MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dikili'nin bamyası festivalde görücüye çıktı
Yerel Yönetimler
12 Ağustos 2018 Pazar 18:04

Dikili'nin bamyası festivalde görücüye çıktı

Dikili Belediyesi’nin, kentin kırsal mahallelerinde yetişen ürünlerin etkin tanıtımını sağlamak ve bu ürünlerin daha geniş pazarlara kolayca ulaşmasına katkı koymak için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Deliktaş Muhtarlığı işbirliğinde düzenlediği Dikili Bamya Festivali'nin ikincisi, yoğun katılımla gerçekleşti.

Dikili Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Deliktaş Muhtarlığı işbirliğinde Deliktaş Mahallesi Harman Yeri’nde gerçekleştirdiği festivalde gelenekselleşen “En iyi Bamya Yetiştiricisi" ve “En Lezzetli Bamya Yemeği" yarışmaları da renkli görüntülere sahne oldu.  

Dikilililerin ve tatillerini Dikili'de geciren vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Bamya lezzet buluşmasına, Dikili Kaymakamı Alper Faruk Güngör, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, İBB Tarımsal Projeler Şube Müdürü Ahmet Tomar, İBB Dikili Yerel Hizmetler Müdürü Aslı Çam Kılık, Dikili İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Göksel Arslan, Dikili Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdem, Bergama Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları, Menemen Ziraat Odası Başkanı Metin Karagöl, belediye meclis üyeleri ve Deliktaş Mahallesi Muhtarı Yüksel Kurul’la birlikte çok sayıda mahallenin muhtarı katıldı.



Emeğin ve alinterinin dayanışma olgusuyla öne çıktığı festivalde, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un yaptığı konuşma damga vurdu. Başkan Tosun, "Hükümet çiftçimizi, üreticimizi yok saysa da  biz yılmadan, yorulmadan üretici dostlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Üretici kardeşlerimizle el ele verip yerel secimler seçimlerde elde edeceğimiz zaferle AKP saltanatına son verecegiz" dedi.

Festival kapsamında,  “En Lezzetli Bamya Yemeği" ve “En İyi Bamya Yetiştiriciliği"  yarışmaları  düzenlendi. Her iki yarışmanın jürisinin yaptığı oylama sonucunda En Lezzetli Bamya Yemeği Yarışması'nda birinciliği Zeliha Çelik elde ederken ikinciliğe Nurcan Gören, üçüncülüğü de Rahman Gündüz kazandı. Festivalin bir diğer yarışması olan En İyi Bamya Yetiştiriciliği'nde ise bamya üreticilerden Reyhan Gündüz birinciliği, Gül Sevim Gören ikinciligi ve Rahman Gündüz üçüncülüğü elde etti. Kazanan yarışmacıların ödülleri protokol üyeleri tarafından törenle verildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir