MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Doğan'dan '3. yol' vurgusu, 'Özlale', 'yeni yönetim' ve 'Tire' mesajları!
Politika
26 Ocak 2024 Cuma 10:07

Doğan'dan '3. yol' vurgusu, 'Özlale', 'yeni yönetim' ve 'Tire' mesajları!

Bir TV’de Kafe Siyaset programına konuk olan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, ‘oyların bölünmesi’ eleştirilerine yanıt verdi, ‘3. Yol’ vurgusu yaptı. Yeni yönetimi oluşturduklarını ve onay beklediklerini ifade eden Doğan, Büyükşehir Adayı Özlale’nin İzmir’in vizyonuna, kent kimliğine büyük katkı koyacak bir isim olduğunu söyledi. Doğan, gündemdeki Tire konusunda ise “sürecin olumlu sonuçlanacağını düşünüyorum” mesajı verdi.
GERÇEKİZMİR - Bir TV ekranlarında yayınlanan ve Gazeteci Sercan Avcı'nın hazırlayıp sunduğu Kafe Siyaset programının bu haftaki konuğu İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan oldu.

"KİMSENİN OYUNU BÖLMÜYORUZ"
İYİ Parti’nin yerel seçimlerde işbirliği yapmayarak seçimlere tek başına girme kararının doğru olduğunun altını çizen Doğan, ‘oyların bölünmesi’ eleştirilerine yanıt verdi. 

Doğan şunları söyledi; Her siyasi parti iktidar olmak için kurulur. İYİ Parti bu amaçla kuruldu. Bir dönem gereklilikler nedeniyle Millet İttifakı’nda yer aldı. Gelinen noktada Genel Başkanımız, teşkilatımız, tabanımız kendi başımıza seçime girmenin doğru olacağını düşündü. Ben de bu kararın alınmasını isteyenlerden, bu kararı destekleyenlerdendim. İYİ Parti’nin müstakil olarak seçime girme kararı son derece doğrudur. İzmir seçmeni sorgulayan, bilinçli bir seçmen. ‘Oyların bölünmesi’ en çok gelen soru. CHP başka bir parti biz başka bir partiyiz. Kimsenin oyunu bölmüyoruz. Biz bir yerel seçime gidiyoruz.  Yerel seçim partilerin hizmetleriyle projeleriyle vatandaşa vaat ettikleriyle adayların ön plana çıktığı seçimlerdir. Partiler bunları anlatacak. Kimse kimsenin oyunu bölmez. Kimse kimseye de güvenmemeli. Yaptıkları hizmetlerle, yapacakları, vaat ettikleri hizmetlerle oy istemeliler."

"SEÇMENE 3. YOL VURGUSU"
İzmir’de yerel seçimler için seçmene ‘3. yol’ vurgusu yapan Doğan şöyle devam etti;
“Türkiye’de  ne yazık ki yerel seçimler genel seçim havasında  geçiyor. Çok uzun zamandır hizmetsizlikten şikayet eden İzmir var. Bu seçimdeki tercihlerinde vatandaşın artık genel siyaseti değil günlük hayatında alamadığı ya da almak istediği hizmetlerin de hesabını yapacağını düşünüyorum. Sahada çokça şunu gördüm. ‘Bu sefer artık oy vermeyeceğim.’ Çaresizlikten, başka bir seçeneği olmadığı için oy verdiğini gördüm. Yerel seçimler genel seçim havasına bürünüyor. Hizmet odaklı olmuyor ve siyasi tercihler ortaya çıkıyor. Biz 3. yolun olduğunu göstermek istiyoruz. Siyasi tercihlere göre değil hizmet odaklı oy kullanabilirsiniz diyoruz. Büyükşehir adayımız Sayın Özlale’nin çabası vizyonu ve çizeceği profil diğer adayların da bunu yapmasına itecektir.  İzmir’de kentsel dönüşüm çözülemeyen sorunlardan biri. Merkezin sorunları farklı çeperlerin sorunları farklı. Doğalgaz, ulaşım, altyapı sorunları vatandaşın en çok ilettiği sorunlar. Ben İzmir’in hala kent kimliğinin, kent vizyonunun oturmadığını düşünüyorum. İzmir hep yerinde sayıyormuş gibi. “

"TEŞKİLATLAR SEÇİME HAZIR"
Seçim sürecinde yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Doğan, “ Dijital medya sosyal medya eskiden bu kadar aktif değildi. Sosyal medya ayağımız güçlü olacak. Bir de klasik siyaset var. Vatandaşla yüz yüze temas kurmak. İkisinin birlikte kurulması lazım. Biz ikisini birlikte harmanlayacağız. Sandık güvenliği birinci önceliğimiz. İlçe başkanlarımızla bu konuda sürekli istişare içindeyiz. Teşkilatlar seçime hazır” dedi.

"100 KİŞİLİK YÖNETİM HAZIR… ONAY BEKLİYORUZ"
Yeni il yönetiminin hazırlandığını ve Genel Merkez’den onay beklendiğini ifade eden Doğan, “İl yönetimi oluştu. Genel merkezden onay bekliyoruz. Kadınların ağırlıklı olduğu bir yönetim oldu. Yüzde 40’lık bir oran. 100 kişilik bir kadro olacak. Gözettiğim bazı değerler oldu. Bir numara performans. Durmadan çalışacağız. Benden önceki il başkanlarını da arayarak önerilerini aldım. Tecrübeyle yenilerin heyecanını harmanlayarak bir liste hazırladık” dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ADAYLARIMIZI TAMAMLARIZ"
11 ilçede adaylar ilan edilirken geriye kalan 19 ilçeyle ilgili çalışmaların sürdüğünü söyleyen Doğan, farklı partilerden gelecek isimlerin adaylığına açık kapı bıraktı. Doğan şunları söyledi;
“ Her partide olduğu gibi ince eleyip sık dokuyoruz. Bir numaralı kriterimiz vatandaşın isteği. Önceliğimiz o bölgedeki vatandaşın isteği. Aday adaylıklarında netleşen ilçelerimiz var ama açıklanmasını bir formatta düşünüyoruz. Önümüzdeki hafta adaylarımızı açıklarız, tamamlarız.  Aday konusunda bir sıkıntımız yok. İlçe başkanlarımızın aday olduğu yerlerde onları açıkladık. ‘Aday bulamıyorlar ilçe başkanlarını açıklıyorlar’ diye eleştiri var. İlçe başkanı ilçesinde parti politikasını bilen, ilçesini bilen, partisini tanıtmış isimler.  STK’larla halka buluşmuş birinin aday olması çok doğal.  Herhangi bir partiden transfer olabilmesi için kriterlerimiz var. Bu kriterlere uygunsa neden olmasın. Hangi partiden geldiğinden çok vatandaş istiyor mu. Bu önemli.”

“ÖZLALE VATANDAŞ ODAKLI, HİZMET, ÇÖZÜM ODAKLI BİR İSİM”
Büyükşehir Adayı Özlale’nin erken açıklanmasının avantaj olduğunu ifade eden Doğan, Özlale’nin kent için önemli bir şans olduğunu söyledi. Doğan, “ Büyükşehir adayımız Ümit Özlale’nin erken açıklanması avantaj. İnanılmaz enerjik bir isim. Yorulmadı. 1. Bölge’den milletvekiliydi. O bölgede tanındı. Açıklandıktan sonraki zaman zarfında ikinci bölge seçmenini kendisini yakinen tanınması sağlandı. Uzun süredir sahada ve bu da İzmir’in sorunlarını tespitinde ve projelerin oluşmasında avantaj sağladı. Genel Başkanımız kendisine proje fabrikası diyor. Sorunları düşünüp çözümler buluyor. İzmir’in bir seçmeni olarak söylüyorum. Ben siyasi bir partide olmasam bir seçme olarak kesinlikle Ümit Özlale’yi oy verirdim. Vatandaş odaklı, hizmet, çözüm odaklı bir siyasetçi. İzmir’in vizyonuna çok büyük katkılar, kent kimliğine büyük katkı koyacak bir isim. İnanılmaz projeleri var İzmir için” dedi. 

TİRE MESAJI: OLUMLU SONUÇLANACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın isminin farklı partilerle anılması ve İYİ Parti’den aday olup olmayacağı yönündeki spekülasyonlarla ilgili konuşan Doğan, “ Geçtiğimiz gün hem il başkanı belediye başkanı hem de iki eski dost olarak görüştük. Salih Atakan Duran seçimi kazandığı günden bu yana hizmetleriyle anılan şehrin kimliğine büyük katkılar koymuş bir isim. Kendisi herhangi bir partiden başvurusunun olmadığını söyledi. Tire konusunda partimizin yetkili kurulları tarafından istişare devam ediyor. Tire’de devam eden sürecin olumlu sonuçlanacağını düşünüyorum.”

Doğan son olarak İzmir’de hedeflerinin 30 ilçe ve Büyükşehir olduğunu ifade etti, “ Bunun olması için her çabayı göstereceğiz teşkilatla” dedi.

 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir