MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Devrim Onur Erdağ'dan 10 Ekim mesajı
Güncel
10 Ekim 2024 Perşembe 22:18

Devrim Onur Erdağ'dan 10 Ekim mesajı

Emek ve demokrasi güçlerinin 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Gar Meydanı’nda düzenledikleri “Barış ve Demokrasi” mitingine yönelik IŞİD’in gerçekleştirdiği bombalı saldırının üzerinden 9 yıl geçti. Katliamda 104 kişi hayatını kaybetti. Tüm Yerel Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Devrim Onur Erdağ katliamın 9. yılında bir mesaj yayınladı. 

Emek ve demokrasi güçlerinin 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Gar Meydanı’nda düzenledikleri “Barış ve Demokrasi” mitingine yönelik IŞİD’in gerçekleştirdiği bombalı saldırının üzerinden 9 yıl geçti. Katliamda 104 kişi hayatını kaybetti. 

10 Ekim'in üzerinden 9 yıl geçerken Tüm Yerel Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Devrim Onur Erdağ bir mesaj yayınladı. 

Erdağ mesajında şu ifadeleri kullandı;

10 EKİM KATLİAMININ ACISINI UNUTMADIK!

Katliamın 9’uncu yılında hayatını kaybedenler için birçok kentte çeşitli anma etkinlikleri düzenlendi. Barış ve demokrasi mücadelesine vurgu yapılan anmalarda, asıl faillerin yargılanması talep edildi.

10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nın üzerinde tam 9 yıl geçti.
O günkü acı ve çaresizliği, kulakları sağır eden çığlıkları unutmak mümkün değildir. Bu insanlık dışı terör olayını bir kez daha şiddetle lanetliyor, hayatını kaybeden yurttaşlarımızı saygıyla anıyoruz.
Ankara'da 10 Ekim 2015’te düzenlenmek istenen “Barış, Demokrasi ve Emek” mitingi öncesi iki ayrı noktada düzenlenen bombalı saldırıda 103 yurttaşımız hayatını kaybetti ve çok sayıda vatandaşımız yaralandı. 
Orada katledilen yalnızca masum insanlar değildi. Orada katledilmek istenen barıştı,  çağdaşlıktı, özgürlüktü ve ülkenin birliğiydi. 

İnsanlığı, yaşamı, barışı, demokrasiyi ve emek mücadelesini hedef alan bu terör saldırısı en kanlı ve en vahşi şekliyle bir miting alanında masum insanları hedef almıştı. O günkü acı ve gözyaşının unutmak mümkün değildir. O gün ki gibi tazeliğini korumaktadır. 

10 Ekim Ankara Gar Katliamı, Türkiye devletinin başkentinin ortasında, bütün güvenlik bürokrasinin gözleri önünde gerçekleşti. Bu insanlık dışı katliamın üzerinden 9 Eylül yıl geçmesine rağmen katliam talimatını verenler ve gerçekleştirenler hala yargı önüne çıkarılmadı ve katliamın hesabı sorulmadı. 
İnsanlığa karşı işlenmiş bir suç olan bu katliamın davası devam etmektedir. Gerçek sorumlular yargılanan kadar devam edecektir. 

10 Ekim’i yapanları, azmettirenleri, göz yumanlardan hesap sorana kadar asla unutmayacağız.
Kaybettiğimiz emekçilerin derin acısı yüreklerimizdeki tazeliğini korumaktadır.
Katliamın üzerinde yıllar geçti ancak üstündeki sis perdesi kalkmadı.
Bu katliam, ülkenin içine itildiği şiddet ve kaos ortamını göstermesi için yeterlidir. 
Katliamın milyonların ruhunda, yüreğinde yarattığı yaralar, açığa çıkardığı toplumsal korku tazeliğini korumaktadır. 

Bu katliamın öncesi ile sonrasındaki gelişmeler ile yaşanan şiddet, baskı ve korku iklimine karşı omuz omuza mücadele yürütmekte kararlıyız.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Sercan derin
 10 Ekim 2024 Perşembe 22:44
Başkanım artık aday olun sizlerin çalışmasını Türkiye’nin her yerinde görüyoruz.İzmir Milletvekili olun emekçilerin hakkını mecliste savunacak tek kişi olarak sizi görüyorum.AKP li olarak hangi partiden aday olursanız olun İzmirde destekçiniziz
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir