MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dünya için zaman azalıyor!
Güncel
26 Ocak 2024 Cuma 11:37

Dünya için zaman azalıyor!

Zamanla daha da ciddi bir hal almaya başlayan küresel ısınma, gün geçtikçe Dünya'yı ve insan yaşamını derinden etkiliyor.

Zamanla daha da ciddi bir hal almaya başlayan küresel ısınma, gün geçtikçe Dünya'yı ve insan yaşamını derinden etkiliyor Hükümetler arası İklim Değişikliği Paneli (IPCC), küresel ısınmanın 1,5 C ile sınırlandırılmasının aciliyetini ortaya koyuyor.

Fosil yakıtlara bağımlı enerji sisteminin küresel düzeyde kökten değişmesi için, gelecekteki enerji sisteminin temelini alternatif enerji kaynaklarının ve düşük karbon teknolojilerinin oluşturulması gerektiği her geçen gün daha fazla önem kazanıyor.

Zaman azalıyor…
Bugün 1°C olan kürenin yüzey ısısının 2°C olması halinde, gezegenin iklim sisteminin geri dönüşü olmayan bir şekilde bozulacağı ve ekosistemlerde yaşanan olumsuz etkilerle birlikte ani ve aşırı iklim olaylarının yaşanacağı öngörülmektedir.

Tüm canlılar için son tehlike olan 2°C sınırına varmadan zamanı değil sera gazlarını durdur!

Kaynak:
Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) 1,5°C Küresel Isınma Özel Raporu

IPCC. (2018). Global Warming of 1.5°C. An IPCC Special Report on the impacts of global warming of 1.5°C above pre-industrial levels and related global greenhouse gas emission pathways, in the context of strengthening the global response to the threat of climate change, sustainable development, and efforts to eradicate poverty [Masson-Delmotte, V., P. et al. (eds.)]. In Press.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Erhan Aydın
 26 Ocak 2024 Cuma 13:06
Batsın bu Dünya.hergün hergün kötü olaylar
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir