CHP’de göreve iade edilen Kılıçdaroğlu yönetiminin MYK’sında yer alan İzmirli isim Çelik, İzmir’de Güç’ün görevden alınması ve Gümrükçü’nün atanması sürecine dair konuştu. MYK'da Gümrükçü’nün atanmasına şerh koyduğunu doğrulayan Çelik, il başkanlığı için önerdiği tek ismin eski Bornova Belediye Başkanı İduğ olduğunu açıkladı.
GERÇEKİZMİR – CHP hakkında mahkeme tarafından verilen mutlak butlan kararı sonrası CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç ve yönetimi görevden alındı. Güç’ün yerine eski Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü atandı.
Gerçekİzmir Genel Yayın Yönetmeni Sercan Avcı ‘görevden alma-atama’ sürecine dair kulis bilgilerini köşesine taşırken, Genel Başkanlık görevine dönen Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminin MYK’sında bulunan İzmirli isim Devrim Barış Çelik’in Utku Gümrükçü ismine şerh koyduğunu ve eski Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu ismini önerdiğini yazdı.
Yaşanan süreç hakkında Gerçekİzmir’e açıklamada bulunan MYK üyesi Çelik, Gümrükçü’ye şerh koyduğunu doğrularken, aday olarak tek önerdiği ismin eski Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ olduğunu belirtti.
ÖNERDİĞİ İSMİ AÇIKLADI!
Çelik Gerçekİzmir’e şu açıklamayı yaptı:
Şerh konusu doğru. Gümrükçü ismine şerh koyduğum doğru. Gerekçesini MYK’ya sundum. MYK’nın mahremiyetinde. Basın aracılığı ile paylaşmam söz konusu olamaz. Benim genel merkeze İzmir İl Başkanlığı için önerdiğim isim Eski Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’dur. Ancak kendisi genel başkanımıza yerel yönetimlerle ilgili bir görev talebinde bulunduğu için sürecin başında bu konu rafa kalktı. Eski Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu ismi bana sorulduğunda uzun süredir eski ilçe başkanlarıyla toplantılar yapıyor, bu görevi yapacak bir isim dedim. Kendisiyle temas kuran MYK üyemize eşinin sağlık sorunları nedeniyle görevi kabul edemeyeceğini söylemiş.