MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dikili'de  Çocuk Gündüz Bakım Evi'nin ikincisi yola çıktı!
Yerel Yönetimler
5 Ağustos 2018 Pazar 10:45

Dikili'de Çocuk Gündüz Bakım Evi'nin ikincisi yola çıktı!

Çocukların kentsel yaşam alanlarındaki ihtiyaçlarını karşılamak ve daha iyi şartlarda yaşamalarına destek olmak amacıyla çok sayıda örnek projeyi hayata geçiren Dikili Belediyesi, geçtiğimiz Haziran ayında Dikili’den startını verdiği Çocuk Gündüz Bakım Evi Projesi’nin ikinci temel atma törenini Çandarlı’da gerçekleştirdi. Temel atma töreninde konuşan Başkan Tosun, “Cumhuriyetçi, Atatürkçü, laik ve aydınlık düşünen yeni nesillerin yetişmesine katkı sunan çalışmalarımız kesintisiz devam edecek” de

Çocuk Bilim Evi, FIFA Star 1 Belgeli Stat, Şafak Pavey Gençlik Merkezi gibi çok sayıda projesiyle çocukların ve gençlerin sosyal yaşama uyumlarını arttıran, spordan sanata birçok alanda onların yaşam becerilerini geliştiren  çalışmalara imza atan Dikili Belediyesi, Çocuk Gündüz Bakım Evi Projesi’ni de kararlılıkla sürdürüyor. Çalışan ya da çocuklarını kısa süreli bırakabileceği yeri olmayan aileleri düşünerek hazırlanan projenin Çandarlı etabının da tamamlanmasıyla Dikili ilçesi çocukların hem keşfederek öğrenebilecekleri hem de güvenle keyifli vakit geçirebilecekleri iki ayrı alternatif eğitici ve eğlendirici merkeze kavuşacak.

Geniş Katılımlı Tören

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un ev sahipliğinde gerçekleşen tören, Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol,  İBB Yerel Hizmetler Dikili Şube Müdürü Aslı Çam Kılık, Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Taner Şen, Dikili Belediyesi Destek Hizmetleri Müdür Vekili Mehmet Üste, CHP’li meclis üyesi Hakan Başaran,  İYİ Parti'li meclis üyesi Hasan Aksoy, muhtarlar, site yöneticileri, vatandaşlar ve çocukların katılımıyla gerçekleşti. Çandarlı Mahallesi, Yaylayurt yolu üzeri 203 Sokak’ta tesis binası, yeşil alan, oyun alanı ve hobi bahçesi olmak üzere 700 metrekarelik alanda projelendirilen Gündüz Bakım Evi’nin temel atma butonlarına Başkan Tosun, protokol üyeleri ve kucağına aldığı Çandarlılı çocukla birlikte bastı.

“Ne Söz Verdiysek Yaptık ve Yapmaya Devam Ediyoruz”

Dikili Belediyesi öz kaynakları ile temeli atılan tesislere ilişkin konuşan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Dikili ilçesini gözde turizm kenti olmasının yanında sanatta, kültürde ve eğitimde de ilklerin kenti yapmayı amaçladıklarını belirtti. Bu hedefleri doğrultusunda yeni belediye hizmet binası ile gençlik merkezini, çocuk bilim evini, kadın dayanışma merkezini hizmete açtıklarını, Park Bahçeler ve Temizlik İşleri müdürlüklerinin ünitelerinin modernizasyonunu sağladıklarını hatırlatan Başkan Tosun, “Göreve geldiğimiz günden bu yana hep eğitsel çalışmaların önünü açmak için projeler geliştirdik. Önce Dikili’de bugün de Çandarlı’da temellerini attığımız Çocuk Gündüz Bakım Evi ile de kent tarihinin yeni bir ilkini daha hayata geçiriyoruz. Her iki tesisimizin de hizmete başlamasıyla geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, güvenli ve keyifli ortamlarda eğlenerek eğitsel çalışmalara eşlik edecek. Şimdiden bu anlamlı yatırımın kentimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle de kentimiz için çok önemli olan Kültür Merkezi’nin de temelinin kısa zamanda atılacağı müjdesini veriyorum. Biz ne söz verdiysek yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Dikili’deCumhuriyetçi, Atatürkçü, laik ve aydınlık düşünen yeni nesillerin yetişmesine katkı sunan yatırımlarımız hız kesmeyecektir” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir