MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Emlakçılar Odası'ndan yeni düzenleme yorumu: Kira fiyatları artar!
Ekonomi
8 Haziran 2022 Çarşamba 12:16

Emlakçılar Odası'ndan yeni düzenleme yorumu: Kira fiyatları artar!

Kira düzenlemesinin detaylarını açıklayan Bakan Bozdağ, "1 Temmuz 2023’e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde artış oranı bir önceki yılın kirasının yüzde 25’ini geçmeyecek" dedi. Kararı yorumlayan İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Güleroğlu'ndan kira fiyatlarında artış vurgusu geldi.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Hükümet hızla artan enflasyonun gölgesinde patlak veren fahiş kira ve kira artışı fiyatlarının önüne geçmek için düğmeye bastı. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yakın zamanda meclise gelecek kira düzenlemesinin detaylarını paylaştı. Yasalaşması beklenen teklife göre 1 Temmuz 20023’e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde artış oranı bir önceki yılın kirasının yüzde 25’ini geçemeyecek. 

Bozdağ’ın açıklamasının ardından gözler ev sahibi-kiracı anlaşmazlıklarına ve konut piyasasına çevrilirken İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) Başkanı Mesut Güleroğlu teklifin henüz yasalaşmaması ve konu hakkındaki yönetmeliğin bilinmemesi nedeniyle konuşmak için erken olduğunu söylerken, yüzde 25 sınırı nedeniyle yeni kiraya çıkacak ev fiyatlarında artış yaşanacağını kaydetti. 

KİRALARDA ARTIŞ VURGUSU!
Güleroğlu şunları söyledi: Açıklama daha şu an teklif halinde. Bu teklif yasalaşacak ve bir de yönetmeliği çıkacak. Şu an bir açıklama var, Sayın Bozdağ. 'Artışı yüzde 25’e çekilecek' diyor... Sadece sözlü açıklama var, kanun haline gelmedi. Yönetmelik ortada yok, kimse şu anda bir yorum yapamaz. Ama şu bir gerçek kira artışları yüzde 25’i geçmeyecek. Öte yandan borçlar kanunu da değişmiş olacak. Şu da olabilir teklif kanunlaşınca denir ki, '1 Haziran itibariyle başlangıç alınmıştır' der, o tarihte fazla kira artışı yapanlar yüzde 25’e çeker artış oranını...

Güleroğlu teklif yasalaşırsa kira fiyatlarının artacağına dikkat çekti. Güleroğlu, "Kira sınırlaması gelirse mal sahiplerinin bu konuda daha yüksek kira isteme şansları olur. Yani yeni kiraya verilecek ev fiyatlarında bir artış olabilir" diye konuştu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir