MENÜ
İzmir 24°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Emekliler İzmir'de alana iniyor!
Ekonomi
23 Mayıs 2024 Perşembe 11:22

Emekliler İzmir'de alana iniyor!

Tüm Emeklilerin Sendikası, sefalet maaşına karşı 25 Mayıs’ta 8 kentte miting düzenliyor. Emekliler İzmir'de saat 15:00'da Gündoğdu'da alana inecek. CHP ise 26 Mayıs’ta Ankara’da “Büyük Emekli Mitingi” yapacak. 

Tüm Emeklilerin Sendikası, sefalet maaşına karşı 25 Mayıs’ta 8 kentte miting düzenliyor. CHP ise de 26 Mayıs’ta Ankara’da “Büyük Emekli Mitingi” yapacak. 

Emekliler bu hafta sonu meydanlara çıkıyor. Tüm Emeklilerin Sendikası, “Açlığa ve Sefalete Hayır” sloganı ile sekiz kentte 25 Mayıs 2024 cumartesi günü miting düzenliyor. Bu mitingler, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Tarsus, Eskişehir, Fatsa ve Burhaniye’de gerçekleştirilecek.

Öte yandan CHP de, 26 Mayıs 2024 Pazar günü Ankara’da “Büyük Emekli Mitingi” yapacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Yılbaşında en düşük emekli aylığı 10 bin lira idi. Gerek asgari ücretin gerekse emekli aylıklarının hayat pahalılığı karşısında satın alma gücü düştü. Bugünkü 10 bin lira, o günün 8 bin 200 lirası oldu. Bu yüzden tüm emeklileri seslerini duyurmak için mitingimize davet ediyoruz” diye konuştu.

CHP lideri Özel, yılbaşında 17 bin lira olan asgari ücretin de resmi TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) verilerine göre aynı satın alma gücünü koruması açısından bugün için 21 bin 800 liraya yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen ise, en düşük emekli aylığının asgari ücrete değil en düşük memur aylığına eşitlenmesi gereği üzerinde durdu. Ergen, “CHP, en düşük emekli aylığının asgari ücret düzeyine çıkarılmasını istiyor. Oysa ki 30-40 yıl çalışan bir emekçinin emekli aylığı, bu çalışma süreleri dikkate alınarak en az en düşük memur aylığına denk getirilmelidir” dedi.   

EMEKLİLERİN TALEPLERİ

Başkan Zeynel Abidin Ergen, Tüm Emeklilerin Sendikası’nın taleplerini de şöyle sıraladı:

1. Memurlara verilen 12 000 liralık seyyanen artışın bütün emeklilere verilerek en düşük emekli maaşının en düşük memur maaşına (bu gün için 33.000 – 35.000 lira) eşitlenmesini istiyoruz.
2. Bayram ikramiyesinin yılda 4 defa verilmesini ve miktarının asgari ücret düzeyine yükseltilmesini istiyoruz..
3. Sağlığın kolay erişilebilir olmasını ve katkı paylarının  kaldırılmasını istiyoruz.
4. Sendikal hakkımızın tanınması ve sendikalaşmamızın engellenmemesini istiyoruz.
5. 2008'de uygulamaya sokulan yasa iptal edilerek, emekliler ve çalışanların görüşü alınarak yeni bir düzenleme yapılmalıdır. (Duvar-Atilla Özsever)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Bir emekli
 23 Mayıs 2024 Perşembe 13:03
Bu adamlar emekli düşmanı.bunlarda emeklilere bir hayır gelmez
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir