MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Durak'tan çifte taahhüt: Büyükşehir Belediye Başkanı olursam...
Politika
15 Ekim 2018 Pazartesi 13:30

Durak'tan çifte taahhüt: Büyükşehir Belediye Başkanı olursam...

Gerçekizmir’de Kafe Siyaset programına konuk olan Karşıyaka Belediye Eski Başkanı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Cevat Durak iki önemli söz verdi. Durak, “Ben Büyükşehir Belediye Başkanı olursam 30 ilçe başkanı benim çalışma arkadaşım olacak. Ağabeylik yapacağım” dedi. Durak, Büyükşehir Belediye Başkanı olması halinde hiçbir şekilde örgüt işlerine karışmayacağını ifade etti.

GERÇEKİZMİR - Karşıyaka Belediye Eski Başkanı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı CHP'li Cevat Durak, Gerçekizmir’de gazeteci Sercan Avcı'nın hazırlayıp sunduğu Kafe Siyaset programına konuk oldu.

Durak programda önemli açıklamalar ve çarpıcı mesajlar verdi.

Durak’ın programdaki konuşmasından satırbaşları şöyle:

HEDEFE GİDERKEN HER TARAFA OYNAMAK ŞIK DEĞİL
4,5 yılda siyasette vardım ama aleni olmadım. Tek bir hedefim vardı. Görev verilirse Büyükşehir Belediye Başkanı olmak istedim. Bu hedeften şaşmadım. Ne vekillik ne il başkanlığı düşündüm...Bu hedefe giderken her tarafa oynamak şık değil. Benim belediyecilikte yaptığım işler ortada.

BAYRAĞI EN ÜST NOKTADA TESLİM ETTİM
Karşıyaka’da yüzde 49’la geldim. Yüzde 70’leri geçtik. Bayrağı en üst noktada teslim ettim. Sessiz sedasız kenara çekildim. Partinin önemli etkinliklerinde oldum. Kavga içine girmedim. Genel Başkan’ın arkasında oldum. Muhalefet hareketlerinin içinde olmadım. İmza sürecinde de Genel Başkan’ın arkasında durdum.

HAZIR OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM
Aziz Başkan’ın aday olmama kararı sonrası adaylık sürecini yaşayabileceğim düşündüm. Kendime baktım. Görevi yapabilir miyim diye. Yıpratıcı ve zor görev. Sağlıklı olmanız lazım. Tüm bedeninizle taşın altına gireceksiniz. Projeleriniz hazır olmalı. Diyebiliyor musunuz İzmir trafiğini rahatlatacağım. Körfez geçişini sağlayabilecek misiniz. Çöp sorununu çözebilecek misiniz. Siz bunları yapabilecekseniz, bunlar için hazırsanız aday olmalısınız. Ben hazır olduğumu düşünüyorum.

İZMİR’E ÇAĞ ATLATMAK İSTİYORUM
İzmir’de büyük projelere imza atmak istiyorum. İzmir’i dolaştım. Sessiz sedasız çalıştım. Not aldım eksikleri yapılması gerekenleri... İzmir’i konuşulan bir kent yapmak istiyorum. İzmir’i Avrupa’nın da bir merkezi yapmak istiyorum. İzmir’e çağ atlatmak istiyorum. Buna da önce partinizin Büyükşehir Adayı olarak başlayabiliyorsunuz.

AĞABEY OLACAĞIM
İzmir’de ağabeyler olmalı. Parti beni aday göstermedi, başka bir arkadaşımız aday oldu. Geçtim arkasında durdum. 10 yıl boyunca görevdeyken Aziz Başkan’a ‘Bize ağabeylik yap. 30 belediye başkanını toparla’ dedim. 30 ilçe belediye başkanı, meclis üyeleriyle birlikte kocaman ekip oluyorsunuz. Bugüne kadar böyle bir çalışmayı gören oldu mu. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı olursam 30 ilçe başkanı benim çalışma arkadaşım olacak. Yetki vereceğim hepsine. Her yıl Büyükşehir kaynaklı en az 1 proje yapmalarını sağlayacağım. Hepsi benim için bir ekip olacak. Ahbap-çavuş ilişkileriyle kurulmuş bir ekipten bahsetmiyorum.Geçmişte bunu gördük. Farklı partilerden de olabilir. Genel Merkez kimi atarsa atasın hepsine ağabeylik yapacağım. Yaşça benden büyük olana ona da iş anlamında ulunduğum konum anlamında ağabey olacağım. Böyle büyüyeceğiz. Her yıl 30 proje 5 yılda ilçelerle birlikte nefis 150 proje olur. Yüzlerce de Büyükşehir olarak siz yaparsınız.

ÖRGÜT İŞLERİNE KARIŞMAYACAĞIM
Geçmişte gösterdim. Kırıldığımız dönemler oldu ama küsmedik. Partinin iç işlerine hiç karışmamaya çalıştık. 4,5 yılda bazı şeyleri inceleme fırsatım oldum. Ben kesinlikle Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda hiçbir şekilde örgüt işlerine karışmayacağım. 30 ilçe başkanı ilçe belediye başkanları benim kardeşlerim. İl başkanı kim olursa olsun emrinde olurum. Ben örgütten gelen biriyim. Örgüte saygım sonsuz olur. Onlarla birlikte yönetmeye talibim. Meclis üyeleriyle belediye başkanlarıyla yöneteceksiniz. CHP’nin bir ferdi olarak o koltuğa geliyorsunuz. Örgüte en ufak yanlış yapmamalısınız. CHP’lilik bir erdem, fazilet. CHP bir başka aile görüntüsüdür. CHP ailesi kan bağınızdan daha yakın bir bağ. Yanlış yaparsanız hatalar olur.  

GENEL MERKEZİN HATA YAPMAYACAĞINA İNANIYORUM
Cumhuriyet Halk Partili Büyükşehir Adayı çıkartacaksınız. Altını çiziyorum. Cumhuriyet Halk Partili...İki liyakat. Yaptıkları yapacakları size vereceği güven önemli. Bu işi yapar mı yapamaz mı. Dürüst mü temiz mi.. Teknik bir insan mı. Projeleriyle mi öne çıkıyor. Belediye başkanlığını Büyükşehir’de mi öğrenecek. Bunlar zaten Genel Merkez’in çalıştığı konular. Ben Genel Merkezin hata yapmayacağına inananlardanım. CHP kocaman bir aile. En doğru isim kimse o olsun. Önseçim önemli ama bu üye yapısıyla zor. Üye yapısı değişmedi. Geç kalmış bir üye yapısıyla hala yanlışlar yapıyoruz. Buradaki doğru sistem yapılan araştırmalar sonucunda Genel Başkan’ın vereceği karar. Dilerim ki CHP’de sıkıntılı süreçler yaşanmaz. Taraf olunsun diye farklı görüntüler ortaya çıksın diye işin içine çirkinlikler girmez. İzmir’in toparlanması adına en doğru adayla yola çıkılacağını düşünüyorum.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir