MENÜ
İzmir 14°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Emsal artışına yargı freni, İZDEDA'dan ilk tepki!
Güncel
21 Şubat 2023 Salı 11:58

Emsal artışına yargı freni, İZDEDA'dan ilk tepki!

5. İdare Mahkemesi TMMOB’un açtığı davada İzmir depreminin ardından evlerin yeniden inşası sürecinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin aldığı emsal artışı için yürütmeyi durdurma kararı verdi. Depremzedeleri üzen kararı İZDEDA Başkanı Haydar Özkan değerlendirdi.

Efe Can TAN/GERÇEKZİMİR - İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremin ardından çok sayıda bina yıkılmış birçok bina ise ağır hasarlı, orta hasarlı ve az hasarlı olarak sınıflandırılmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile binaların dönüşümü için parsel bazında yüzde 20, ada bazında ise yüzde 30 emsal artışı kararı alarak depremzedelerin evlerine kavuşma sürecinde önemli bir adım atmıştı.

TMMOB İzmir ise belediyelerin kararını yargıya taşıyarak iptal davası açmıştı.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI 
Kent gündeminde uzun süre yer alan tartışmanın ardından 5. İdare Mahkemesi emsal artışını veto etti ve yürütmeyi durdurma kararı verdi.

İZDEDA'DAN İLK TEPKİ!
Gelişmeyi değerlendiren İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkan Haydar Özkan, "Belediyeler mecburen üst mahkemeye taşıyacaklar. Biz de tarafız biz de itiraz edebiliyorsak yapacağız. Belediyeler yapacaklar istinaf mahkemelerine taşıyacaklar bekleyip göreceğiz ama vatandaş olarak beklemeyeceğiz tabi. Şu an toplantı halindeyiz. Onlarla ilgili belediye başkanlarımızla görüşeceğiz. Önümüzdeki çok kritik bir süreç. Biliyorsunuz seçim var önümüzde. Bir de vatandaşız. Çok büyük ihtimalle sokağa çıkacağız. Tepkimi dile getirmek istemiyorum. Kimseyi kırmak istemiyorum" açıklamasını yaptı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ali
 21 Şubat 2023 Salı 14:55
Yeni bir İzmir depreminde tüm sorumluluk tmmob’un ve hükümetinde.İzmirde TMMOB ve imar affı yüzünden kentsel dönüşüm kilitlenmiş durumda.Emsal artışı istiyoruz
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir