MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Emniyet binası için plan değişikliğinde son viraj!
Yerel Yönetimler
8 Ağustos 2021 Pazar 10:31

Emniyet binası için plan değişikliğinde son viraj!

İzmir Valiliği'nin talebi üzerine başlatılan yeni emniyet binası için plan değişikliği sürecinde sona gelindi. Konak Belediyesi'nin meclisinde oy birliğiyle alınan karar İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderildi. Umurbey Mahallesi'nde bulunan alan için kritik karar mecliste verilecek.

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR - İzmir Valiliği'nin, Konak’ın Umurbey Mahallesi’nde İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası yapılması için harekete geçmesi sürecinde önemli bir gelişme yaşandı. İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın Konak Belediyesi’ne gönderdiği yazı kapsamında Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü’nün bulunduğu parselin güney kısmındaki 45 bin metrekarelik alanda bina yapılması için talep edilen plan değişikliğinde ikinci aşamaya gelindi.

Konak Belediyesi Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edilen değişiklik İzmir Büyükşehir Belediyesi gündeminde kendine yer buldu.

?İşte o önerge: Konak Belediye Meclisinin, 21/05/2021 tarihli ve 92 sayılı Kararı ile uygun görülen; yürürlükteki 1/1000 ölçekli Alsancak Liman Arkası ve Salhane Bölgesi Uygulama İmar Planında Özel Proje Alanı (Ö.P.A.) ve TAKS.:0.50 KAKS: 1.50, Hmax:12.80 m Yapılaşma Koşullu Kültürel Tesisler Alanı, İlköğretim Alanı ile Mesleki ve Teknik Öğretim Alanı olarak belirlenen; Umurbey Mahallesi,  7818 ada, 1 parselin güneyinde 45000 m2’lik alanın E=1.50 Hmax:12.80 m Yapılaşma Koşullu, “Resmi Kurum Alanı (İl Emniyet Müdürlüğü)” olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin; 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ve 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında işlem yapılmak üzere görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.267247)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir