MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EXPO için ‘birkaç aday yerimiz var’ diyen Tugay, tarih verdi
Yerel Yönetimler
16 Temmuz 2024 Salı 14:50

EXPO için ‘birkaç aday yerimiz var’ diyen Tugay, tarih verdi

Daha önce EXPO İzmir 2026'nın 1 yıl ertelendiğini açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, projenin yeni yeri için tarih verdi. Tugay, “EXPO ilgili birkaç aday yerimiz var. 1 Eylül’e kadar kesin bir yer oluşturup bildireceğiz. O alanı da kamulaştırarak rekreasyon alanına dönüştüreceğiz” dedi.

GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve belediye bürokratları ile birlikte koordinasyon toplantısında bir araya geldi. Toplantıda Başkan Tugay kentin önemli gündem maddesi arasında bulunan EXPO  İzmir 2026 ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

MUTLU’DAN EXPO VURGUSU

Havra Sokağı ve İkiçeşmelik bölgesinde yapılması gereken düzenlemelere ilişkin de konuşan Başkan Mutlu, imar planı ve kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili de öncelikli alanları aktardı. Başkan Mutlu, dönüşüm için öncelik verilmesi gereken alanların Beştepeler ve Gürçeşme olduğunu belirterek Botanik EXPO’nun yapılacağı alanın da söz konusu bölgeye yakın olduğunu vurguladı.

1 EYLÜL’DE KESİN BİR YER OLUŞTURACAĞIZ

Bunun üzerine Başkan Tugay, “Botanik EXPO 2027’ye alındı ve düzenlenecek alan değiştirilecek diye düşünüyoruz. Hayalimiz o bölgenin aktif kullanılan rekreasyon alanı olması. EXPO bunu karşılamıyor. EXPO tamamen kendine özgü tasarımla o alanın kullanımını kısıtlıyor. Bu alan çok değerli. Kent merkezinde Kültürpark dışında insanlara yeşil alan bandı olacak bir yer yok. En uygunu Melez Çayı hattı boyunca yapılacak rekreasyon çalışması. Burayı EXPO olarak kullandığınızda o amaçtan çıkıp peyzaj alanına, botanik bahçesine dönüşüyor. Bizim böyle bir alanı bu şekilde değerlendirmemiz, fonksiyonunu öldürmek demek. EXPO ilgili birkaç aday yerimiz var. 1 Eylül’e kadar kesin bir yer oluşturup bildireceğiz. O alanı da kamulaştırarak rekreasyon alanına dönüştüreceğiz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir