MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erdoğan'dan İzmir'de laiklik vurgusu ve CHP'ye salvoyla seçim startı!
Politika
28 Nisan 2018 Cumartesi 17:42

Erdoğan'dan İzmir'de laiklik vurgusu ve CHP'ye salvoyla seçim startı!

24 Haziran’da yapılacak erken seçim için düzenlenecek kampanyanın başlangıç mitingi olan buluşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yaşam tarzı ve laiklik vurgusunun yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP’li belediyelere salvo geldi.

GERÇEKİZMİR – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir’de katıldığı AK Parti İl Kongresi’nin ardından Halkapınar Spor Salonu’nın yanındaki sahada binlerce partiliye seslendi.

24 Haziran’da yapılacak erken seçim için düzenlenecek kampanyanın başlangıç mitingi olan buluşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yaşam tarzı ve laiklik vurgusunun yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP’li belediyelere salvo geldi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan mesajlar şöyle:
İnşallah İzmir 24 Haziran'da şahlanışın sembol şehri olarak tarihe geçecektir. Korku ve tahrik siyasetiyle İzmir'in üstüne karabasan gibi çökenler bu şehre ne vermişlerdir? AK Parti'nin İzmir'e ve İzmir halkına en küçük bir zararı, yanlışı dokunmuş mudur? Türkiye'yi 15 yılda 3,5 kat büyüttük. Her seçimde İzmir'in İstanbul'un Ankara'nın belli ilçelerin oylarına ipotek koyanlar ne yaptı? AK Parti'nin laikliğe bakışı bunları bırakın Avrupa ülkelerindedahi takdirle karşılaşılan bir durumdur. Biz laikliğin ülkemizde birilerinin bilinçli olarak yaptıkları gibi din düşmanlığı şeklinde yorumlanmasına da karşı çıktık. Tüm dinlerin inançlarını yaşayabilmelerin önünü açtık ama müslamının da inancına yaşamasına karışmayın. Dinin siyasete alet edilmesine karşıyız.

"YANDIN BAY KEMAL, YANDIN"
FETÖ'ye karşı mücadele ettik. Ben Marmaris'ten İstanbul'a hareket ettim. On binler Atatürk Havalimanı'ndaydı. Ben indiğimde 23,15'de Bay Kemal oraya gelmiş oradan Bakırköy Belediyesi'ne gidiyor.  Tankın üstüne önce ben çıkarım diyen kişi tankların korumasında havalimanından hareket ediyor. İstediğin kadar inkar et. Tüm belgelerde varsın. Yandın Kemal, yandın. Sen darbe karşıtı değil darbecisin. Bay Kemal, biz ölümü korkutarak bu yolda yürüdük. CHP'yi FETÖ'nün saflarında bize yürürken bulduk. 7 Ağustos'ta davetime olumsuz yanıt verdi, son cuma günü katılacağını söyledi Yenikapı'ya geldi. Ondan sonra o birliktelikten koptu. CHP artık bugün FETÖ'nün ülkemizdeki borazanı haline dönüşmüştür. CHP PKK'dan PYD'ye kadar ülkemize kurşun sıkan ne kadar terör örgütü varsa hepsinin sözcüsü durumundadır. Bize Afrin'e gitmeyin dedi. Son rakamları veriyorum Afrin'de etkisiz hale getirilenlerin sayısı 4 bin 305'e ulaştı. 

"OYUNCAK BEBEK SİPARİŞİ VERSEN BU KADAR HIZLI GELMEZ"
Erken seçim kararının ilan edildiği 18 Nisan'dan bu yana yaşanan hadiseleri sizler de takip ettiniz. Anamuhalefetin ve onunla aynı telden çalanların nasıl savrulmalar yaşadıklarını gördünüz değil mi? Muhalefetin ne cumhurbaşkanı adayları ne de millete söyleyecekleriyle ilgili en küçük bir hazırlıkları olmadığı ortada. Öyle bir tezgah kurmuşlar ki, birisi oradan sar bana 15 mebus diyor, öteki cümle bitmeden 15 milletvekilini paket yapıp gönderiyor. Meclis'te arka tarafta milletvekilleri ağlıyor. Tayyip Erdoğan'a diktatör diyeceksin kalkıp diktatörlüğün daniskasını kendin yapacaksın. Sen genel başkan olabilirsin ama o milletvekillerini pazarlayan bir insan olamazsın. İnternetten oyuncak bebek siparişi verseniz bu kadar hızlı servis olmaz. Meclis'e de yazık, o garip milletvekillerine de yazık. Bunlar siyaseti millete hizmet için değil, içerideki ve dışarıdaki Soros'ların talimatları için yapıyorlar. Sanıyorlar ki, Erdoğan olmasa milleti bunlar baş tacı edecek. Tayyip Erdoğan'ı Soros getirmedi, milletim getirdi. Tayyip Erdoğan'ı alırsa milletim alır. 


BAŞBAKAN: TÜRKİYE'Yİ YÖNETMEK İSTİYORSAN... 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce Halkapınar Spor Salonu yanındaki sahada vatandaşlara hitap eden Yıldırım, güzel İzmir'e ve Türkiye'ye sevdalı olduklarını, İzmir'in Kurtuluş Savaşı'nda ilk kurşunun atıldığı, Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlandığı yer olduğunu belirterek "İzmir üretimle, ticaretle, turizmle büyüyen bir şehrimizdir. Modern Türkiye'nin aydınlık yarınlarıdır İzmir." dedi.

Başbakan Yıldırım, 15 yıllık AK Parti iktidarı döneminde İzmir'i asla ihmal etmediklerini, Türkiye'nin aydınlık yüzü olarak gördükleri kenti daha da geliştirmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını söyledi.

Yurtseverliklerinin Türkiye'nin her tarafı için geçerli olduğunu dile getiren Yıldırım, "Doğuda başka, batıda başka, kuzeyde başka, güneyde başka konuşmayız. Ay yıldızlı bayrağımızı İzmir'de de dalgalandırırız, Hakkari'de de dalgalandırırız, Diyarbakır'da da dalgalandırırız, Sinop'ta da Hatay'da da... Bu ülkenin her karış toprağında ülkemizin ezanları okunur, bayrağı dalgalandırır, kardeşlik türküsü gece gündüz söylenir." dedi.

Yıldırım, bir parçanın, bir sınıfın veya bir zümrenin değil, bütün ülkenin siyasetini yaptıklarını, dünyanın bütün mazlum milletlerinin acısına ortak, dertlerine derman olduklarını anlattı.

"Ne yaptıysak milletimizle beraber yaptık"
Türk milletinin asırlık hissiyatına sahip çıktıklarını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu: "Hamdolsun milletimiz de bu yaptıklarımızı takdir ediyor ve 15 yıldır İzmir, İzmirli hemşehrilerim, bütün vatandaşlarımız arkamızda bize destek oluyor. Girdiğimiz her seçimde açık ara birinci olarak ülkemize milletimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Bu zamana kadar sevgili kardeşlerim ne yaptıysak milletimizle beraber yaptık. AK Parti'yi siz kurdunuz, milletimiz kurdu. AK Parti, Türkiye demektir. Türkiye, AK Parti demektir. Bizim siyasetimizin istikametini de yönünü de milletimiz belirledi. 'Sen şucusun sen bucusun' diye milleti ayrıştırmadık, herkesi kucakladık."

Yıldırım, İzmirlilerin 15 Temmuz alçak darbe girişiminde meydanlarda toplandığını ve Türkiye'ye sahip çıktığını aktararak "Ay yıldızlı bayrağımızı o gece indirtmediniz, ezanlarımızı dindirtmediniz. Darbecilere hak ettiği cevabı ve cezayı verdiniz. Allah sizden razı olsun. Çukur operasyonlarıyla kardeşliğimizi hedef aldılar. Bizi yıldırmaya teslim almaya çalıştılar. Ancak milletimizin desteği Allah'ın yardımıyla bütün hainlere, cinayet şebekelerine, ihanet odaklarına hak ettiği cevabı verdik." dedi.

"Siyasette mühendislik olmaz"
Seçim gününün belli olduğuna işaret eden Yıldırım, şunları söyledi: "Ama muhalefete de bir haller oldu. 'Seçim seçim' diye başımızın etini yiyenler, seçim tarihi açıklanınca 'Ne yapacağız, ne edeceğiz, yine hazırlıksız yakalandık.' diye oraya buraya koşturmaya başladılar. Aday arıyorlar. Adayı uzaydan mı getireceksiniz? Bugüne kadar aday yetiştiremediyseniz bundan sonra Mars'tan mı aday gelecek? Çatılar kuruyorlar, tezgahlar yapıyorlar. Ama o çatı daha çatılmadan çatırdadı, yerle bir oldu. Türkiye'ye güveneceksin. Eğer Türkiye'yi yönetmek istiyorsan başka yerlerde, başka kapılarda aday aramayacaksın. Muhalefet, iktidar adayı demektir. Ancak gel gör ki muhalefet partisinin başkanı aday olmamak için köşe bucak kaçıyor. Başka partilerin kapısını çalıyor. Başka biri aday olsun diye çalışıyor, çabalıyor, ortalıkta koşup duruyor çünkü kendisine güvenemiyor. Başına geleceği biliyor. Parti başkanlığı da cumhurbaşkanlığı da gidecek diye endişe ediyor. Onun için milletvekillerini başka partiye gönderiyor. 'Aman milletvekillerimizi al da bize bir aday bul, bize destek ol.' Böyle bir şey olmaz. Siyasette mühendislik olmaz, siyasette zorlama olmaz. Siyaset adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan'la yapılır. Siyaset vatanını, milletini canından aziz bilen, 15 Temmuz gecesi alçakların karşısına çıkan ve onlara milletiyle birlikte hakettiği dersi veren yiğit insanlarla yapılır. Siyaset yolu görünce kirişi kıranlarla asla yapılmaz."

Başbakan Yıldırım, Türk milletinin her zaman temiz siyasetin ve temiz siyasetçinin yanında olduğuna dikkati çekerek millete olan inançlarının tam olduğunu vurguladı.

Yeni sistemle yavaş işleyen bürokrasinin ortadan kalkacağını, vatandaşın işlerinin çok daha hızlı görüleceğini kaydeden Yıldırım, "25 Haziran sabahı artık 27 Mayıslar, 12 Eylüller, 12 Martlar, 28 Şubatlar, 17-25 Aralıklar ve 15 Temmuz darbeleri tarihin çöplüğüne atılacak, demokrasi bir kez daha kazanacak. Türk milleti bir kez daha aydınlık yarınlara yelken açacak." dedi.

ALANDAN NOTLAR 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti İzmir 6'ncı Olağan İl Kongresi'nin ardından Atatürk Stadı Yerleşkesi'ne geçti.

Erdoğan, burada, Başbakan Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Erol Kaya, Mehdi Eker, Hamza Dağ, Vedat Demiröz, Harun Karacan ve milletvekilleri tarafından karşılandı.

Recep Tayyip Erdoğan, konuşma yapacağı platforma Başbakan Yıldırım ile birlikte çıktı.

Erdoğan ve Yıldırım'ın sahneye çıkışında Esat Kabaklı'nın seslendirdiği "Bil oğlum" şarkısı çalındı.

Şarkıya eşlik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabia" işareti yaparak vatandaşları selamladı. Erdoğan, konuşmasının ardından sahneye alınan çocuklarla da fotoğraf çektirdi. (Haber servisi, AA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir