MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dönüşüm mağdurlarından İZBETON formülüne ret, Selvitopu'na tepki!
Güncel
7 Kasım 2021 Pazar 14:59

Dönüşüm mağdurlarından İZBETON formülüne ret, Selvitopu'na tepki!

Karabağlar Kentsel Dönüşüm Mağdurlar Platformu Sözcüsü Uslu, Büyükşehir’in sorunu çözümü adına İZBETON’a yetki vererek attığı hamleyi değerlendirerek, “Samimi değiller, gün kazanıyorlar. Yapılmayacaksa tapularımızı verecekler biz devlet büyüklerimizle görüşeceğiz” dedi. Öte yandan mağdurlardan Karabağlar Beldiye Başkanı Selvitopu'nun 'tadilat açıklaması'na da tepki geldi.

GERÇEKİZMİR - İzmir’in Karabağlar ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son İzmir ziyaretinde gündem olmuştu. Mağdurların eylemi ve Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından bölgeye giden AK Parti heyeti vatandaşları dinlemiş, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’den Büyükşehir’in tapuları iade etmesi durumunda TOKİ’nin projeyi tamamlamaya hazır olduğu yönünde bir çıkış gelmişti. Bu çıkışın ardından net bir mesaj veren Başkan Tunç Soyer de, “Takvim işliyor, Biz yapacağız! İZBETON’a yetki vereceğiz. Yapımı Aralık sonrası başlar” ifadelerini kullanmıştı. Soyer’in duyurduğu ve Uzundere’de dönüşüm krizini çözecek bu hamle meclis gündemine girdi. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 8 Kasım günü yapacağı oturumda Büyükşehir ile İZBETON arasında imzalanacak protokol de görüşülecek. Yaşanan gelişmelerin ardından kentsel dönüşüm mağdurları Uzundere Mahallesi’nde yeni bir açıklama yaptı. 



İSTEDİĞİMİZ GERİ DÖNÜŞLERİ ALAMADIK

Dönüşüm mağdurları adına açıklamayı yapan Eray Uslu söze süreci anlatarak başladı ve “Uzundere ve Yurtoğlu kentsel mağdurları olarak sizlere sesleniyoruz. Mahallelerimiz 9 yıl önce kentsel dönüşüm kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tapular alınarak planlamaya sokuldu. Ancak 9 yıldır hak ettiğimiz evlerimize bir türlü geçemedik. Mağduriyetimizi çeşitli platformlarda Karabağlar ve İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere sık sık dile getirdik. Maalesef istediğimiz geri dönüşleri alamadık” ifadelerini kullandı.

SOYER 45 GÜN SONRA RANDEVU VERDİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyaretinde yaptıkları görüşmeyi de detaylandıran Uslu, “24 Ekim günü de buraya CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bir dizi açılış için mahallemizi ziyaret ettiğinde mahalle sakinleri olarak mağduriyetimizi kendisine ilettik. Bu görüşmede İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in konunun çözümü için gerekli desteği göstermediğini Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na ifade ettik. CHP Genel Başkanı olarak konunun takipçisi olmasını rica ettik. Konunun çözümü için söz istedik. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer, önümüzdeki dönemde ihaleye çıkılacağını ifade etti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da ‘Biz burayı yaparız’ dedi. Ancak Genel Başkan nezdinde karşılık bulan mağduriyetimizin giderilmesi talebine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer konuşmasından tam 45 gün sonra mahalle sakinlerine randevu vererek büyük bir hayal kırıklığına imza attı” dedi.

SİYASALLAŞTIRILMASI TARAFTARI DEĞİLİZ!
Uslu sözlerine şöyle devam etti: “Biz Yurtoğlu ve Uzundere mahalle sakinleri olarak konunun siyasileştirilmesi tarafı değiliz. Devlet büyüklerimize ve İzmir Büyükşehir Belediyemizin yetkililerine her platformda 9 yıldır çözülemeyen bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini ve mağduriyetimizin giderilmesi talebimizin karşılık bulması gerektiğini söyledik. Siz değerli basın mensupları vesilesiyle konunun birinci derecede yetkilisi olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Tunç Soyer’e tekrar sesleniyoruz. Genel başkanın söz verdiği, sizin de konunun takibi noktasında gayret edeceğinizi söylemenize rağmen mahalle sakinleri olarak bize 45 gün sonraya randevu vermeniz, mahallemizde ciddi bir hayal kırıklığına sebebiyet vermiştir. Yaşanabilir İzmir gerçeğini her platformda dile getiriyorsunuz. İzmir’e ve Türkiye’ye örnek kentsel dönüşümü gerçekleştirdiklerini iddia edenlere sesleniyoruz.”

GEREKLİ ADIMLAR ATILMAZSA...
Uslu açıklamasını şu sözlerle noktaladı: “Yüzde 30’u yapılan ve yüzde 70’lik alanda mağdur edilen binlerce vatandaşız. “Yaşanılabilir İzmir” diyenlere sesleniyoruz. İşte buradayız ve “Yaşanılabilir İzmir istiyoruz”. Reklam panolarına “Her şey yolunda, her şey bitti” yazıyorsunuz. İzmir’in gerçek yüzü biziz. Arkamızda gördüğünüz mahalle halkıdır. Bu gördüğünüz mahalle yapılanla söylenen aynı olmadığının açık ifadesidir. Konunun bir daha ele alınmasını, mahallemizdeki kanaat önderleriyle belediye yetkililerinin bir daha bir araya gelerek çözüm için adım atmalarını rica ediyoruz.
Bu konuda gerekli adımların atıldığını görmediğimiz takdirde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sesimizi duyurmak için elimizden geleni yapacağımızı buradan ilan ediyoruz.” 

İZBETON HAMLESİ SAMİMİ DEĞİL!
Uslu, bu açıklamanın ardından soruları yanıtladı. Büyükşehir Belediyesi’nin sorunu çözümü adına İZBETON’a yetki vererek attığı hamleyi değerlendiren Uslu, “İZBETON’a devredilmek isteniyor. Bu siyasilerin işi bizim değil... Karşıyaka Örnekköy’de İZBETON’un bu ihaleyi aldığını ve 8 ayda bir çivi çakılmadığını görüyoruz. Samimi değiller, gün kazanıyorlar. Biz sadece bize yapılan haksızlığı dile getiriyoruz, tapuların verilmesini ve bu işin devlet büyükleriyle ya da Cumhurbaşkanı ile çözüme gidilmesinden yanayız. Yapılmayacaksa tapularımızı verecekler biz devlet büyüklerimizle görüşeceğiz” dedi.

SELVİTOPU’NA TEPKİ!
Öte yandan dönüşüm mağdurlarının sözcüsünden Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na tadilat açıklaması nedeniyle de tepki geldi. Uslu, “İkinci konu da Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun açıklaması... Meclis toplantısında, Kentsel dönüşümü yapılmayan mahalle sakinleri kendi evlerini tadilata sokabilirler” demiş. Muhittin Selvitopu, Karabağlar halkını ve belediyesinin başkanı... Demek ki bizi hiç tanımıyor ve bu halkın ne durumda olduğunu bilmiyor. Kıt kanaat geçinen, günlük çalışan insanlarız... Size borçlarımızı ödemek için paralarımızı biriktiyoruz. Sizin tabirinizle 3 ayda, 5 ayda bir yıkılacak evleri nasıl tadilat ettirebiliriz. Kendisini vicdanıyla baş başa bırakıyoruz. Kendi evi yıkılacak olsaydı 80 bin TL verip tadilat yaptırır mıydı? Karabağlar halkı olarak bunun bir sürçü lisan olduğunu düşünmek istiyoruz ama gelip bize sahip çıklamalarını istiyoruz” diye konuştu.

Son olarak hizmet alma sorusunu yanıtlayan Uslu, “Hizmet alma noktasında bir sıkıntımız yok ama su patlaklarında, asfalt çökmelerinde bize hizmet 2 ay sonra geliyor. Gelmiyor diyemeyiz ama çok geç geliyor. Çünkü burası artık bir savaş alanına çevrilmiş mahalle olarak görülüyor. Temel atma töreni yapıldı, milyon dolar para harcandı. Bütçe yok deniyor, müteahhit gelmiyor deniliyor... Bizim mağduriyetimiz ortada” açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir