MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ESHOT'a 1,8 milyarlık kredi meclis gündemine geliyor!
Yerel Yönetimler
9 Ağustos 2024 Cuma 11:17

ESHOT'a 1,8 milyarlık kredi meclis gündemine geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden ESHOT’un otobüs alımı ile görev ve hizmetlerinin gerektirdiği giderleri karşılamak ve diğer yatırımları gerçekleştirebilmek amacıyla 1 milyar 840 milyon TL’lik kredi kullanma yetkisi komisyonlardan oybirliği ile meclis gündemine geliyor.

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden ESHOT’un otobüs alımı ile görev ve hizmetlerinin gerektirdiği giderleri karşılamak ve diğer yatırımları gerçekleştirebilmek amacıyla 1 milyar 840 milyon TL’lik kredi için düğmeye basıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda oybirliği ile alınan karar meclise gelecek mecliste onaylanması ile birlikte ESHOT’un yatırımlarında kullanması için söz konusu krediyi kullanma yetkisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın olacak.

İlgili gündem maddesi şöyle;

2. ESHOT Genel Müdürlüğünün 2024 Mali Yılı Bütçesinde otobüs alımı ile görev ve hizmetlerinin gerektirdiği giderleri karşılamak ve diğer yatırımları gerçekleştirebilmek amacıyla, en son kesinleşmiş bütçe gelirlerinin 213 sayılı Vergi Usul Kanununa göre belirlenecek yeniden değerleme oranıyla artırılan miktarlarının yılı içinde yüzde onunu geçen 1.840.000.000,00-TL iç borçlanma için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından onay alınması, söz konusu kredi için Belediyemizin garantör olması, garantörlük kapsamında her türlü işlemin yapılması ve kredi kullanımı ile ilgili her türlü sözleşme, taahhütname, protokolleri düzenleyip imzalanması için münferiden işlem yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi hususlarının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (ESHOT-Mali Hizmetler Dai.Bşk.E.213016/E.2045189)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir