MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erdoğan onayladı, Soyer duyurdu: İzmir'e tramvay müjdesi!
Yerel Yönetimler
8 Nisan 2020 Çarşamba 17:44

Erdoğan onayladı, Soyer duyurdu: İzmir'e tramvay müjdesi!

İzmir'e salgın günlerinde tramvay müjdesi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çiğli Tramvayı projesinin yatırım programına alınmasını onayladı. Başkan Soyer müjdeyi sosyal medyadan verdi.

GERÇEKİZMİR - Yurdun dört bir yanında olduğu gibi İzmir'de de koronavirüsle mücadele tam gaz ederken, kente salgın günlerinde tramvay müjdesi geldi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çiğli Tramvayı projesinin yatırım programına alınmasını onayladı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer müjdeyi sosyal medya hesabından verdiği, "Sevgili, İzmirliler, son günlerde güzel haberler vermeyi ben de özlemiştim. Çiğli Tramvayı için beklediğimiz yatırım programına alınma onayı da Sayın Cumhurbaşkanımız’dan geldi. Bu zor günleri geride bıraktığımızda ihaleye çıkıp yatırımı başlatacağız. Çok teşekkürler" mesajıyla duyurdu. 

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de sosyal medyadan Soyer'in müjdesini paylaştı ve "Zor günlerde gelen güzel bir haber...Teşekkürler başkanım " ifadelerini kullandı. 

14 istasyon olacak
Çiğli Tramvayı Hattı 14 istasyondan oluşacak. Hat genişliği 7,2 metre olacak. Güzergâhın büyük bölümü mevcut cadde ve yolların orta refüjlerinden geçecek şekilde çift hat olarak planlandı. Projenin ilk etabı Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayarak bağlantı köprüsüyle Ataşehir ve Çiğli İstasyonaltı mahallelerini, Çiğli İZBAN İstasyonu’nu ve Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’ni kapsayacak. 3 bin 500 metre uzunluğundaki bu etapta dört istasyon bulunacak.

İkinci etap ise Ataşehir Mahallesi’nden başlayacak, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Katip Çelebi Üniversitesi, Ata Sanayi güzergâhını takip ederek Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nde son bulacak. 7 bin 500 metre uzunluğundaki bu etapta 10 istasyon olacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir