MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dervişoğlu'ndan Çeşme Projesi ve Buca Metrosu yorumu, oy oranı mesajı, Soylu'ya sert tepki!
Politika
4 Nisan 2022 Pazartesi 14:01

Dervişoğlu'ndan Çeşme Projesi ve Buca Metrosu yorumu, oy oranı mesajı, Soylu'ya sert tepki!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İzmir programı hakkında bilgilendirmede bulunan İYİ Parti İzmir Milletvekili Dervişoğlu, Buca Metrosu ve Çeşme Projesi konularında önemli mesajlar verirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sert sözlerle yüklendi, bugün açıklanan enflasyon rakamları üzerinden iktidarın ekonomi politikasını da eleştirdi. Dervişoğlu'ndan Soyer'in sunumu ve anketlerdeki oy oranları hakkında da önemli mesajlar geldi.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Grup Başkanvekili Musavat Dervişoğlu İzmir'de partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İzmir programı hakkında bilgilendirmede bulunan İYİ Parti İzmir Milletvekili Dervişoğlu, Buca Metrosu ve Çeşme Projesi konularında önemli mesajlar verirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sert sözlerle yüklendi, bugün açıklanan enflasyon rakamları üzerinden iktidarın ekonomi politikasını da eleştirdi.

İYİ Partili Dervişoğlu toplantında sözlerine ölüm yıldönümü olan Alparslan Türkeş’i anarak başladı.

Dervişoğlu, "4 Nisan Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in ebediyete intikalinin 25. Yıl dönümü kendisini anıyor üzerimizde olan haklarını helal etmesini diliyorum. Sayın Türkeş önemli hizmetlerde bulunmuş önemli bir şahsiyettir. Ruhu şad mekanı cennet olsun’’ dedi.

"EKONOMİ TÜM KESİMLERİ MAHVETTİ"
Dervişoğlu konuşmasının devamında bugün açıklanan enflasyon rakamları ile birlikte ekonomi değerlendirmesinde bulundu. İYİ Parti İzmir Milletvekili şunları söyledi: Enflasyon rakamları açıkladı TÜİK’in açıklamasını göre mart ayı enflasyona 5,46 yıllık enflasyon tahmini 61,14 olarak açıklandı. Üretici enflasyonu Mart ayı itibariyle 9,19, yıllık 114, 99 olarak açıklandı. Üretici enflasyonundaki artış son 27 yılın en yüksek seviyesi. İktidar anlaşılıyor ki rakamlarla oynamaya devam ediyor ve bunun herhangi bir faydasının olmadığını idrak edebilmiş değil. ENAG’ın değerlendirmesine göre farklı rakamlar ortaya çıkıt. TÜFE Mart 11,93 yıllık enflasyon tahmini yüzde 142,6 olarak açıklandı. Bir takım tedbirlerle enflasyonun düşürüleceği düşünen iktidar sesleniyoruz enflasyonla mücadelede polisiye tedbirlerle olmaz. Arzı artırmadan enflasyonu düşürmenin imkanı yoktur. Üretimi artıracak tedbirlerin alınması gerekmektedir. Çiftçinin desteklenmesi gerekiyor. İthalata harcanan paranın çiftçiye verilmesi gerekir. Gıda arz güvenliği temin edilmelidir. Aksi takdirde Türk milleti yoklukla karşı karşıya kalmak gibi bir tehdidin pençesine düşecektir. Açlık sınırının altında 23 milyon insan yaşıyor, 7,5 milyonu çocuk. Halinden memnun insan neredeyse yok. Yine başkanımızın çağrılarını kulak vermek lazımdır. Alım gücü fevkalade düşmüştür. Asgari ücretle geçinenler açlıkla yokluk sınırı arasında gidip gelmekte, mübarek ramazan ayında yardıma muhtaç şekilde yaşamaktadır. Genel başkanımızın önerdiği gibi asgari ücret 3’er ayda belirlenmelidir. Enflasyon artışı esas alınmalıdır. Asgari ücretin altında maaş bulunmamalıdır. Emekli maaşları hayatları idame ettirmeye yetmiyor. Toplumun tüm kesimleri sıkıntı ile karşı karşıya. Sanayiciler de yanlış ekonomi politikalarından nasibini aldı. Ekonomi yönetimi tüm kesimleri mahvetti. Karşı karşıya bulunduğumuz durumu böylesine rahat bir biçimde ifade eden pembe tablolar çizen iktidar ve sözcülerine İzmir’den seslenmek istiyorum, yanlış yaptınız uyarılara kulak vermediniz ekonomi alanında da büyük bir felaketle karşı karşıya kalmasına sebep oldunuz yapacağınız tek şey artık bir genel seçimdir."

"UMARIZ Kİ ÇAĞRIMIZA KULAK VERİRLER"
Dervişoğlu söze yaz sezonu öncesi orman yangınlarına karşı alınması gereken önlemler hakkında konuşarak devam etti. Dervişoğlu, "Orman yangınları başladı İYİ Parti olarak geçen sene yaşana orman yangınlarında hükümetin eylem planı bulunmadığını ekip ve ekipman yönünden yetersizliklerle karşı karşıya olunduğunu paylaşmıştık. Bu konuyu TBMM’ye de taşımıştık. Araştırma önerilere iktidarın oylarıyla reddedildi. Yazılı soru önergelerine hükümet cevap vermedi. Daha nisan ayında yaşanan zafiyeti görerek önümüzdeki dönemde tedbirler alınmasına yönelik çalışma içindeyiz. Araştırma önergesi verdik. 8 ilde orman yangını oldu ve orman yangınları ile mücadele ziyadesiyle yetersiz kaldığımız gerçeği ortaya çıktı. Hükümeti doğru tedbirler almaya yöneltmek için satın alınan kiralanan yangın söndürme uçaklarının yeterliliğin tartışılması ve alınan tedbirleri araştırmak için meclisin gündemine taşıyacağız. Umarız ki çağırımıza kulak verirler" dedi. 

"İKTİDAR KANUN GÜCÜYLE KENDİNİ KURTARAMAZ"
Toplantıda yeni seçim yasası hakkında konuşan İYİ Parti İzmir Milletvekili Meclis’in gündemine seçim yasası değişikliğini getiren kanun teklifini getirdiler. Meclis’te yapılan görüşmelerden sonra kabul edildi. İYİ  Parti olarak olumsuz yanlarını Meclis’te ifade ettik. Beklentimize karşılık alabildiğimizi söyleyemem. İktidar milletin gözünden düştüyse kanun gücüyle kendini kurtaramaz. Değişiklik bu iktidarın sonu olacaktır. Konuşmalarımda ifade ettim, ‘eğer kanun yapma gücünüzü silaha çevirdiyseniz, hiçbir silah sahibine sadık değildir. Gün gelir sizi vurur. İfadelerimden ders çıkarmamayı tercih ettiler. Onlara dersi aziz Türk milleti verecektir. Düzenlemeler iktidarlarını korumaya yöneliktir. Cumhurbaşkanını seçim takvimi açıklandıktan sonra devlet imkanıyla propaganda yapmaktan alı koyan kanunlar vardı ama artık Cumhurbaşkanı devletin uçağıyla imkanıyla propaganda yapabilecek. Cumhurbaşkanı İzmir’e devlet uçağıyla gelip propaganda yapınca İzmir halından en layık olduğu cevabı alacak diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

SOYLU’YA SEDAT PEKER GÖNDERMESİ!
Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in polislerin ağır çalışma koşulları hakkındaki konuşmasına verdiği tepki nedeniyle İçişleri Başkanı Soylu'yu sert sözlerle eleştirdi. Dervişoğlu, "Polisimiz ağır çalışma koşulları altında hayatlarını sürdürüyorlar. 3600 ek göstergenin kavgasını uzunca zamandır veriyoruz. Polislerimiz bu milletin evlatları. Onların hak ve hukukunu korumaya yönelik adımlar atmaya devam ediyoruz Sayın Genel Başkanımız polislerin ağır çalışma koşullarına değindi, rahatsızlığını dile getirdi. İçişleri Bakanımız var…  İçişleri Bakanlığı dışında hemen her şeyi yapan. Pervasız açıklamalara hakaretamiz bir dil kullanan, içişleri bakanlığı koltuğuna hiç yakışmayan bir zatı muhterem. Genel başkanımıza seviyesiz suçlamalarda bulundu. Bizden de layık olduğu cevabı aldı. Polisini çalışma koşullarının düzenlenmesi için söylenen laflardan neden alınganlık gösteriyor? İçişleri Bakanı Soylu’ya sesleniyorum; Bize laf yetiştireceğine şemsiyeleri altında saklandığı çete liderlerine laf yetiştirmesini söylüyorum. Kendisine işini yapmaya devam ediyorum. Haddini bilmesini ve edebini takınmasını tavsiye ediyorum" açıklamasını yaptı. 

PERFORMANS ÖLÇÜMÜ İLE NAZARA ALINIYOR! 
İYİ Parti İzmir Milletvekili parti üst yönetiminde yapılan değişim için ise "Bunlar parti içi meselelerdir. Her partide olabilir. Performans ölçümü de nazara alınıyor. Başkanlık divanında birçok değişim yapıldı. 2 kişiyi dikkate alarak konuşulmaya çalışıyor. Koray Bey bu partinin kurucusu. Hizmetleriyle temayüz etmiş. Herkesi tarafından kabullenilmiş bir şahsiyet. Bana sorsanız teşkilat başkanlığı yapar mısınız ben bu yaşta yapmam, çok enerji isteyen bir konu bu. Koray beyin bir makamdan alınıp başka bir makama taşınması bizim partimizde tartışılmıyor. Koray beyin divandaki yerinin değişmesi ona olan saygı ve sevgimizi değiştirmez. Yavuz Ağıralioğlu bey bizim için kıymetli bir arkadaşımızdır. Partimizde ben onunla halef-selefim grup başkanvekilliği yaptı. Birçok görev yaptı. Yavuz Ağıralioğlu boşta biri değil partimizin milletvekili hem kendi adına hem partisi adına mücadelede verme ehliyetinden kaynaklı olarak söz söyleme hakkında sahiptir" dedi.

"EN BÜYÜK TEHDİT DEPREM!’’
Dervişoğlu konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in geçtiğimiz günlerde 6 muhalefet partisi temsilcilerine gerçekleştirdiği sunum toplantısına da değindi.

Dervişoğlu, "Hafta sonu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığının toplantısı düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanımız teşekkür ediyorum. Faaliyetleri anlattıkları gibi bizlere İzmir’de neler eksik bize açıklamada bulundu. Karşılıklı olarak bazı vekillerimiz o toplantı esasında soru sordular. Cevap verildi. İzmir açısından hala en büyük tehdidin deprem konusunda yaşandığını gördük. Deprem mağdurlarının hali felaket. Çok büyük bir belirsizlik içerisindeler. Yıkılmış evler var, az hasarlı, orta hasarlı evler var. Bunların akıbeti maalesef hala belli değil. Kimin ne yapacağını kimse bilmiyor. Adım atmakta gecikilince ekonomik külfetleri getiriyor. 1 yıl öncesine göre inşaat yapım maliyetleri yüzde 100 artmış durumda. Bir aile krediyle ev almış o ev yıkılmış o krediyi ödemeye devam ediyor vatandaş. Yeni evine yerleşmesi halinde yine başka bir kredi külfetiyle karşı karşıya bırakılıyor. Hükümetin bu alanda alacağı tedbirleri açıklamaya davet ediyorum. Deprem mağdurlarının dernekler var. Geçtiğimiz haftalar içerisinde onlar da vekilleri bilgilendirmek için toplantı yaptılar. İletişim eksikliği sebebiyle bana ulaşmamıştı. Sizlerin yazdıklarından toplantının varlığından haberdar oldum. Başkanı arayarak iletişim eksikliği toplantısında adım atmasını istedim. Haydar Özkan şahsımı ve İYİ Parti’yi ziyaret edecek ve taleplerini sıralayacaklar’’ dedi.

AKŞENER’İN İZMİR ZİYARETİ
Dervişoğlu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bu Perşembe İzmir’e gerçekleştireceği ziyaret hakkında da bilgiler verdi.

Dervişoğlu, "Bu Perşembe günü Genel Başkanımız İzmir’e gelecekler. İlçelerimizde esnafları esas alan ziyaretler gerçekleştirecekler. 20 Ocak 2020 tarihinden beri Anadolu’yu karış karış dolaşıyor. Çiftçinin derdini tarlasında, esnafın derdini dükkanlarda, öğrencinin derdini yurtlarda tespit etmeye çalışıyor. Emeklinin derdiyle hemhal olmak için de hane hane ziyaretlerini sürdürüyor. 78 il, 276 ilçe ziyaret etti. Pandemiye rağmen geride bıraktığımız 2 yılda 78 il ve 276 ilçeyi ziyaret edere esnafımızın kadınlarımızın dertlerini yerinde dinleyerek TBMM kürsüsüne taşımıştır. Biz bu sorunları önergelere dönüştürdük ve Meclis gündemine getirdik. Umarım ki iktidar muhalefetin özellikle İYİ Parti’nin sesine kula vermeye devam etsin. Bunlardan bir tanesi polislerimizin çalışma koşullarının düzeltilmesidir. Saat 11.30’da Menderes, 13.30 Bornova Çamdibi, saat 15.00’de Kemalpaşa’yı ziyaret edecekler. Esnaf vatandaş ve çiftçilerle buluşacaklar. İzmir’e yakışan biçimde geçeceğine inanıyorum. Hazırlıklarını tamamlayan il başkanımız ve ilçe başkanlarımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum’’ diye konuştu. 

SORU&CEVAP 

İYİ Parti İzmir Milletvekili toplantıda soru-cevap bölümünde ise şu mesajları verdi;

(Soyer’le gerçekleştirilen sunum toplantısı)- Sayın Soyer yapamadıklarını da anlattı... Bir takım değerlendirmelerde bulunduk. İzmir’i yönetmek kolay değil. Çok büyük sıkıntılar yaşandı. Deprem ve sel felaketi yaşandı. Yönetenler açısında bir takım eksiklikler söz konusu ama giderilmesi konusunda taşınan niyet bizim için önemlidir. Eleştirilerimizi ve görüşlerimizi paylaştık bilgi alışverişi devam edecek. Ben bunu yeni yapmıyorum. Geçmiş dönem başkanlarıyla da yaptık. Bu böyle devam edecek.

ÇEŞME PROJESİ MESAJLARI!
(Çeşme Projesi) -
Çeşme Projesi ile ilgili bakan milletvekillerine bilgi verdi. İzmir’in bazı alanlarda ihtiyacı olan projeler var. Çeşme Projesi’ne bu ihtiyacı karşılayacak projelerden söz etmek mümkün... Çevresel duyarlılıkların dikkate alınması lazım. İzmir’in sahiplenme duygusunu doğru bir biçimde anlayıp idrak etmeli,  doğaya zarar vermeden yaşama geçirmesinin önünü açacak tedbirleri beraberin düşünmesi gerekir diyorum. Bakanlığın İzmir’i bir seyahat acentesi olarak görmekten vazgeçmesi lazım...

ANKETLER VE OY ORANLARI 
(AK Parti’nin ve İYİ Parti’nin oy oranı) -
AK Parti yüzde 30’lar bandında değil. Son araştırmalarda onun oldukça altında. Anketler böyle diyor böyle olacak iddiasında bulunmadım. Sayın Genel Başkanımız Başbakanlığa talip olduğunu ifade etti. İYİ Parti’nin seçimlerden birinci çıkması lazım. Biz o mücadeleyi sürdürüyoruz. Bize gelen anketlerde İYİ Parti 17,9 olarak görünüyor. Tabanı yüzde 30 da olabilir.

BUCA METROSU AÇIKLAMASI
(Buca Metrosu ihalesinin iptali) - İhale yapılmış ihale iptal edilmiş. İhaleyi iptal edenler bir takım gerekçelerini ifade etmişler. Gerekçelerin hukuki olmadığını paylaştı Sayın Soyer bize. İktidar partilerinin vekilleri gibi ihale işlerinden anlamam. Ben şunu bilirim. İzmir’in o metroya ihtiyacı varsa o metro yapılmalıdır. Her türlü güzel adım atılmalıdır. Başka bir parti yapıyor diye projenin yapılmasına engelleniyorsa onu da projede eksiklikler varsa onu da eleştiririm. Kaynakları temin edilmiş dış kredi ile. Hükümet İzmir’e üvey evlat muamelesi yapıyor desem yadırganmamalı. İzmir’in yatırımlarını da siyasi saiklerle desteklemiyor iktidar. Onun da kredisi dış kaynaklarda temin ediliyor. İhalenin iptali temin edilen kredinin geri gitmesine sebep olabilir İzmir yatırımdan mahrum kalabilir. Projeyi çıkmaza sürüklememek için de karar vermek ve inisiyatif almak gerekir.

TANSU ÇİLLER YORUMU
(Tansu Çiller’in siyasete dönüş ihtimali)- Tansu Çillerin yorumlamıyorum. Herkesin seveni var sevmeyeni var görelim ne yapacağını. Ben her şeyi yorumlamıyorum. Ben böyle olmadık şeylerden bir takım köpüklemeler oluyor onlara malzeme olmak istemiyorum. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir