MENÜ
İzmir
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eşel mobil devreye girmişti: Benzin ve motorine zam geldi
Ekonomi
5 Mart 2026 Perşembe 11:38

Eşel mobil devreye girmişti: Benzin ve motorine zam geldi

Petrol fiyatlarındaki yükselişin ardından akaryakıt fiyatlarına zam geldi. Eşel mobil sisteminin devreye alınmasına rağmen benzinin litre fiyatı 92 kuruş, motorinin litre fiyatı ise 3,11 TL arttı. Zamla birlikte benzin İstanbul’da 59,32 liraya, motorin ise 63,51 liraya yükseldi.

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının Körfez’e yayılmasıyla petrol fiyatlarında yükseliş yaşandı.

Petroldeki artış akaryakıt fiyatlarına da yansırken, eşel mobil sisteminin devreye alınmasına rağmen benzin ve motorine zam yapıldı.

BENZİN VE MOTORİNE ZAM GELDİ

NTV'nin haberine göre; benzin bugünden itibaren geçerli olmak üzere 92 kuruş, motorine ise 3,11 lira zam yapıldı.

Fiyat artışları pompa satış fiyatlarına yansıtıldı.

İstanbul'da benzin 59,32 liraya, Ankara'da 60,26 liraya, İzmir'de 60,54 liraya yükseldi. Motorin İstanbul'da 63,51 liraya, Ankara'da 64,61 liraya, İzmir'de 64,88 liraya yükseltildi.

EŞEL MOBİL SİSTEMİ DEVREYE GİRMİŞTİ

Eşel mobil sistemine geçiş kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Uluslararası petrol fiyatları veya döviz kurlarına bağlı olarak akaryakıt fiyatlarına gelecek artışta ÖTV tutarları, artışın yüzde 75'i kadar indirilerek uygulanacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Gerçek İzmir