MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dervişoğlu'ndan İzmir sandığı için 2002 çıkışı: AK Parti ve CHP o banda döner!
Politika
7 Haziran 2018 Perşembe 12:16

Dervişoğlu'ndan İzmir sandığı için 2002 çıkışı: AK Parti ve CHP o banda döner!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Dervişoğlu, “AK Parti 2002’de yüzde 18 oy almıştı. Yüzde 18’in üzerine koymak için İzmir’e ne yapmıştır? AK Parti 24 Haziran’da yüzde 18 alırsa öpsün başına koysun. Aynı seçimlerde CHP yüzde 29 oy almış. Onların da yüzde 30 bandında oturacağını düşünüyorum” dedi.

GERÇEKİZMİR - Türkiye 24 Haziran'da yapılacak erken seçimler için gün sayarken, siyasi partiler ve adaylar saha çalışmalarına tam gaz devam ediyor. 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1.Bölge 1.Sıra Milletvekili Adayı Müsavat Dervişoğlu bugün partisinin il başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyerek önemli açıklamalarda bulundu. İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener'in 10 Haziran Pazar günü kentte gerçekleştireceği ziyaretlerle ilgili bilgilendirme yapan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Adayı Dervişoğlu çarpıcı bir '2002' çıkışına da imza attı. 

Toplantıda Dervişoğlu’na İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, Kurucu İl Başkanı ve Milletvekili Adayı Yıldırım Ulupınar, Gençlik Kolları İl Başkanı ve Milletvekili Adayı Doğukan Demirel ve teşkilat üyeleri de eşlik etti.



İZMİR'E DAVET
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu, “Sayın Genel Başkanımız 10 Haziran Pazar günü İzmir’e gelecekler. Önce Bergama’da Cumhuriyet Meydanı’nda sonra da Tire’de İtfaiye Meydanı’nda halkla buluşacaklar. 20:40’da Kadir Gecesi olması sebebiyle Gündoğdu Meydanı’nda, başka hiçbir siyasi partinin yapmadığı halk iftarı vereceğiz. Genel başkanımız manevi atmosferi bizimle paylaşmak isteyen İzmirlilere hitap etme imkanı bulacaklar. Tüm İzmirlileri halk iftarına davet ediyorum” dedi.  

İZMİR HALKI İYİ PARTİ’Yİ BAĞRINA BASMIŞTIR
Seçim sürecine ve partinin durumuna ilişkin de konuşan Dervişoğlu, “Adaylarımızla birlikte il başkanlığımızın koordinasyonunda sürdürülen kampanya sürecine konuşmak istiyorum. Her ilçede bir İYİ Parti adayı sahada çalışıyor. Aldığımız işaretler fevkalade iyi. Halkın İYİ Parti’ye gösterdiği teveccühten son derece memnunuz. Görünen o ki İzmir halkı İYİ Parti’yi bağrına basmıştır. Sandıklar açıldığında görülecektir Türkiye’deki değişimin öncülüğünü yine İzmirliler yapmış olacaktır. Bunlar sıradan beklentiyi yansıtmıyor. Türkiye’nin İzmir’den beklentisini yansıtıyor. Türk Milleti siyasetteki bu sıkışmışlığı aşacaktır. İzmir buna öncülük edecektir. Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin yeniden fabrika ayalarına döndürülmesinin öncülüğünü yapacaktır” ifadelerini kullandı. 

DEVLET YARDIMI VURGUSU
Dervişoğlu şunları söyledi: Başka partilerle spekülasyona girmek istemiyorum. Elbette ki bütün siyasi partilerimiz İzmir için önemlidir. Başka yerlerde olmayan güzel bir süreç geçiyoruz. İzmir hakaret, husumet, hamaset dilini kabul eden bir kent değil. Burada dışlayandan ziyade kucaklayan, entegre eden bir kültür dokusunun içindeyiz. Bu İzmir’in güzelliğidir ve İzmir’e yakışıyor. Biz devlet yardımı almıyoruz. Kendi ekonomik imkanlarıyla ve dost çevremizden aldığımız destekle sürdürüyoruz. Rakiplerimize yaklaşık 500 milyonun üzerinde bir devlet yardımı yapıldı. Bunun 400 milyonun üzerinde olanını iktidar partisi alıyor. Bunun yarısı kadarını da CHP alıyor. Haksız bir rekabetle karşı karşıya olduğumuzu belirtmek isterim... 

ASIL BÜYÜK İZMİR MİTİNGİ... 
İYİ Parti Lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Akşener için 10 Haziran'daki temaslarının sonrasında büyük bir İzmir mitingi planlamak istediklerinin altını çizen Dervişoğlu, "Biz bunu çok arzuluyoruz ama Genel Başkanımız 22 Haziran’da İstanbul’da bulunacaklar. Takvimde el verişli bir boşluk olursa büyük İzmir mitingi kampanyanın son günlerine doğru düşünüyoruz. Asıl düşündüğümüz İzmir mitingi ikinci tura kalınca gerçekleşecek. İzmir’e yakışan da bir miting olur” dedi.  

ERDOĞAN’I KİM YENECEKSE ONA OY VERSİNLER!
Dervişoğlu Cumhurbaşkanlığı seçiminin olası ikinci tur ihtimali için de önemli bir çağrı yaptı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, “Biz bu ceberut iktidardan kurtulmak istiyoruz. İkinci tura Tayyip Erdoğan’ı yenecek bir rakiple çıkmak istiyoruz. İzmir halkına çağrımdır. İkinci turda Tayyip Erdoğan’ı kim yenecekse ona oy versinler. Türkiye’yi yeni bir maceraya sürüklenmekten kurtarsınlar. İzmir bugüne kadar her türlü faydalı değişimin öncülüğünü yapan bir kenttir. Şimdi de buna hazır olduğunu görüyorum.  Bu iktidarın yanlış uygulamaları yüzünden ciddi sorunlarla karşı karşıya bulunuyoruz. Gençliğin umutları karardı. Bu millet bu iktidara dur diyecek. Bunun için de tercihinin doğru olduğunu temin etmek gibi bir görev var” diye konuştu.

2002’YLE VURDU!
Dervişoğlu'ndan toplantıda çarpıcı bir '2002 çıkışı' da geldi. 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı,  AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 Kasım genel seçimlerinden örnek vererek, “AK Parti o dönem İzmir’de yüzde 18 oy almıştı. Yüzde 18’in üzerine koymak için İzmir’e ne yapmıştır? AK Parti 24 Haziran’da 2002 yılındaki oy bandına geri dönecektir. Bugün de şayet yüzde 18 alırsa öpsün başına koysun! Bu siyasi parti tablo Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 3. sıradaki adayının seçilemeyeceğini gösteriyor. Binali Yıldırım İzmir’e önem göstersin yoksa 3. sıradaki adayı kazanamıyor. Gelsin biraz çalışsın! Aynı seçimlerde CHP yüzde 29 oy almış. Daha sonra yaşamımıza müdahale gelir diyerek merkez sağ seçmen CHP’den yana oy kullanmış! İYİ Parti kurulduktan sonra CHP’nin de yüzde 30 bandında oturacağını düşünüyorum. Toplam yüzde 48 oluyor. Diğer partiler yüzde 52’yi paylaşacak. İYİ Parti bunun kaçını alır? 20’sini de alır 35’ini de alır” dedi.  

İYİ PARTİ İZMİR’DEN BİRİNCİ PARTİ ÇIKARSA KİMSE AÇISINDAN SÜRPRİZ OLMAMALI
Dervişoğlu ayrıca, “İYİ Parti İzmir’de birinci parti de ikinci parti de çıkabilir. İzmirli bize ne kadar teveccüh edecek onu sandıklar açılınca göreceğiz. Bizim sahadan aldığımız işaretler itibariyle birinci parti olmaya çok yakın görünüyoruz. İYİ Parti İzmir’den birinci parti çıkarsa kimse açısından sürpriz olmamalı. Demokrasi güneşinin İzmir’den doğacağına inanıyorum. İzmir tarih boyunca bunu birkaç kez yapmıştır. İkinci turda kim kazanacaksa İzmirli oy kullanma tercihini ona göre şekillendirsin. İzmir gereğini yapsın ve Türkiye’yi ödüllendirsin” ifadelerini kullandı.



Öte yandan Dervişoğlu ve partililer toplantı sonrasında ise Genel Başkan Akşener’in seçim kampanyasına destek olmak adına banka hesabına para yatırdı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir