Reha Muhtar hayatını kaybetti
Öğretmen adayları dikkat: AGS ertelendi!
Özkan Yalım'ın kurultay ifadesi ortaya çıktı
Türkiye dahil 8 ülkeden İsrail'e kınama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik 68'i tutuklu 414 sanıklı davanın duruşmasına, İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu karşısındaki 1 No'lu salonda devam ediliyor.
Bugün doğum günü olan İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu için mahkeme salonundaki izleyiciler tarafından duruşma öncesi bir kutlama yapılması bekleniyor.
NE OLMUŞTU?
İBB davasının dün görülen duruşmasında tutuklu iş insanı Yunus Göçer, organizasyon firması sahibi Hasan Yalaz ve Kültür AŞ Genel Müdür Yardımcısı Onur Aldı savunma yapmıştı.
Göçer savunmasında AK Parti miting ve kongrelerine de iş yaptığını belirterek, "Temsilcisi olduğum şirket, 2011 yılında kurulmuş olup kurulum tarihinden itibaren gerek kamuda gerekse özel sektörde birçok iş yapmıştır. Yapmaya da devam etmektedir" ifadelerini kullanmıştı.
Davada mahkeme heyeti, bayram öncesinde yaptığı tutukluluk değerlendirmesinde ise 9 sanığın tahliyesine hükmetmişti.
Tahliye edilen isimler şu şekilde idi:
İBB personeli yazılım mühendisi İraz Bayrak
Kültür AŞ Hakediş Şefi Gökhan Köseoğlu
İBB eski Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy
İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'in oğlu Mustafa Keleş
CHP Bilgi İşlem Sorumlusu Orhan Gazi Erdoğan
İş insanı ve Ekrem İmamoğlu'nun çocukluk arkadaşı Seza Büyükçulha
Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin
Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Cevat Kaya
İBB Avrupa Yakası Zabıta Müdürü Hakan Aplak
Bu kararla birlikte, 107 tutuklu sanıkla başlayan, Beyoğlu Belediyesi dosyasının birleştirilmesiyle İnan Güney’in de aralarında bulunduğu 3 tutuklu ismin eklendiği davada tutuklu sayısı 68'e düşmüştü.
BELEDİYE BAŞKANLARI HALA TUTUKLU
Dosyada İBB Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun yanı sıra Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in tutukluluğu sürüyor.






Sayfa başına git