MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erdoğan: İsrail'in katliamları hızlandı!
Politika
4 Aralık 2023 Pazartesi 12:01

Erdoğan: İsrail'in katliamları hızlandı!

İSEDAK 39. Bakanlar Oturumu Açılış Programı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İsrail’in saldırılarına direnen Gazze’yi selamlıyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İSEDAK 39. Bakanlar Oturumu Açılış Programı’nda konuşma yapıyor.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Türkiye ve Türk milleti olarak Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılını idrak ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, şanla şerefle, başarılarla geçen bir asrı geride bıraktı. Bu kutlu yürüyüşümüzü, Türkiye Yüzyılı ile taçlandırmadan durmayacağız.

İsrail’in 7 Ekim’de başlayan katliamları, esir takasları sebebiyle 6 gün aranın ardından 1 Aralık itibariyla yeniden hızlandı. 16 binin üzerinde şehit, 36 binin üzerinde yaralı verildi. İsrail’in saldırılarına direnen Gazze’yi selamlıyorum.

Bunlar hepimize yıllarca demokrasi ve hukuk dersi vermişlerdi. Söze her başladıklarında, basın özgürlüğünde bahseden bunlar değil miydi? Fail Müslüman olunca ortalığı ayağa kaldıranların hepsi, İsrail’in katliamlarına kör ve sağır kesilmiş durumdalar. Fiziken ölenler Filistinliler olabilir. Bu zulme destek vererek veya sessiz kalan her kişi, kurum ve ülkenin şatafatlı ideolojileri, ilkeleri yerle yeksan olmuştur. Bunca masumun ölümünü, sessizce geçiştirmeye hatta Hamas bahanesiyle meşrulaştırmaya çalışanların artık insanlığa söyleyecek tek bir sözleri dahi kalmamıştır.

Gazze, küresel sistem açısından bir turnusol kağıdı işlemi görüyor. 7 Ekim’den bu yana şahit olduklarımız pek çok yapının gerçek yüzünü bize gösterdi. BM kurumsal olarak Gazze imtihanından başarısız çıktı. Genel Sekreter’in samimi gayreti maalesef bizzat Güvenlik Konseyi üyeleri tarafından sabote edildi. BM Genel Kurulu’nda 121 evet oyuyla kabul edilen karar, insanlığın vicdanına tercuman olması bakımından kıymetli bir adımdır. Ancak bu karar BM’nin mevcut yapısı nedeniyle kadük kaldı." (NTV)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir