MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ESHOT'tan 'metro önlemi': İki yeni hat ve ek seferler!
Yerel Yönetimler
14 Aralık 2017 Perşembe 17:08

ESHOT'tan 'metro önlemi': İki yeni hat ve ek seferler!

Sinyalizasyon altyapı yenileme projesi test işlemleri nedeniyle metroda 16 Aralık Cumartesi gecesi 23.00-00.20 ile 17 Aralık Pazar günü 06.00-12.00 saatleri arasında yolculu işletim yapılmayacak. ESHOT vatandaşların mağdur olmaması için 2 yeni hat açarken, aktarma istasyonlarındaki sefer sayısı da artırılacak.

GERÇEKİZMİR - İzmir Metrosu'nda daha hızlı ve konforlu ulaşım hizmeti vermek amacıyla başlatılan sinyalizasyon altyapı yenileme projesinde son aşamaya gelindi.

- METRODA YENİ ROTA İÇİN 38 SEKTÖR DEVİ YARIŞACAK...

Projenin son kısmında yapılacak test ve geçiş çalışmaları için Fahrettin Altay – Evka 3 metro hattının tamamında, 16 Aralık Cumartesi gecesi 23.00-00.20 ile 17 Aralık Pazar günü 06.00-12.00 saatleri arasında yolculu işletim yapılmayacak. Bu sürede yeni sinyalizasyon sisteminin test ve geçiş işlemleri gerçekleştirilecek. Metro seferleri, toplam 13 saat sürecek çalışmanın 7 saatlik bölümünden etkilenecek.

2 EK SEFER, AKTARMA SAYISI ARTACAK 
ESHOT Vatandaşların test arasından olumsuz etkilenmemesi için önlem aldı. Metro güzergahına 2 ek sefer konuldu. Buna göre metronun devre dışı kalacağı 7 saatlik periyotta 855 ve 856 numaralı otobüsler Bornova’dan Halkapınar ve Konak’a sefer yapacak. Eshot ayrıca İzmir Metro bağlantılı diğer hatlarda da ilave seferler koyacak.

90 saniyede bir sefer yapılabilecek
İzmir Metrosu, trenlerin güzergah üzerinde sefer sıklıklarını belirleyip, güvenli yol almasını sağlayan sinyalizasyon sistemini revize ederek daha ileri bir teknolojik altyapı ile geliştirmek amacıyla 2 yıl önce bir proje çalışması başlatmıştı. Sahada uzun zamandır sürdürülen yoğun ve titiz çalışma büyük ölçüde tamamlandı. Sıra test ve sistem geçişi aşamasına geldi Metroyu gelecek yılların teknolojisiyle buluşturan ve yeni yapılacak hatlarla uyumlu çalışmaya hazırlayan proje, sonraki süreçte sefer sıklıklarının 90 saniyeye varan aralıklarda yapılmasına da olanak sağlayacak. Metro A.Ş. Genel Müdürlüğü, vatandaşların mağdur olmaması için, test çalışmalarının yapılacağı saatlerde ESHOT otobüsleri ile aynı güzergahlarda ilave seferlerin planlandığını duyurdu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir