MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDENGE’den balık ölümlerine eylem çağrısı
Güncel
26 Ağustos 2024 Pazartesi 10:15

EDENGE’den balık ölümlerine eylem çağrısı

Son günlerde hissedilen ağır kokuya neden olan İzmir körfezindeki balık ölümlerine dair Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin konuya ilişkin  yaptıkları açıklamaların ardından Ekolojik Denge Derneği’nden çözüme yönelik ortak eylem daveti geldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi yaptıkları açıklamalarda, toplu balık ölümlerinin nedeninin denizdeki kirlilik oranının artması ve küresel iklim krizinin etkisiyle sudaki oksijen oranının düşmesi olduğu belirtildi. İzmir körfezine dökülen 7 dere ve atık su kaynaklarında inceleme yapılacağı bildirildi.

Tüm bu açıklamalar sonrası Ekolojik Denge Derneği Başkanı Tolga Çalışkanelli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

Çalışkanelli, Çiğli Belediyesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ile birlikte yürüttükleri Yaşasın Gediz Temiz Su Temiz Gıda projesinin körfeze dökülen tüm akarsuların takibi için rol model olabileceğini  iletti.

SABİT İSTASYONLARLA ANLIK TAKİP

Ekolojik Denge Derneği Başkanı Çalışkanelli; Kuş Cennetinde iki ayrı akarsu kolu üzerine kurdukları sabit istasyonlar ile suyun sıcaklığını, ph ve iletkenlik değerlerini anlık, online olarak izleyebildiklerini, bunun geliştirilebilir bir sistem olduğunu belirterek anlık takiplerin erken müdahale için çok önemli olduğunu vurguladı.

DOĞAYI KORUMA GÖREVİ TÜM SİYASİ ÇEKİŞMELERİN ÜSTÜNDEDİR

Gün, ilgili kamu kurumlarının, STK’ların ve bilim insanlarının birlik olma günüdür. Siyasi çekişmelerle iklim krizinin etkilerini azaltamayız. “Doğayı korumak görevimizdir ve bu görev her türlü siyasi çekişmenin üzerindedir” diyerek sözlerine devam eden Çalışkanelli, “Su tüm canlılar için vazgeçilmezdir, kirliliği yaratan ise insanoğludur, tüm ilgili kurumlar üstüne düşeni yaparsa  iklim krizinin etkilerini azaltıp doğanın kendini onarabilmesinin sağlanacağını ve çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakabileceğimizi, sorunların üstesinden hep birlikte gelebileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir