Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın taşınma işlemlerinin tamamlanmasının ardından Tınaztepe Yerleşkesi'ndeki yeni binasında eğitim öğretim başladı.
İki bölüm, 7 ana sanat dalında eğitim alan 114 ortaokul, 78 lise, 191 lisans ve 95 yüksek lisans ve sanatta yeterlik öğrencisi olmak üzere toplam 478 öğrencisi bulunan konservatuar, arşivleri, yüzlerce enstrümanı ile birlikte Narlıdere Yerleşkesi'nden Tınaztepe Yerleşkesi'ndeki geçici binasına taşındı.
1954 yılında kurulan ve 1982 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi'ne bağlanan, 65 yıllık köklü bir okul olan DEÜ Devlet Konservatuvarı'nın ortaokul ve lise kısımları hiçbir aksama olmadan 2019-2020 eğitim öğretim yılına yeni yerinde başladı. Binanın açılışı Prof. Dr. Nükhet Hotar'ın yanı sıra, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ayhan Kerim Gürerk, Genel Sekreter Dr. Saip Tiryakioğlu, dekanlar, enstitü müdürleri, yüksekokul müdürleri, meslek yüksekokulu müdürleri, öğretim üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katıldığı törenle gerçekleştirildi.
Törende konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Narlıdere'deki binalarımızda gerçekleştirilen depreme dayanıklılık testleri sonucunda maalesef binaların depreme dayanıklı olmadığı ortaya çıktı. Özellikle çocuklarımızın olduğu bir ortamda, bu konuda biz tüm hassasiyetimizle, aslında idari olarak yapılmış ama her türlü dönüşüme hazır olan bu yeni binayı, bu iki okula tahsis etmeye karar verdik. Hızlıca yapılandırdık ve taşınmamızı tamamladık" dedi.
'YENİ BİNA YAPACAĞIZ'
Binaya geçici süre için taşınıldığını belirten Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, en kısa sürede Narlıdere'deki binaların yerine depreme dayanıklı binalar yapılacağını belirterek, "Yeni binalarımız sanat eğitiminin önemli bir parçası olan sahneler, atölyeler, konser salonu, sanat galerileri, öğrencilerimizin bulunmaktan keyif alacağı sosyal alanları ve çevre düzenlemesi ile tüm ihtiyaçları karşılayacak. Güzel Sanatlar Fakültemiz ile Devlet Konservatuvarımızın yeni binaları ikonik tasarımları ve ileri teknik alt yapısı ile sanatın merkezi İzmir'imize yaraşır şekilde olacak. Ancak, unutulmamalı ki biz bir devlet kurumuyuz. Bu tür büyük projeler belirli programlar, bütçeler ve süreçler sonucunda gerçekleştirilebiliyor. Biz, Dokuz Eylül Üniversitesi olarak bu süreçleri en hızlı şekilde tamamlamaya çalışıyoruz ve tamamlayacağız. İzmirimize böylesi bir değer katarken, İzmirli ve İzmir'e gönül veren hayırseverlerimizin desteğini de bekliyoruz. Bu konuda hassasiyete sahip sanat camiasının da bize destek olacağından ve sürecin hızlanacağından eminiz. Bildiğiniz üzere, bu sürece bağışlarla başlayabilirsek çok daha hızlı yol alabiliriz" dedi.
Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, beraberindeki heyet ve öğrencilerle kurdele keserek açılışını gerçekleştirdikleri binayı gezdi. Gezi sırasında bir sınıfa giren heyete sürpriz yapan ortaokul öğrencileri, piyano ile kısa bir dinleti gerçekleştirdi. (DHA)