MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erdoğan
Yerel Yönetimler
13 Kasım 2023 Pazartesi 18:58

Erdoğan "Gecenin 2'sinde nereden bulayım" demişti... O fil İzmir’den gidiyor!

Gaziantep’in Başkan Şahin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arasında geçen diyalogla manşetlere taşınan ‘dişi fil’ ihtiyacını İzmir karşılıyor. İzmir Doğal Yaşam Parkı’ndan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne 1 adet Asya dişi fili hibe edilmesine ilişkin önerge meclis gündemine gelerek komisyonlara gönderildi.

GERÇEKİZMİR - Büyükşehir Belediye Meclisi kasım ayı ilk olağan oturumu Başkanvekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirildi. 

Oturumda gündeme Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığının talebi doğrultusunda 1 adet dişi Asya filinin İzmir Doğal Yaşam Parkı’ndan hibe edilmesi maddesi damga vurdu. 

İlgili maddenin komisyonlara gönderilmesiyle AK Partili Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaşadığı diyalogla manşetlere taşınan dişi fil ihtiyacına İzmir çare olmuş oldu. 

Önergede, “Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığının talebi doğrulusunda, İzmir Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürlüğü taşınır (demirbaş) kayıtlarında bulunan ve önerge ekinde yer alan protokolde belirtilen “1 adet Dişi Asya Fil”in nakliyesi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait olmak üzere hibe olarak verilebilmesi hususunun görüşülmesi” ifadeleri yer alırken fil hibesinin komisyonlarda görüşüldükten sonra meclisten onay alması bekleniyor. 



“GECENİN 2'SİNDE SANA NEREDEN DİŞİ FİL BULAYIM”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Anadolu Yazarlar Derneği’nin düzenlediği “Anadolu Sohbetleri” programına katılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, 2018 yılında Sudan eski Devlet Başkanı Ömer El- Beşir tarafından hediye edilen dört aslana ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Şahin, Erdoğan ile arasında geçen diyaloğu şöyle aktarmıştı: 

1 milyon metrekare alan içerisinde bir hayvanat bahçemiz var. Daha önce Cumhurbaşkanımız geldiğinde torunları da gezmişti. Biliyorlardı. Sudan’a gittiğinde Cumhurbaşkanımıza dört Aslan hediye ettiler. İsimlerini de kendi verdi. İki dişi, iki erkek. O sırada Mustafa Bey de Özel Kalemi’ydi. Gece iki civarı aradı, ‘Cumhurbaşkanımız görüşmek istiyor’ dedi. Bir gün önce de oranın başındaki veteriner kardeşimiz bana ‘Zürafamız var, ‘Şakir’. Çok yaşlandı buna bir gelin bulmamız lazım’ demişti. Kayseri’den getirdik. Adını da ‘Selvi’ koyduk. ‘Selvi Boylu Al Yazmalı’ diye düğün yaptık. Evlendirdik. Bir gün önce de ‘Başkanım bu fil çok yaşlandı. Bizim dişi fil bulmamız lazım’ demişti. ‘Nerede varsa araştır, gidip bulalım’ dedim. Kafamızda bir dişi fil var. Dişi fil bulmamız lazım.

Cumhurbaşkanımız telefonda, ‘Bize aslan hediye ediyorlar dört tane, buna en uygun bakılacak yerin Gaziantep olduğunu biliyoruz. Size göndersek bakabilir misiniz?’ dedi. ‘Biz onlara çok güzel bakarız’ dedim. Sonra dedim ki, ‘Ama Cumhurbaşkanım bizim bir de dişi fil ihtiyacımız var. ’Dedi ki; ‘Ya Başkanım gecenin ikisinde elimde erkek aslan var, sana dişi fili nereden bulayım, sabah yine bakalım dişi fil var mı?’ dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir