MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erivan ile normalleşme adımı
Dünyadan
14 Aralık 2021 Salı 23:15

Erivan ile normalleşme adımı

Türkiye- Ermenistan hattında normalleşme adımları için hazırlık var. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun özel temsilci atanacağını duyurmasının ardından Ermenistan'dan da benzer açıklama geldi. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ön koşulsuz normalleştirme sürecine hazır olduklarını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Ermenistan ile normalleşme adımları için karşılıklı özel temsilciler atayacağız. Ve her adımda azerbaycan ile birlikte hareket edeceğiz. Ayrıca erivan istanbul arasında da charter uçuşlarını önümüzdeki süreçte başlatacağız" sözleriyle duyurmuştu.

Açıklamayı Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vaan Unanyan, sosyal medya hesabından yaptı. Ermenistan’ın Türkiye ile ilişkileri ön koşulsuz normalleştirme sürecine hazır olduğunu söyledi; bunun hükümet programında yer aldığına dikkat çekti.


Çavuşoğlu'nun özel temsilci açıklamasını olumlu değerlendirdiklerini de belirten Unanyan, “Ermeni tarafının diyalog başlatmak için özel bir temsilci atayacağını teyit ediyoruz." ifadesini de kullandı.

Türkiye-Ermenistan arasındaki normalleşme sürecinin tohumları 2009 yılında futbol diplomasisiyle atılmıştı. Ancak süreç, protokollerin iptal edilmesiyle rafa kaldırılmıştı. 12 yıl sonra yeniden başlayacak süreç çerçevesinde, Charter uçuşların da önümüzdeki hafta başlaması planlanıyor. (NTV)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir