MENÜ
İzmir 16°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ekrem İmamoğlu: Karar yok hükmündedir!
Politika
21 Mayıs 2026 Perşembe 21:59

Ekrem İmamoğlu: Karar yok hükmündedir!

Mahkemenin CHP kurultayına ilişkin "mutlak butlan" kararına tepki gösteren Ekrem İmamoğlu, kararı "anayasal düzeni yok etmeye yönelik bir darbe girişimi" olarak nitelendirdi. Kararın "yok hükmünde" olduğunu ifade eden İmamoğlu, "Mesele ciddidir, milletçe Türkiye’ye sahip çıkma zamanıdır" dedi.

CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla mutlak butlan kararına tepki gösterdi.

Kararın sadece CHP'ye yapılan bir darbe değil, 'Türkiye’ye, demokrasiye, Cumhuriyet’e yapılan bir darbe olduğunu' ifade eden İmamoğlu, paylaşımında şunları kaydetti:

"Erdoğan zihniyetinin yargı eliyle yürüttüğü siyasi darbelere karşı hep birlikte mücadelede kararlıyız.

Alınan butlan kararı yok hükmündedir. Sadece CHP’ye yapılan bir darbe değildir; Türkiye’ye, demokrasiye, Cumhuriyet’e bir darbedir. Anayasal düzeni yok etmektir.

Mesele ciddidir. Partiler üstüdür. Milletçe Türkiye’ye sahip çıkma zamanıdır."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Gerçek İzmir