MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erdoğan: Terör kamplarını yerle bir ederiz!
Politika
3 Kasım 2017 Cuma 16:47

Erdoğan: Terör kamplarını yerle bir ederiz!

Manisa'da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''9 kaybımız oldu 2 günde ama 55 teröristi etkisiz hale getirdik. Kanlarını yerde koymadık'' dedi. Erdoğan, ''Kandil'deki ve Sincar'daki sorunu bu bölgelerin hukuki egemeni olan devlet çözmezse biz buraları yerle bir ederiz'' ifadesini de kullandı. Törende, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin ailelerine Doğuş Grubu'nun yaptırdığı evler de teslim edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen "Manisa İli Toplu Açılış Töreni"ne katılarak, vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, törende Doğuş Holding tarafından Soma Maden Şehitlerinin geride kalan aileleri için yaptırılarak bağışlanan konutların anahtarlarını hak sahiplerine teslim etti.

Konuşmasına tüm Manisalıları selamlayarak başlayan Erdoğan, Manisa’ya en son şubat ayında geldiğini ve yine toplu açılış töreni gerçekleştirdiklerini anımsattı.

16 Nisan halk oylamasında Manisa’dan yüzde 46 düzeyinde bir "Evet" oyu çıktığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bize inanan, güvenen, destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Biliyorum ki Manisa’nın hakkı bu değildir. Demek ki sizlere kendimizi yeteri kadar ifade edemedik, demek ki yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı sizlere yeteri kadar anlatamadık. İnşallah önümüzdeki dönemde bu eksiklerimizi gidererek Manisalı kardeşlerimizin gönlünde çok daha fazla yer edineceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada şehit düşen askerlere ve güvenlik korucularına Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tabi burada bir acıyı da ayrıca özellikle ifade etmek istiyorum. Manisa Selendi’den Özel Harekat Ahmet Alp Taşdemir, bu sabah Diyarbakır’da şehit oldu. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, inşallah. Ailesine, tüm Manisalı kardeşlerime, milletimize özellikle sabırlar diliyorum. Fakat kanlarını yerde koymadık. 9 kaybımız oldu 2 günde ama 55 teröristi etkisiz hale getirdik. 55 terörist... Bugün aldığım haberler çok daha farklı. Şu anda gerek İHA’larımız, SİHA’larımız ve F16’larımız oradaki operasyonlarına devam ediyorlar. Sayı daha da artacak. Çünkü ‘Şehidimizin kanını yerde koymayacağız’ dedik. Terörle mücadelede bugüne kadar yemedikleri darbenin çok daha fazlasını yiyecekler. Biz tek bir askerimizin, polisimizin, jandarmamızın, güvenlik korucumuzun, vatandaşımızın tırnağını dahi teröristlerin topuna birden değişmeyiz.”

Vatandaşların “İmam-Hatip seninle gurur duyuyor” diye seslenmesi üzerine Erdoğan, “Ben de sizlerle gurur duyuyorum. Sizlerden daha çok gayret bekliyorum, başarı bekliyorum inşallah” karşılığını verdi. 

"Bizi hiç tasalı görmez bu yerler, yiğitler ölürken bile gülerler, yeter ki yaşayan er oğlu erler bizi çiğnetmesin ayak altında" şeklindeki dizeleri okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“Ölürken bile gülen yiğitlerimiz müsterih olsunlar. Türk milletinin er oğlu erleri bayrağımızı asla ayaklar altında çiğnetmeyecektir. Bunun için devletimiz de üzerine düşeni hakkıyla yerine getirmenin gayreti içindedir. İşte bugün gerek Genelkurmay Başkanım, gerek İçişleri Bakanım, gerek kuvvet komutanlarım hepsi Hakkari’de, o bölgedeler. Bütün bu olaylar sebebiyle bölgeyi dolaşıyorlar. Hakkari, Şırnak, Tunceli oraları dolaşıyorlar. Her an, nerede, ne var anında üzerine üzerine gidiyoruz, gideceğiz. Son yıllarda hizmete soktuğumuz silahlı ve silahsız insansız hava araçları başta olmak üzere, yüksek teknoloji ürünü araçlarla terörle mücadele yöntemimizi baştan sona değiştirdik. Kahraman evlatlarımızın teröristlerle karşı karşıya gelmesini asgariye indirerek mücadeleyi teknolojinin imkanları üzerinde yürütüyoruz."

Bölücü terör örgütüne 2015 yılı Temmuz'undan bu yana büyük darbeler vurulduğunu, örgütün bu yüzden nefes alamaz hale geldiğini anlatan Erdoğan, "Buradan bir kez daha ilan ediyorum. Bizim için ülkemizin ve milletimizin bekasından daha önemli hiçbir şey yoktur. Sınırlarımız dışında beslenen, eğitilen, silahlandırılan ve üzerimize salınan terör örgütlerini evlatlarımızın canı ve kanı pahasına durdurmak mecburiyetinde değiliz. Teröristler neredeyse gidip orada tepelerine binmek bizim en tabii hakkımızdır. Şu anda Irak ve Suriye'nin pek çok yeri birer terör yuvası durumundadır. Buralardan ülkemize yönelen terör tehditlerini sınırlarımız içinde değil, bizzat kaynağında bertaraf etmek durumundayız. Birilerinden izin almak durumunda da değiliz" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Sizleri en kalbi duygularımla hasretle muhabbetle selamlıyorum. Osmanlı'nın şehzadeler şehri Cumhuriyetin güzide kenti Manisamızın tüm mahallelerinde yaşayan kardeşlerimize sesleniyorum. 16 Nisan halk oylamasında Manisa'dan yüzde 46 düzeyinde bir evet oyu çıktı. Bize inanan destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Manisa'nın hakkı bu değildir demek ki sizlere kendimizi yeteri kadar ifade edemedik. Dün Şemdinli'de şehit düşen askerlerimize ve güvenlik korucularımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum.

''BUGÜNE KADAR YEMEDİKLERİ DARBENİN ÇOK DAHA FAZLASINI YİYECEKLER''

Kanlarını yerde koymadık. 9 kaybımız oldu iki günde ama 55 teröristi etkisiz hale getirdik. Bugün aldığım haberler çok daha farklı. Şu anda gerek İHA'larımız, SİHA'larımız ve F16'larımız oradaki operasyonlarınadevam ediyorlar, sayı daha da artacak. Çünkü 'şehidimizin kanını yerde koymayacağız' dedik ve terörle mücadelede bugüne kadar yemedikleri darbenin çok daha fazlasını yiyecekler. Biz tek bir askerimizin, polisimizin, jandarmamızın, güvenlik korucumuzun, vatandaşımızın tırnağını dahi teröristlerin topuna birden değişmeyiz. Bugün gerek Genelkurmay Başkanım gerek İçişleri Bakanım hepsi Hakkari'de o bölgedeler. Hakkari Şırnak Tunceli oraları dolaşıyorlar. Her an nerede ne var üzerine üzerine gidiyoruz gideceğiz.

''BİRİLERİNDEN İZİN ALMAK DURUMDA DEĞİLİZ''

Buradan bir kez daha ilan ediyorum. Bizim için ülkemizin ve milletimizin bekasından daha önemli hiçbir şey yoktur. Sınırlarımız dışında beslenen, eğitilen, silahlandırılan ve üzerimize salınan terör örgütlerini, evlatlarımızın canı ve kanı pahasına durdurmak mecburiyetinde değiliz. Teröristler neredeyse gidip orada tepelerine binmek bizim en tabii hakkımızdır. Şu anda Irak ve Suriye'nin pek çok yeri birer terör yuvası durumundadır. Buralardan ülkemize yönelen terör tehditlerini sınırlarımız içinde değil, bizzat kaynağında bertaraf etmek durumundayız. Birilerinden izin almak durumunda da değiliz.

''KANDİL'DEKİ VE SİNCAR'DAKİ SORUNU BU BÖLGELERİN HUKUKİ EGEMENİ OLAN DEVLET ÇÖZMEZSE...''

Şu örgütün arkasında şu devlet varmış, öteki örgütün arkasında başka devlet varmış, bunların hiçbiri de bizi ilgilendirmiyor. Hiçbir meşru devlet, kendi askerini, personelini teröristlerle bir arada tutmaz. Bizim için teröristlerin yanında olan herkes teröristtir. Atalarımız, 'Zurnada peşrev olmaz, ne çıkarsa bahtına' derler. Bugüne kadar müttefiklik diyerek, stratejik ortaklık diyerek, ittifak ilişkileri diyerek bizi oyaladıklarını sananlara son sözümüz budur. Biz Irak'ta ve Suriye'de tespit ettiğimiz tüm terör kamplarını yerle bir edeceğiz, bu böyle biline. Kandil'deki ve Sincar'daki sorunu bu bölgelerin hukuki egemeni olan devlet çözmezse biz buraları yerle bir ederiz.

''SONRA DARILMACA, KÜSMECE OLMASIN''

Sınırlarımız dışındaki bütün terör bataklıklarını kurutmakta kararlıyız. Cerablus-El Bab hattında başarıyla sonuçlandırdığımız, İdlib'de yine başarıyla sürdürdüğümüz operasyonlarımızı her an diğer bölgelere yayabiliriz. Şayet oralarda sakındığı bir şeyler olan varsa şimdiden tedbirini alsın. Sonra darılmaca, küsmece olmasın.

Dün Ankara'da çok önem verdiğim bir projenin imza törenin gerçekleştirdik. Yerli otomobil üretimi için 5 firmamız ortak bir girişim grubu kurdu. Kendilerine buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Borsamız rekor üstüne rekor kırıyor. Dün 113 bini geçerek yeni bir rekor daha kırdı. İhracatta son 10 yılın rekoru kırıldı. Ekim ayı ihracatı 13,5 milyar dolar. Yıllk ihracat 154 milyar doları aştı. Merkez Bankası döviz rezervi de artıyor. Başbakanlığım döneminde bir ara 138 milyar dolara kadar çıktı düştü şimdi tekrar tırnamıştı. Dünkü rakam 117 milyar dolar seviyesine ulaştı.

''SAYIN FERİT ŞAHENK'İ ŞAHSIM VE MİLLETİM ADINA TEBRİK EDİYORUM''

Çeşitli kamu ve özel sektör kuruluşlarımıza ait toplam yatırım bedeli 1 milyar lira olan 40 kalem ayrı eser ve hizmetin toplu açılış törenini buradan gerçekleştiriyor. Türkerler firmamızı Alaşehir'deki yatırımı için tebrik ediyorum. Açılış listesindeki bir başka önemli hizmet Soma'daki elim kazada hayatlarını kaybeden madencilerimize Doğuş Holding tarafından yaptırılan 301 konutun teslimidir. Maden kazasının hemen ardından hem devletimizin ilgili kurumları hem de özel sektörümüz harekete geçerek madencilerimizin geride bıraktıkları ailelerine sahip çıktılar. Okulu, camisi ve diğer sosyal birimleriyle bu konutları Soma şehitlerinin ailelerine kazandıran Doğuş Holding'i Sayın Ferit Şahenk'i şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum. Yitirdiğimiz canları elbette geri getiremeyiz ama onların bizlere emanetleri olan ailelerine sahip çıkmak için elimizden gelen her şeyi yaptık, yapıyoruz. Fakat maalesef bu ülkede özellikle aşırı sol, bunlar ne yazık ki istismarını yapmak suretiyle aileleri tahrik ediyorlar. Aileler üzerinde oyun oynuyorlar. Bunların kimler olduğunu da gayet iyi biliyoruz. Bu oyunu, lütfen, şehit ailelerimizin bozması lazım. Çünkü bu, şehadet; bu, oyuna gelmez.''

BAKAN ALBAYRAK: 1 MİLYAR TL'Yİ AŞAN AÇILIŞ İÇİN BİR ARADAYIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce söz alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ise, ''Artık AK Parti iktidarında gelenekselleşen çok güzel bir açılış töreninde bir aradayız. Ekonomik değeri 1 milyar TL'yi aşan bir açılış için bir aradayız. İçinde kamu ve özel birçok alanda önemli projeler var. İçindeki en duygulu anlamlı olanlardan bir tanesi Soma'daki şehitlerimiz noktasında hayırsever işadamlarımız vesilesiyle yapılan 301 konut. Bizler Cumhurbaşkanımızın bize koyduğu çıtaya erişmek için özellikle Enerji Bakanlığı olarak her zamankinden çok çalışmaya devam edeceğiz. 2018'de madencilik alanında önemli projelere başlayacağız'' diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir