MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Engin'den o ismin adaylığına destek: 'Doğru seçim' dedi, gerekçeleri saydı!
Politika
29 Aralık 2017 Cuma 11:43

Engin'den o ismin adaylığına destek: 'Doğru seçim' dedi, gerekçeleri saydı!

CHP İzmir’de il kongresi öncesi uzlaşı aday parolasıyla yola çıkan Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Yücel’i il başkan adayı olarak önerdi. Örgütten tepki yükselirken, Yücel’in siyasete girmesinde en büyük pay sahibi olan İl Eski Başkanı Engin’den Yücel’e destek geldi.

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de gözler 7 Ocak’ta gerçekleşecek il kongresinde. Örgüt, ‘uzlaşı aday’ parolasıyla çalışma yürüten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun önereceği adaya kilitlenmişti.

Kocaoğlu görüşme mesaisinin ardından örgüt için sürpriz bir ismi örgüte önerdi. Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel’i il başkan adayı olarak telefonla belediye başkanlarına iletti.

Örgütten Yücel’e yönelik “Tecrübesi ve emeği yok” eleştirileri gelirken, Kocaoğlu’na da “dayatma” tepkisi gösterildi.

2014 yerel seçimlerinde siyasete atılan, ardından Buca ve Büyükşehir Meclis Üyesi seçildikten sonra, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Grup Sözcülüğü görevine getirilen Yücel’e siyasete girmesinde en büyük pay sahibi olan İl Eski Başkanı Ali Engin’den destek geldi.

ÖNE ÇIKMASINDAKİ TEMEL GEREKÇE... 
Engin Yücel’le ilgili şunları söyledi: Deniz’i uzun yıllardır tanıyorum. Karar vericiler uzlaşı arayışı sonrası Yücel isminde fikir birliğine vardı. Doğru bir seçim. Geçmiş 15 yıldaki siyasi parametreleri değiştirmemiz lazım: İYİ Parti faktörü ve genç nüfus siyasette öne çıkıyor. Göç alan bir şehir İzmir…Deniz’in öne çıkmasındaki en temel gerekçelerinden biri genç olması. Haklı bir gerekçe. Bütün üyelerimizle iyi geçinecek,  önyargısız, kimsenin adamı olmayan, geçmiş rekabette ve yarışta üzerinde tortu kalmamış, yıpranmamış herkese eşit yaklaşacak biri… Enerjisi eğitimi heyecanı bence parti lehine değerlendirilebilir. Tecrübeli bir yönetim oluşturulup Deniz’in başarılı olacağını düşünüyorum.  Ailesini de kendisini de tanıyorum. ‘Neden siyasete girmiyorsun’ demiştim. Teşvik ettik. Aziz Başkan’la tanıştırdık. Siyasete girmeye karar verdi. 2014’te siyasete girdi ve meclis üyesi oldu. En büyük referansı başarılı yaptığı grup sözcülüğü...

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Efe
 30 Aralık 2017 Cumartesi 00:44
Ali Engin yillardir politika içinde...kendisinin izledigi yol daha anlaşılırdı...hic değilse kim elinden tuttu ise ona dayalı politika yapti..Genç olmak yeterli ise Yeni secilecek genclik kolu başkanı daha uygun olur...Yıllar Ali Engin e bir şeyler öğretemediyse yazik yillara...İzmir CHP nin bu tür kişiliksiz Kapıkulu anlayışı ve belediye gücünün örgüte karşı kullanılmasının sonucu budur...Yağma yok..ÖRGÜT ADAYINI BULACAKTIR...KARAR ÖRGÜTÜN...ÖRGÜT PARTINE SAHİP ÇIK...
 Murat kara
 29 Aralık 2017 Cuma 19:17
Otur dediğiniz zaman oturacak kalk dediğiniz zaman kalkacak güzel bi il başkanı.
 Komiksin
 29 Aralık 2017 Cuma 18:38
Senin il başkanlığında İzmir ''in 8 ilçesinin anahtari AKP ye verildi.Sen doğru adam misin kı doğruluk üzerine konuşuyorsun. Amacın belli.Rol çalmak ,olamadığın belediyé baskanligina aday olmak ,tutmazsa milletvekilliği. Kendi ilçende geçmişte kafa kafaya geldiğin adamlarla şimdi kolkola olmanın da sebebi de bu. Sevilmiyorsun. Sayılmıyorsun. Bu sekilde kendiné güldürüyorsun.
 Buca
 29 Aralık 2017 Cuma 14:51
Ali engin beyin gücü yetiyor ise gitsin seçsin.Kendisi zaten başarısız il başkanlığı yapmış ve parti emekçisi olmayan kişileri bucada meclis üyesi yapmıştır.
 Karşıyakalı
 29 Aralık 2017 Cuma 14:46
Boşa uğraşmayın bu proje tutmaz.Günlerdir çabalar bunun içinmiydi.Gençliğine efendiliğine kimse bir şey demez.Ancak Kukla ilbaşkanınıda istemiyoruz.
 PARTİLİ
 29 Aralık 2017 Cuma 14:39
KARAR VERİCİLER HA.. Topraktan öğrenip kitapsız bilendir,DEMİŞ NAZIM..KARAR VERİCİLER İÇİN DEĞİL HALK İÇİN DEMİŞ.
 Gazi Çırak
 29 Aralık 2017 Cuma 13:52
Yıllardır "partiyi gençleştirelim diyenler" gençler bir koltuğa talip olduğunda ilk dirsek atanlardan oldular. Siz o dirsek atanlardan olmayın; omuz verin, güç olun..
 Parti içi demokrasi
 29 Aralık 2017 Cuma 12:38
2014 yerel seç.mimarı,biat ile bşk.olmuş ve tek amacı olan k.yaka. bld.bşk.lığına dahi ulaşamamış bir kişi.Delegeyle top.yapıyor,dayatmayla aday öneriyor.Bunlar çizgisiz insanlar.CHP'nin İzmirdeki mevcudun sorumluları.Aziz,Ali,Aleattin.
 Halk
 29 Aralık 2017 Cuma 12:17
Vayyyyyy.Enginin adayı .Aziz beyce kabul görmüs.Hayırlısi olsun
 CHP li
 29 Aralık 2017 Cuma 12:10
Yahu Ali Ali sen nasıl bir siyasetçisin. Senin ideolojin nedir? Karar vericiler demişsin. Kim kimin hakkında karar verir demokraside. Delegeler, örgütler ne olacak yağmur çamur çalışan parti emekçileri ne olacak. Siyaset halk için yapılır ve halkta önderlerini seçer bunun içindir 6 aydır insanlar çırpınıyor. Bu saygısızlık ve Onur kırmaktır. Sen Karşıyaka da dahi karşılığı olmayan bir hiçsin birde Burada kendine bir rol çalma.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir