MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erdoğan’ın ‘kader planı’ sözlerine İzmirli siyasilerden tepki!
Politika
15 Ekim 2022 Cumartesi 18:55

Erdoğan’ın ‘kader planı’ sözlerine İzmirli siyasilerden tepki!

Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağında yaşanan grizu patlaması sonrasında 41 maden işçisi Türkiye’yi yasa boğarken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın patlama yaşanan maden ocağında yaptığı, ‘’ Biz kader planına inanmış insanlarız. Kader planına da inandığımız için bunun ne dünü ne bugünü ne de yarını hiçbir zaman olmayacaktır. Bunlar her zaman olacaktır, bunu da bilmemiz lazım’’ sözleri muhalefetin tepkisini çekti.

GERÇEKİZMİR - Bartın'ın Amasra ilçesindeki bir maden ocağında dün saat 18.15'te grizu patlaması meydana geldi. Patlamaya ilişkin gelen son bilgilere göre 41 maden işçisi hayatını kaybetti. Patlama sırasında mesaide olan 110 işçiden 58'i kendi imkanlarıyla kurtuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amasra’da patlamanın yaşandığı maden ocağına gelerek incelemelerde bulundu. Burada açıklama yapan Erdoğan, "Birileri bununla dalgasını geçebilir ama önemli değil biz kader planına inanmış insanlarız. Kader planına da inandığımız için bunun ne dünü ne bugünü ne de yarını hiçbir zaman olmayacaktır. Bunlar her zaman olacaktır, bunu da bilmemiz lazım." ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın ifadeleri muhalefet cephesinden tepki çekerken. İzmirli siyasiler sosyal medya hesaplarından peş peşe açıklamalarda bulundu.

SENİ BU ÜLKENİN KADERİ OLMAKTAN ÇIKARACAĞIZ!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: Soma faciasına "Ölüm bu işin fıtratında var" diyen RTE, Bartın faciasına "Kadere inandığımız için bunun dünü, bugünü, yarını olmayacak, bunlar her zaman olacak.” deme gafletinde bulunmuş! İhmalleri de, kazaları da, seni de bu ülkenin kaderi olmaktan çıkaracağız

SADECE BİZİM KADERİMİZ Mİ?

CHP Parti Meclisi(PM) Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan: Cumhurbaşkanı, Amasra’da 41 canımızı kaybettiğimiz kömür işletmesi önünde: “Biz kader planına inanmış insanlarız.”şeklinde açıklama yaptı. Peki; neden bu tür kazalar bizde aldığı canları Avrupa’da almıyor?  Bu kazalar sadece bizim kaderimiz mi?

KADERİMİZ HİÇ DEĞİŞMEDİ!

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu: Tedbirsizliğin adı Kader İhmalkarsızlığın adı Fıtrat Oldu olalı ülkede kaderimiz hiç değişmedi… Zonguldak, Soma, Bartın…

BİZDE ALDIĞI CANI AVRUPA’DA NEDEN ALMIYOR?

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan: Cumhurbaşkanı, Amasra’da 40 canı yitirdiğimiz kömür işletmesi önünde: “Biz kader planına inanmış insanlarız.” diyor. Soruyorum neden deprem, maden kazası, bizde aldığı canı Avrupa’da almıyor?  Bunlar sadece bizim kaderimiz mi?

GÜNÜN ACI SORUSU

İYİ Parti Genel Başkan Baş Danışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray: Günün acı sorusu:

Hayatını kaybeden bir madencinin yakını Erdoğan'a: "Kardeşim 10 gün önce 'burada gaz kaçağı var bizi patlatacaklar' demiş. Nasıl ihmal oldu?" demiş. Erdoğan da "Biz kader plânına inanırız"  demiş. Siz ne diyorsunuz?

ÖFKEMİZ BÜYÜYOR

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni: Dalga geçmiyoruz, öfkemiz büyüyor! Bunlar da her zaman yaşanmayacak! Faşizm yıkılıp emeğin iktidarı  kurulduğunda işçiler yaşayacak, paradan başka dini imanı olmayanlar da bu cinayetlerin hesabını verecek!

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir