruyor bu projeler ama bunları çözeceğiz.

Yetimin 1 lira hakkını kimseye bırakmayacağım. Şeffaf bir şekilde her harcamayı paylaşacağız.

YEŞİLİ ARTTIRDIK

Göreve geldiğimizden bugüne yeşili arttırdık. Kişi başına düşen metrekare 6 metrekare oldu…

Torbalı’yı elbirliğiyle güzelleştireceğiz. Temizlik işleri personelime teşekkür ediyorum. Temizlikle ilgili  spekülasyonlara itibar etmeyiniz.

GÜN İÇİNDE YAPILANLARI GECE KONTROL EDİYORUM

Seçimden sonra ortadan kaybolanlardan olmayacağımı söyledim. Benim makam odam bana tuzak. Orada dursam 24 saat misafir ağırlarım. Biz sokakta geziyoruz. Gün içinde yapılanları gece 2-3 kontrol ediyorum. Torbalı’nın hak ettiği noktaya gelmesi için bu mesaide olmamız gerek.

Muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Mahallelerinde bizlerle birlikte vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için çalışıyorlar.

SORUN VARSA ÇÖZÜLECEK, HALI ALTINA SÜPÜRÜLMEYECEK

Benim tarzım şu. Sorun varsa çözülecek. Halı altına süpürülmeyecek.

Sosyolojik dengeyi sağlamak istedik. Aileler belediye tesislerimize gelsinler sosyalleşsin istedik. Bu noktada tesislerimizi düzenledik.

CAN DOSTLARIMIZA KİMSE ZARAR VEREMEZ

Bizim yaşadığımız alanda can dostlarımıza kimse zarar veremez. Kimseye de müsaade etmeyiz. Barınağımız var. Onun üstünde 12 dönüm daha yer tahsis ettik. Can dostlarımızı sahiplenin istiyoruz. Farkındalık yarattık can dostlarımızla ilgili festival yaptık. Torbalı sınırlarında hiçbir can dostumuzun canına kimse kast etmeyecek.

POP STARLARI GETİRME DÖNEMİ BİTTİ

Belediye kasalarından mega starları pop starları getirme dönemi bitti. Biz  

TORBALI’YI DENETLEYECEĞİZ

Kimse kafasına göre kaldırıma bir şey koyamaz. Günün tamamında zabıta müdürümüz denetleme yapıyor. Torbalı’yı denetleyeceğiz. Hepimiz için yapacağız bu denetlemeyi.

METROPOLİS HAK ETTİĞİ NOKTAYA GELECEK

Hemen yanımızda Selçuk var. Yılda 3,5 milyon turist alıyor.  Mesafemiz 20-25 dakika. Metropolis var ilçemizde. Hak ettiği yere gelmesi için çaba sarf ediyoruz. Müzemiz yok. Burada çıkan eserler kentin farklı yerlerinde sergileniyor. İlçeye müze kazandırmamız gerekiyor. Kazıları hızlandırmamız gerek. İlgili herkes her kurum taşın altına elini koyacak. Metropolis hak ettiği noktaya gelecek.

ARAZİLERİMİZ VAR… ÇİM,LAVANTA YETİŞTİRİP GELİR YARATACAĞIZ

Belediyemizin arazileri var. Sulak arazilerimiz var. Farklı alternatifler düşünüyoruz. Belediyeye gelir getirecek formüller yaratıyoruz. Çim yetiştirmek, lavanta yetiştirmek gibi…

BELEDİYE DİJİTALLEŞECEK

Torbalı Belediyesi dijitalleşecek ve çok daha verimli olacak.

Keşke seçim 30 Kasım’da olsaydı da göreve erken başlasaydık. İlaçlama talimatı verdik ama Nisan geç bir tarih. Dere yataklarını drone ile ilaçladık.

MİLLETVEKİLİNİN AKRABASIYMIŞ, ŞUNUN YEĞENİYMİŞ… BUNU BİTİRDİK

Ülkenin en büyük sorunlarından biri işsizlik. İş arayanlarla işçi arayanları bir araya getiriyoruz. Vekilin akrabasıymış şunun yeğeniymiş. Bunu bitirdik. Mülakatla işe alıyoruz. Yetenekliyse kadromuz doluysa kurumsal firmalara yönlendiriyoruz.

HÜKÜMETE ‘POZİTİF AYRIMCILIK’ ÇAĞRISI

Türkiye’nin en fazla vergi veren ilçesiyiz. Ülke ekonomisine katkı koyuyoruz. İller Bankası’ndan belediyeye düşen pay kesintiyle geliyor. Yüzde 48’lik kesinti olacak yine. Bu şartlarda ayakta durmak zor. Hepimiz etkileniyoruz. Emlak vergisinden eskisi gibi gelir alamıyoruz. Vatandaş zor durumda. Bir çağrıda bulunacağım hükümet yetkililerine Torbalı en fazla vergi veren ilçeyse hiçbir üretimi olmayan uzak bir ilçeyle bir tutulmalı. En fazla vergi veren ilçeyiz pozitif ayrımcılık olmalı. Yetkililere çağrıda bulunuyorum. Torbalı’nın hakkını Torbalılara verin.

HEM BORÇ ÖDÜYORUZ HEM HİZMET YAPIYORUZ

Belediyeyi 1 milyar 200 milyon TL borçla devraldık. Uzun yıllardan gelen borç bu. Bugüne kadar 205 milyon 3 ayda yüzde 17 borcunu ödedik. Hem hizmet yaptık hem borç ödedik. Potansiyeli güçlü olan belediyeyiz. Bir belediye başkanı şikayet etmez. Şikayet etmedim. Belediyenin tabi ki borcu olur ama biz her gün borcumuz olan şirketlerin avukatlarıyla görüşüyoruz. Arkadaşlarımız yer satmamız gerek dedi. Ben satmaya karşıyım. Sadece sigortaya ayda 5 milyon faiz ödüyoruz. Bu bir kangren.. Yer satmamız gerek ancak o formülle değil. İnşaat yapılabilecek arazilerimize ihale çıkalım. Kat karşılığı satalım.  Satarken 3-4 sene sonra bize o daireler geldiğinde sanki satmamış gibi olmamız gerek. Bu düşüncelerimizi sizle paylaştık.

TORBALI’DA 100 GÜNDE YAPILAN ÇALIŞMALAR ŞÖYLE

7 YENİ BİRİM DEVREDE

Başkan Demir’in ilk 100 gün için sözünü verdiği Engelliler Birimi, Halk Kart Birimi, Kent Rehberi ve Adaptasyon Birimi, Hayvancılık Birimi, Tor-Süt ve Tor-Koop Kooperatifçilik Birimi, Girişimcilik ve e-Ticaret Birimi ve Yatırım ve Fon Birimi kuruldu ve faaliyetlerine başladı.

KATILIMCI DEMOKRASİ MARATONU: HALK BULUŞMALARI

‘Gerçek makamlar sokaklarımız’ sloganıyla 38 günde 60 mahallede gerçekleştirilen Halk Buluşmalarında öncelikli ihtiyaçlar tespit edildi. Başkan Demir’in tüm icracı birim müdürleriyle katıldığı buluşmalarda toplam 1147 talep alındı ve bunlardan 248’i kısa vadede çözüldü. 581 talep orta vade, 129 talep de uzun vadede çözüme kavuşturulacak. 189 talep için de ilgili kurumlarla görüşmeler yapıldı.

ERİŞİLEBİLİR KENT VE EŞİT HİZMET

Engelliler Birimi’nin kurulmasının ardından erişilebilir kent yolunda önemli adımlar atıldı. Engelli araç ve otoparkı hizmete alınırken, belediye bünyesinde KODA işaret dili rehberi istihdam edildi. Engelli istihdamında öncü olacak ve 18 yaşını doldurmuş otizm, down sendromlu ve zihinsel engelli bireylerin görev aldığı Kırmızı Kafe açıldı. Engelli tuvaletleri tamamlanan Aquapolis İzmir’de ilk ve tek olan havuz asansörünün de hizmete alınmasıyla erişilebilirlikte tam donanımlı hale getirildi.

GÜVENLİ YOLLAR, ESTETİK SOKAKLAR

Güvenli yollar ve estetik sokaklarıyla konforlu bir kent için verimli çalışma modelleri geliştirilerek anında çözüm atılımı yapıldı. 33 mahallede bordür, kasis ve duvar boyama, 9 bölgede kaldırım ve parke çalışmasının yanı sıra 33 noktada toplam 1350 tonluk asfalt çalışması gerçekleştirildi.

72 SAATTE YENİ YAŞAM ALANI VE İKİNCİ KORULUK

Tüm parklarda ve atıl süs havuzlarında detaylı bir yenileme çalışması yürütülürken, iki yeni yaşam alanı da vitrine çıktı. 72 saatlik yoğun bir çalışma sonunda plaj voleybolu sahası da tamamlanarak hizmete alınan Pancar Kafe ailelerin yeni buluşma mekanı olurken, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarıyla Torbalı’ya ikinci koruluk kazandırıldı.

GÜÇLÜ DAYANIŞMA AĞI, KENT LOKANTALARI’NA GERİ SAYIM

Derinleşen yoksulluğa karşı güçlü bir dayanışma ağı kuruldu. Yeni dönemin startı tüm belediye tesislerinde yiyecek ve içeceklerde indirime gidilerek verildi. Ücretsiz eğitim ve kursların sayısı artırılırken, Evde Bakım Hizmetleri’nin kapasitesi Çaybaşı Şubesi’nin açılması ve projelerin genişletilmesiyle artırıldı. Torbalı Merkez ve Ayrancılar’da çorba fiyatına tabldot yemek imkanıyla sağlıklı öğünler sunacak Kent Lokantaları’nda son aşamaya gelindi, açılış için geri sayım başladı.

CAN DOSTU HİZMETLER

Başkan Demir başkanlığında sokaklardaki can dostları kırmızı çizgi olarak belirleyen belediye bünyesindeki ameliyathane ve veterinerlik tesisleri tam donanımlı hale getirilirken, acil müdahale, tedavi ve mobil kısırlaştırma imkanı sağlayan Canbulans da hizmete alındı.

İŞ’TE TORBALI’YLA İSTİHDAM KÖPRÜSÜ

Torpille değil hakkıyla istihdam için ‘Önce Liyakat’ denilerek mülakat sistemine geçildi. İŞKUR desteğiyle yürütülen İş’Te Torbalı Projesi kapsamında belediyede gerçekleştirilen toplu iş görüşmeleriyle iş arayanlar ile iş verenler arasında istihdam köprüsü kuruldu. 60 mahalleye yayılan Kariyer Günler Buluşmaları da istihdama önemli bir katkı koydu.

‘SMARTORBALI’ YOLA ÇIKTI!

Cep belediyeciliği ve ortak akılla yönetimin zeminini oluşturacak SmarTorbalı Projesi’nin startı ihale süreci başlatılarak verildi. İlçede tek noktada hizmet veren TorWifi kısa sürede 7 noktaya çıkarıldı, hedef yılsonunda 19 noktada hizmet vermek… Köylere kamera projesi de seri bir çalışma sonunda yarılandı.

KÜLTÜR-SANAT VE SPOR KENTİ TORBALI

Milli bayramların adına yakışır etkinliklerle kutlandığı süreçte düzenlenen uçurtma şenliği, çocuk şenliği, Hıdırellez şenliği ve Torpati Festivali toplamda 5 konserle renklendi. Milli Takımımızın EURO 2004 heyecanı Kırmızı Kafe ve Ayrancılar’da kurulan dev ekranlarda coşkuyla yaşandı. Öte yandan Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün devreye alınmasıyla bünyesinde kültür-sanat ve sporda fırsat eşitliği ilkesiyle ücretsiz yaz dönemi kursları da peş peşe yola çıktı. Toplam 21 branşta gerçekleşen kurslarda 1500’ten fazla kursiyer eğitim alıyor.

PIRIL PIRIL SOKAKLAR VE İLAÇLAMA TEYAKKUZU

Vardiya sistemi, meydancılık uygulaması ve düzenli mesailerin yoğunlaştırılmasıyla temizlikte yeni bir döneme geçilen Torbalı’da 3 ayda 18 bin 420 ton evsel atık ve bin 880 ton moloz atığı toplandı. Öte yandan 10 Nisan’dan itibaren başlatılan ilaçlama teyakkuzu kapsamında sulak alan kenarları dronelarla ilaçlandı. Ayrıca araç sayısının 11’e çıkartılarak düzenli olarak akşam 20.00 ile sabah 04.00 arası düzenli olarak ilaçlama yapıldı, yapılmaya devam ediyor.

METROPOLİS’LE TURİZM KİMLİĞİ

Tarihsel dokusuyla ciddi bir turizm değeri taşıyan Metropolis Antik Kenti Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yeni dönemdeki ilk toplantısına ev sahipliği yaparak İzmir’e tanıtıldı. Antik kentin tanıtımını artırmak için Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından özel bir çalışma başlatıldı.

HASAT DA TAMAM, BAKIM DA!

İlçenin tarımsal potansiyeline sahip çıkmak için yapılacak çalışmaların startı belediyeye ait tarlalardan verildi. Belediyenin buğday tarlası hasadından ve bu hasat sonunda elde edilen samanın satışından gelir elde edildi. Yine belediyeye ait zeytinliklerin bakımları yapılarak verimli bir hasat için hazır hale getirildi. Mantar üretimi için tüm paydaşlarla bir araya gelinerek yol haritası oluşturuldu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir