MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erdoğan'ın çıkışı sonrası 'dönüşüm' tartışması: Yücel'den sert yanıt, Sürekli'den kontra!
Politika
24 Aralık 2021 Cuma 14:54

Erdoğan'ın çıkışı sonrası 'dönüşüm' tartışması: Yücel'den sert yanıt, Sürekli'den kontra!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yaptığı dönüşüm çıkışına yanıt veren CHP İl Başkanı Yücel, 'İstanbul'a ihanet ettik' açıklamasının video linkini paylaşarak sert mesajlar verdi. Yücel'in bu sert çıkışına da yanıt AK Parti İl Başkanı Sürekli'den geldi.

GERÇERKİZMİR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Kızılcahamam'da "Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nda yaptığı konuşmada İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne kentsel dönüşüm çıkışında bulundu. 

- YÜCEL'DEN 'BASKIN SEÇİM' ÇIKIŞI, 'KILIÇDAROĞLU MESAJLARI... 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendiği bölümde, "Ana muhalefetin başındaki zat nerenin milletvekili, İzmir'in belediyesi kimde? Onlarda. Buradan sesleniyorum yahu İzmir'de acaba o kaçak yapılaşmanın olduğu bölgelerde o gecekonduların olduğu bölgelerde belediyeniz acaba nerede bir kentsel dönüşüm değişim projesi uyguladı? Ama bunu burada benim konuşmam yetmiyor bunu benim İzmir teşkilatımın orada kapı kapı dolaşarak bunları da işaret ederek CHP'nin belediyecilik anlayışı budur bakın bir kentsel dönüşüm projesi yok, bir deprem yaşandı burada bütün bu yapılaşmaları biz yaptık, AK Parti bu ana muhalefet bu" ifadelerini kullanmıştı. 

CHP İl Başkanı Deniz Yücel'den, Erdoğan'ın bu sözlerine sert yanıt geldi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Erdoğan'ın 2017 yılında İstanbul için yaptığı, "İstanbul bu açıdan gerçekten müstesna bir şehirdir. Ama biz bu şehrin kıymetini bilmedik, biz bu şehre ihanet ettik, hala da ihanet ediyoruz. Ben de bundan sorumluyum" konuşmasının video linkini de paylaşan CHP İl Başkanı Yücel, "Bu halk her türlü adaletsizliği sizin döneminizde yaşadı. Siz millete bunları yaşatırken çalmadan, çırpmadan 6 ilçede toplam 248 hektar alanda, tamamı vatandaşla uzlaşarak başarıyla kentsel dönüşüm çalışmaları yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne çekinmeden iftira atma cüretinde bulunuyorsunuz" ifadelerini kullandı. 

?İŞTE O AÇIKLAMA: 




SÜREKLİ'DEN KONTRA! 

Yücel'in bu sert çıkışına AK Parti cephesinden de yanıt gecikmedi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "İzmir CHP; konu ‘Kentsel Dönüşüm’ ise bin düşünüp bir konuşmalı" derken,  "Seçim öncesi; 19 bin 682 konut yapacağız deyip yaklaşık üçte biri önceki döneme ait 960 konut üretiyorsanız, algı yaratma ve eleştiri makineliğini bırakıp şapkanızı önünüze koyacaksınız! Gerçekçi olacaksınız. Çünkü, İzmir’in zaman kaybetmeye tahammülü kalmadı" ifadelerini kullandı. 

İŞTE O AÇIKLAMA: 

Bu şehri; hem hizmetten yoksun bırakacak hem de mahrum ve mahsun yapacaksınız hem de çıkıp ahkâm keseceksiniz! İzmir CHP; konu ‘Kentsel Dönüşüm’ ise bin düşünüp bir konuşmalı. Çünkü, bu hızla İzmir’i yarım asırda dönüştüremezler!

Çıkmaza sürükleyip, kapılarını mağdurlara kapattıkları Uzundere dönüşümü ortada. Sadece tribünlere oynayıp ‘yok’ları ‘var’ gibi göstermeye çalıştıkları da ortada. Deprem gibi acı bir gerçeğe rağmen; kent planlaması yapmadan, günü kurtarma çabaları da ortada!

Hal böyleyken; bugüne kadar sosyal donatı alanlarıyla 20 bin konut yapan ve depremden sonra Cumhuriyet tarihinin en büyük kentsel dönüşümünü; 5093 konut, 259 iş yerini bir yıl gibi kısa bir sürede teslim etmeye başlayan hükümeti hedef alamazsınız!

Seçim öncesi; 19 bin 682 konut yapacağız deyip yaklaşık üçte biri önceki döneme ait 960 konut üretiyorsanız, algı yaratma ve eleştiri makineliğini bırakıp şapkanızı önünüze koyacaksınız! Gerçekçi olacaksınız. Çünkü, İzmir’in zaman kaybetmeye tahammülü kalmadı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir