MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dikili'de Tenor Uştuk'la Cumhuriyet coşkusu
Yerel Yönetimler
30 Ekim 2017 Pazartesi 11:26

Dikili'de Tenor Uştuk'la Cumhuriyet coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Dikili’de gün boyu süren etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Dikili Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı kapsamında Dikili Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen Cumhuriyet Konseri’nde ünlü Tenor Aydın Uştuk ve Orkestra Allegra sahne aldı. Soğuk havaya rağmen yaklaşık 2 bin kişinin izlediği konserde ünlü tenor seslendirdiği ezgilerle geceyi ısıtıp, Cumhuriyet coşkusunu doruklara çıkardı.

Dikili Belediyesi tarafından organize edilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı kapsamında kentte ilk olarak Cumhuriyet Yürüyüşü ve Fener Alayı gerçekleştirildi. Hastane yolundan başlayıp, Bülent Ecevit Kavşağı üzerinden Atatürk Meydanı’na kadar gerçekleştirilecek yürüyüşe ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile çok sayıda Dikilili katıldı. Soğuk havaya rağmen kararlılıkla yürüyen Dikili’lere Belediye Başkanı Mustafa Tosun ve eşi Nazan Tosun da eşlik etti. Dev Türk bayraklarının taşındığı Cumhuriyet Yürüyüşü’nde kortejin meydana varmasının ardından halk oyunları gösterisi ile ünlü Tenor Aydın Uştuk ve Orkestra Allegra’nın konseri gerçekleştirildi.

“Cumhuriyet sevdamızdan asla vazgeçmeyeceğiz”
Etkinlikte halka seslenen Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, şanlı Cumhuriyetin 94’ncü yılını kutlamaktan büyük onur duyduklarını belirterek, “Mutluyuz, gururluyuz ve kararlıyız. Yaşatılmak istenen tüm karanlıklara inat, 94 yıldır en özel, en güzel bayramımızı coşkuyla, kararlılıkla, birlik ve beraberlik içinde kutluyoruz. Hem de yobazlara, bölücülere, vatan hainlerine, ayakkabı kutusu sevdalarına,  ülkeyi parsel parsel satanlara inat kutluyoruz. Atatürkçü sevdamızla, şanlı bayrağımızın gölgesinde Ne Mutlu Türküm diyerek, tek yürek kutluyoruz. Bu alanı dolduran yiğit Cumhuriyet sevdalıları gibi, Deliktaşlı Hamit kardeşimin de, Kırobalı Hasan amcamızın da, Bahçelili Ayşe teyzemizin de yüreği Mustafa Kemal’in sevdasıyla çarpıyor. Dün olduğu gibi, bugün de yarın da hepimiz Mustafa Kemalin askerleriyiz, askerleri olmaya devam edeceğiz. Ve bizler Mustafa Kemal öncülüğünde başlatılan şanlı kurtuluş hareketinde Anadolu’ya ışık olmuş Kubilaylarız, Hasan Tahsinleriz, Nene Hatunlarız, Sütçü İmamlarız, Seyit Onbaşılarız, Dikilili Arap Seyitleriz. O nedenledir ki hiç kimse boşuna sevinmesin, avucunu ovalamasın. Misak-ı Milli sınırları içerisinde asla ve asla karanlıklar egemen olamayacaktır” dedi.

Başkan Tosun konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu memleketin gerçek sahipleri, hak, hukuk, adalet diyen Anadolu’nun yiğit halkı karanlığa asla geçit vermeyecektir. Buradan omuz omuza vermiş bizler, Cumhuriyet düşmanlarına son kez söylüyoruz; çekin kirli ellerinizi ve çekin kirli emellerinizi Cumhuriyetten, çekin kirli ve yobaz dillerinizi Atamızdan ve ailesinden. Ve sen umudunu güçlü kıl Türkiyem, umudunu güçlü kıl Anadolu’nun yiğit evlatları; çok yakındır tüm Türkiye’nin Dikili gibi ışıl ışıl olması. Çok yakındır yarınlarının Dikili gibi aydınlık olması. Ve çok yakındır Cumhuriyet Türkiyesi’nin yeniden şahlanışı”

Açılış konuşmasının ardından ünlü Tenor Aydın Uştuk, 1 saati aşkın süren konserinde sevilen eserleri alanı dolduran Dikililer ile birlikte seslendirdi. Konser sonunda Başkan Tosun, günün anısına ünlü Tenor Aydın Uştuk’a çiçek takdim etti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir