MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Demirtaş: 5.1'lik büyüme büyük başarı
Ekonomi
12 Eylül 2017 Salı 11:56

Demirtaş: 5.1'lik büyüme büyük başarı

Demirtaş, Türkiye’nin tüm olumsuz koşullara rağmen yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5.1 büyümesinin büyük başarı olduğunu söyledi.

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye’nin tüm olumsuz koşullara rağmen yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5.1 büyümesinin büyük başarı olduğunu söyledi.

Büyümeye ihracatın ve yatırımların verdiği katkının son derece arttığına dikkat çeken Demirtaş, “2016 yılı son çeyrekte büyümeye yüzde 1-2 seviyesinde katkı veren ihracat ve yatırımın katkı oranı yüzde 9-10 seviyelerine çıktı. Yatırımların büyümeye katkısı 2017 yılı 1. çeyrekte yüzde 3 iken, 2. çeyrekte yüzde 9,5’a tırmandı. Büyümede kamu harcamalarının yerini yatırımlar aldı. Yatırımların artması sevindirici ve istihdam için de gerekli. Diğer yandan inşaat sektöründeki yüzde 6,8’lik büyüme de ikinci çeyrekte yüzde 5 seviyesinin korunmasına yardımcı oldu. Birinci çeyrekte genel büyümenin altında olan inşaat bu sefer üstüne çıktı" dedi.

"DIŞ SORUNLARA RAĞMEN BÜYÜME DEVAM EDİYOR"
Avrupa Birliği’ndeki iç siyaset kaygısıyla yapılan negatif açıklamalara, terör saldırılarına ve Ortadoğu’daki ateş çemberine rağmen, yılın ikinci çeyreğinde, büyümenin yatırım ve ihracat ekseninde büyümesini önemli bir umut ışığı olarak değerlendirdiklerini belirten Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Büyümedeki artan bu tempo ve yükselen rakamlar gelecek için umut veriyor. İTO olarak, her zaman yatırımın, üretimin ve ürettiğini özellikle de yurtdışı pazarlara satmanın ekonomik kalkınmanın hayati bir katalizörü olduğunun altını çizdik.  Yatırım ve ihracat odaklı ekonomik büyüme bu şekilde devam ederse, OVP hedeflerinin aşılabileceğini ve en önemli problemlerimizin başında gelen işsizlik sorununun çözümünde büyük mesafe alabileceğiz." 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir