MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Deprem Profesörü Ercan'dan çarpıcı İzmir mesajları: Tarih verdi!
Güncel
8 Aralık 2021 Çarşamba 12:40

Deprem Profesörü Ercan'dan çarpıcı İzmir mesajları: Tarih verdi!

Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan Kuşadası'ndaki kurultayda İzmir'de geride kalan yıl meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremle ilgili önemli açıklamalarda bulunurken, 'büyük İzmir depremi' için de tarih verdi. 

Kuşadası Belediyesi bünyesinde kurulan Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Deprem ile Kentsel Dönüşüm” başlıklı kurultaya Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Aydınhaberleri'nden Ender Aldanmaz'ın haberine göre Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan kurultayda İzmir'de geride kalan yıl meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremle ilgili önemli açıklamalarda bulunurken, 'büyük İzmir depremi' için de tarih verdi. 

5 SANİYE DAHA SÜRSEYDİ... 
Ercan, "İzmir depremi doğru bir kavram değil. Deprem Sisam depremidir. İzmir’i çok etkiledi. 7 büyüklüğünde bir depremin İzmir’deki yıkım gücü 9, kimi yerlerde 10’dur. Deprem 5 saniye daha sürseydi Karşıyaka, Bostanlı, Mavişehir, Çiğli gibi yerlerde çok ağır yıkımlar olacaktı. Depremin odağı, Bayraklı’dan 100 kilometre geride… 17 saniyede Bayraklı’ya geldi, 6 saniyede Kuşadası’ndaydı" diye konuştu. 

OLASI YIL 2080
Deprem profesörü, "İzmir’in uzun erimli deprem kestirimi ile ilgili yaptığım çalışma sonucunda bu bölgeyi etkileyecek depremde olası yıl 2080’dir. 2070-2080 yılı arasında Kuşadası ve İzmir’i etkileyecek bir deprem bekliyorum. Bilim insanı her an deprem olacak diyemez. Konuya bilimsel yaklaşılması şart… Yaptığım bilimsel sonuç 2080 yılı olarak görünüyor. İstanbul için ise öngörüm 2041’dir" ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir