MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erdoğan'dan afet bölgesinde önemli açıklamalar
Politika
8 Şubat 2023 Çarşamba 18:31

Erdoğan'dan afet bölgesinde önemli açıklamalar

Hatay'da açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Devlet-millet omuz omuza vererek, afetin yol açtığı yıkıntıları da kaldıracağız, hiçbir vatandaşı sahipsiz bırakmayacağız.' dedi. Erdoğan, 1 yıl içerisinde tüm depremzedelerin konutlarının yapılması yönünde talimat verdiğini de söyledi.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki depremin ardından 10 ilde kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da depremlerden etkilenen yerlerde incelemelerde bulundu.

Hatay'da konuşan Erdoğan'ın mesajlarından satır başları şöyle:

''İşimiz kolay değildi. Yaklaşık 13,5 milyon insanımızın yaşadığı 500 kilometre çapında bir alanda etkili olan depremin yol açtığı yıkımın büyüklüğüne bir de hava şartlarının zorluğu eklendi. Elbette eksikler var, şartlar çok açık net ortada. Böylesi bir felakete hazırlıklı olmak mümkün değildir. Deprem alanını afet bölgesi ilan ettik. 10 ilimizi kapsayan OHAL kararı alarak süreci hızlandırdık. Gereken her adımı atarak kimseyi yıkıntılar altında bırakmayacak bir afet yönetimi yürüteceğiz. Bu dönem bir birlik beraberlik dayanışma dönemidir.

Böyle bir dönemde hala basit siyasi çıkar uğruna çirkefçe hala burada olumsuz kampanyalar yürütmeyi hazmedemiyorum. Üzerinde bulunan makamın sorumluluğu olmamış olsa bugün böyle konuşmam çok daha farklı konuşurum.

Mevcut hükümet tüm imkanlarını seferber ederek adımlarını atmış bu ara dönemde tüm depremzedelere 10'ar bin lira verme kararını açıkladım. Bu bir son değil 1 yıl içerisinde de tüm felaketzedelerimizin konutlarını talimatı verdim. 10 vilayetimizin 10'unda, TOKİ'nin yönetimindeki müteahhit firmaları devreye sokarak, enkaz kaldırma ve konut yapımını hızlandıracağız. Bugün bizim için sınama günüdür.''

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir