MENÜ
İzmir 19°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Edebiyatın kalbi Bornova’da atacak
Yerel Yönetimler
22 Eylül 2026 Salı 09:24

Edebiyatın kalbi Bornova’da atacak

Bornova Belediyesi, İzmir’in en köklü ve en geniş katılımlı kültür etkinliklerinden biri olan 7. Homeros’un Bornova’sında Kitap Günleri’ni gururla başlatıyor.

Bornova Belediyesi, İzmir’in en köklü ve en geniş katılımlı kültür etkinliklerinden biri olan 7. Homeros’un Bornova’sında Kitap Günleri’ni gururla başlatıyor. Bu yıl Türk edebiyatının efsanevi şair ve yazarı Attila İlhan anısına gerçekleştirilecek olan organizasyon, 25 Eylül - 4 Ekim 2026 tarihleri arasında kapılarını açacak. Büyükpark’ın huzurlu atmosferinde tam 10 gün boyunca sürecek olan fuar, kitapseverlere unutulmaz bir kültür şöleni sunacak.

Rekor Katılım: 65 yayınevi ve 790 bin kitap

Kültür ve sanat kenti Bornova’da bu yıl edebiyat çıtası daha da yükseğe taşınıyor. Organizasyon kapsamında 65 seçkin yayınevi stant açacak ve tam 790.000 kitap okuyucuların beğenisine sunulacak. Edebiyat dünyasının parlayan yıldızları ile usta kalemlerini bir araya getirecek olan Kitap Günleri, 440 yazarı İzmirli okurlarla buluşturacak. Her gün 10.00 ile 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek fuarda imza günleri, söyleşiler, atölyeler ve paneller aralıksız devam edecek.

Başkan Eşki: "Sanat ve edebiyat bizim en temel gücümüz"

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Homeros’un kentinde böylesine devasa bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduklarını belirtti. Etkinliğin kent kimliği için önemini vurgulayan Başkan Eşki, şunları söyledi:

"Bornova, binlerce yıllık tarihiyle ve yetiştirdiği değerlerle her zaman düşüncenin, sanatın ve kültürün beşiği olmuştur. Göreve geldiğimiz günden bu yana sanatı lüks olmaktan çıkarıp, kentin her noktasına ulaştırma sözü verdik. Bu yıl 7. kez düzenlediğimiz Kitap Günleri’ni, İzmirimizin ve ülkemizin yetiştirdiği en büyük değerlerden biri olan, şiirleriyle nesilleri büyüten Attila İlhan anısına gerçekleştiriyoruz.

Büyükpark 10 gün boyunca sadece kitap kokusuna değil; şarkılara, şiirlere, fikirlere ve sahne performanslarına ev sahipliği yapacak. 65 yayınevimizi, yüzlerce yazarımızı ve 790 bin kitabımızı Bornovalılarla ve tüm İzmirlilerle buluşturuyoruz. Sanat ve edebiyat, toplumları bir arada tutan en güçlü bağdır. Tüm hemşerilerimizi bu coşkuya ortak olmaya, Büyükpark'ta edebiyatın kalbinde buluşmaya davet ediyorum."

Dolu dolu festival programı

7. Kitap Günleri, sadece kitap alışverişi yapılan bir fuar olmanın ötesine geçerek tam bir kültür festivali havasında yaşanacak. Kitapseverler sevdikleri yazarlarla imza günlerinde bir araya gelirken, paneller ve söyleşiler ile edebi ufuklarını genişletme fırsatı bulacaklar. Ayrıca etkinlik takvimi boyunca gerçekleştirilecek sahne performansları, konserler ve dinletiler ile Büyükpark’ta kültürel coşku zirveye tırmanacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Gerçek İzmir