MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Deprem için farkındalık stantı kuruldu
Güncel
17 Ağustos 2018 Cuma 12:25

Deprem için farkındalık stantı kuruldu

Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi, Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti, (TRAC) Jeoloji Mühendisleri Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 19'uncu yıl dönümü nedeniyle vatandaşı bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak için Sevgi Yolu'nda stant açtı. Stantlarda vatandaşlara broşürün yanı sıra kalem, şapka ve düdük ücretsiz dağıtıldı.

Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi dernek ve sivil toplum örgütleri ile ortaklaşa 17 Ağustos Depremi’nin 19'uncu yıl dönümü nedeniyle İzmirlileri bilinçlendirmek için Sevgi Yolu'nda stant kurdu. Alınması gereken tedbirler uzman görevlilerce vatandaşlara aktarıldı, broşürler dağıtıldı. 

?Kurulan stantta, Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi, Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti, (TRAC) Jeoloji Mühendisleri Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası yer aldı. Depreme vurgu yaparak farkındalık yaratmak için stant kurduklarını ifade eden Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi Deprem Etüt Sorumlusu Fizik Mühendisi Tuncay Kemal Altundağ, şu bilgileri verdi:

"Standı hem depremin yıkıcı etkilerinin unutulmadığını göstermek amacıyla hem de Deprem Etüt Merkezi olarak yaptığımız çalışmaları duyurmak, depreme vurgu yaparak farkındalık yaratmak için açtık. Broşür dağıtarak insanları bilgilendirmeye çalıştık. Her derneğin kendine ait yaptığı çalışmaları anlatan deprem temalı broşürleri var. Bayraklı Belediyesi’nin temel afet bilincini aşılayan ve Deprem Etüt Merkezi’nin çalışmalarını anlatan broşürleri var. Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi, eski yapıların başvuruları neticesinde ön teknik incelemeleri yaparak depremsellik yönünden binaların riskli noktalarını tespit edip bir rapor hazırlıyor ve insanları bilinçlendiriyor. Toplumsal anlamda binanın can güvenliği açısından tedbirler alınmasını sağlıyoruz. Türkiye Radyo Amatör Telsizcileri Derneği ile ortaklaşa çalışmalarımız var. Afet anında haberleşmenin bittiği noktada telsizlerle, radyo frekanslarıyla afeti koordine edip araştırma yapıyorlar. Valilikle ve kriz masası ekibiyle beraber haberleşmeyi sağlıyorlar. Bunun dışında İnşaat Mühendisleri Odası da farkındalık çalışmaları yapıyor ve Ege Bölgesi’nin çeşitli noktalarında gün be gün bu konuda etkinlikler düzenliyorlar."

'DERNEK VE TOPLULUK ARTTIKÇA FARKINDALIK ÇOĞALIYOR'
Dernek ve topluluk sayısının arttıkça farkındalığın çoğaldığını belirten Altundağ, "Ne kadar çok dernek ve topluluk olursa bu konudaki farkındalıklar o oranda artış gösteriyor. İnsanların ilgisini daha çok çekiyor. İnsanlar broşür almaya gelirken yanında şapkasını, kalemini, düdüğünü alıyor. Onların arasında bilinçli birkaç kişiyi yakalayıp bilgilendirmiş ve onlara ulaşmış oluyoruz. Onlar de evlerine gidip kendi ailelerine ulaşıyorlar ve böylelikle sayı giderek büyüyor" diye konuştu. TRAC İzmir Şubesi Sorumlu Operatörü Mehmet Nuri Aksoylu ise, deprem ve afet anında sistemin çöktüğünü, haberleşme araçlarının çalışmaz hale geldiğini, bu noktada TRAC’ın 12 voltluk akü enerjisiyle tüm dünyayla haberleşmeyi sağladığını dile getirdi. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir