MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Demokrat Parti İzmir vekilinden Merdan Yanardağ açıklaması!
Politika
28 Haziran 2023 Çarşamba 08:41

Demokrat Parti İzmir vekilinden Merdan Yanardağ açıklaması!

Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın serbest bırakılması gerektiğine vurgu yaptı.

GERÇEKİZMİR - 14 Mayıs’ta gerçekleşen seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) listesinden milletvekili adayı olan ve İzmir’den seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne(TBMM) girmeye hak kazanan Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun’dan tutuklanan TELE1 Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’a yönelik açıklama geldi.

Televizyon programında yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan ve 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuklanan gazeteci Merdan Yanardağ için sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Uzun 3 maddede önemli açıklamalarda bulundu.

Uzun’un açıklamaları şöyle;

ÖCALAN SİYASİ MAHKUM DEĞİLDİR!

-Çok net söylüyorum: Abdullah Öcalan “SİYASİ MAHKÛM” değil, 1984’ten beri binlerce insanımızın hayatına mal olan eylemlerin baş sorumlusu olduğu için ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edilmiş bir “TERÖR ÖRGÜTÜ LİDERİDİR”dir.

YANARDAĞ SERBEST BIRAKILMALI!

-Yine çok net söylüyorum: gazeteci #MerdanYanardağ’ın tutuklanması, bırakın hukukun temel ilkelerini, TCK hükümlerine göre bile yanlıştır. Hepimizin ihtiyacı olan hukuk güvenliğini tarumar etmek anlamına gelir. Yanlıştan dönülmeli ve SERBEST BIRAKILMALIDIR.

ÖCALAN’A BARIŞIN BÜYÜK AKTÖRÜ MUAMELESİ YAPMIŞ KİŞİLERİN…

-Bir dönem Abdullah Öcalan’a “BARIŞIN BÜYÜK AKTÖRÜ” muamelesi yapmış kişilerin ve onları alkışlayanların bugün ağız dolusu höykürmeleri İBRETLİKTİR.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir