MENÜ
İzmir 24°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Duman'dan dönüşüm mesajı, kreş müjdesi ve asfalt hamlesi
Yerel Yönetimler
9 Haziran 2024 Pazar 10:04

Duman'dan dönüşüm mesajı, kreş müjdesi ve asfalt hamlesi

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, belediyenin kentsel dönümde garantörlük yapılacağını açıkladı. Başkan Duman, ilçede asfalt plenti ve yeni bir kreşin hizmete gireceğini söyledi. 

GERÇEKİZMİR- Buca Belediye Başkanı Görkem Duman Now TV’de Çalar Saat Hafta Sonu programında açıklamalarda bulundu.

66 ALTI DÖNÜMDE TARIM YAPILACAK

Belediyenin bağışlanan bir arazide tarım yapmaya başladığını ifade eden Duman, "Askıda yemek çağrımıza çok güzel bir karşılıkla geldi. Sadece yemek değil şimdi bir vatandaşımız 66 altı dönümlük bir arazisi bağışladı. Burada tarımda kullanıp burada yetişen ürünleri belediye lokantasında sofralara yapma imkanımızı sağladık" açıklamasında bulundu. 

BUCA’YA BİR KREŞ DAHA GELİYOR

İlçeyeye bir kreş daha kazandıracaklarını kaydeden Duman, "Önümüzdeki bir ay içerisinde altmış günlük bir kreş daha kazandırmış olacağız. Tarla bağışlama sonrası bir vatandaşımızla kreş yapmak içindir bağışta bulundu. Buca'da çok kısa sürede ciddi bir dayanışma ruhu oluştu. Bunu da bir kar topunu gibi büyüterek devam ettireceğiz" diye konuştu. 

"ETÜT MERKEZİ AÇIYORUZ"

Gençler ve çocuklar için yaptıkları çalışmalardan bahseden Buca Belediye Başkanı Duman "Ulu Önder'imiz Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetimizi gençlere ve çocuklara armağan etti. O nedenle gençlerimiz ve çocuklarımız bizler için çok kıymetli. İlkokul ve ortaokul öğrencileri için bir etüt merkezi projemiz var. Eylül ayında hizmete açmayı planlıyoruz. Bir de üniversite öğrencisi arkadaşlarımız için 150 kişilik bir öğrenci yurdu açmaya hazırlanıyoruz. Çalışmalarında hemen hemen sona gelmiş bulunuyoruz. Tınaztepe Kampüsü'ne yakın bir yerde bir yerimiz var. Orta vadede oraya da ikinci bir yurt açmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 

ZAM YAPMADIM

Duman, göreve geldiğinden belediye kalemlerinde herhangi bir zam yapmadığını belirterek, “Göreve geldiğimden beri zam yok. Hiç yok. Mecburiyet geldi aslında. Biraz daha böyle süspanse etme durumundayız. Dayanabildiğimiz kadar yere dayanıp vatandaşımıza en azından en geç şekilde yapmaktan yanayız” açıklamalarında bulundu.

ASFALT PLENTİ GELİYOR

İlçe bir asfalt plenti kurulacağını duyuran Duman, “Buca'da doğup büyüyen birisi olarak oradaki eksiklikleri aksaklıkları uzun zamandır görüyordum. O yüzden asfalt plenti kuruyoruz. Kendi asfaltımızı üretip, kendi asfaltımızı da Bucalı hemşehrilerimize  hizmet olarak en yakın zamanda gerçekleştirmiş olacağız. Birkaç ay içerisinde asfalt plenti kentimiz işler hale gelmiş olacak. Böylece satın alma maliyeti ortadan kalkmış olacak” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE GARANTÖR OLACAK

Buca Belediyesi’nin belirlenen bir alanda müteahhit ve vatandaş arasında köprü olacağını belirten Başkan Duman, “Aslında kentsel dönüşüm düzenleme sahası içerisinde olması gerekiyor. Ve biz de şu an onu hedefliyoruz.  45 dönümlük bir kentsel dönüşüm sahası belirledik. O saha üzerinde bir garantörlük hizmeti yapıp hem burada belediyemize bir fayda, kamuya bir fayda, vatandaşımıza ve kentimizi de daha dirençli bir kent haline getirmek için böyle bir orta vadede, böyle bir projeyi de başlattık. Garantörlükten ülkede vatandaşımızla müteahhit arasındaki uzlaşmazlık. Bu uzlaşmazlık da genel olarak ekonomi üzerine maliyetleri çok yüksek. Biz burada uzlaşmayı uzlaşma sağlayan garantör bir şirket olacağız. Kamunun da bir faydası olacak ve vatandaşımızın da faydası olacak” dedi.

MESAİ ARKADAŞLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Duman, ayrıca yayında belediye emekçilerine de özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Duman "Göreve geldiğim günden beri tüm personelimiz ile ‘mesai arkadaşı’ ilişkisi ile ilerledik. Beni, kendilerinden biri olarak gördükleri için moral ve motivasyonları da arttı. Bucamıza kalıcı eserler bırakmak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir